• Business

    Αυτές είναι οι πέντε ειδήσεις που πρέπει να ξέρετε πριν ανοίξουν οι αγορές!

    αεροστατο


    Καλημέρα σας! Αυτές είναι οι πέντε χρήσιμες ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε πριν ανοίξουν οι αγορές.

    -Ένα πακέτο δόσεων 10,3 δισ. ευρώ που θα έρθει σε δύο στάδια, ένα τον Ιούνιο, ύψους 7,5 δισ. ευρώ και ένα δεύτερο το φθινόπωρο (πιθανότατα τον Σεπτέμβριο) αξίας 2,8 δισ. ευρώ συζητά το Eurogroup σύμφωνα με πηγές της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκεται και το θέμα του χρέους στο οποίο οι αποστάσεις μεταξύ του ΔΝΤ αλλά και της ΕΕ παραμένουν αλλά και το ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων.

    -Μέχρι τη Δευτέρα ο νέος αναπτυξιακός νόμος θα κατατεθεί στη Βουλή, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο συνέδριο του ΣΕΒ για την ανάπτυξη. Ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης βάζει οριστικό τέλος στα πολιτικά σενάρια και διαμορφώνει ένα σταθερό πλαίσιο, που είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας, για να κινητοποιηθούν επενδύσεις.

    -Η έκθεση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ως το 2060 δυστυχώς βασίζεται σε μία δυσοίωνη παραδοχή που μάλλον έχει περάσει στα “ψιλά” λόγω της υπερπληροφόρησης που υπάρχει αναφορικά με την εν εξελίξει διαπραγμάτευση: η ελληνική οικονομία είναι …«καμμένη γη». Σύμφωνα με τις παραδοχές που χρησιμοποιούν οι τεχνοκράτες του Ταμείου ούτε η Απασχόληση, ούτε οι επενδύσεις θα μπορούν να προσφέρουν μακροπρόθεσμα τους προ κρίσης ρυθμούς ανάπτυξης στην ελληνική οικονομία και επομένως μόνο η αύξηση της ολικής παραγωγικότητας μπορεί να στηρίξει έναν αναπτυξιακό ρυθμό.

    -Το κράτος καλείται να βελτιωθεί στον τρόπο που ασκεί τον επιτελικό του ρόλο, ειδικά κατά το σχεδιασμό μεγάλων επενδύσεων και τη στήριξη εξωστρεφών κλάδων της οικονομίας, αλλά και οι επιχειρήσεις πρέπει να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας χωρίς να ζητούν τα πάντα από το δημόσιο. Πρόκειται για δύο διαφορετικές, αν όχι συμπληρωματικές, απόψεις που κατατέθηκαν στην 4η συνεδρία της εκδήλωσης του ΣΕΒ για τη βιομηχανία με θέμα: «Πού θα επενδύσω: Οι δυναμικοί κλάδοι».

    -Λίγες ώρες πριν την έλευση του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin στην Ελλάδα , η χώρα μας διά μέσου της Coca Cola Company γιγαντώνεται αιφνιδιαστικά εις βάρος της Μόσχας. Η μητρική εταιρία στις ΗΠΑ αποφάσισε να ισχυροποιήσει περαιτέρω τον επικεφαλής της Νίκο Κουμέττη και να του δώσει υπό την σκέπη του την τεράστια αγορά της Ρωσίας. Επί της ουσίας από εδώ και στο εξής η Ρωσία θα υπάγεται στην Ελλάδα και στον πανίσχυρο πλέον manager της Coca Cola Company. 

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/i-megali-ischiropiisi-tou-nikou-koumetti-tis-coca-cola-ke-i-rosia-stin-ellada/48013

     



    ΣΧΟΛΙΑ