• Business

    Αυτές είναι οι πέντε ειδήσεις που πρέπει να ξέρετε πριν ανοίξουν οι αγορές


    Καλημέρα σας. Αυτές είναι οι πιο σημαντικές ειδήσεις που πρέπει να ξέρετε σήμερα για την οικονομία.

    -Έντονο διπλωματικό παρασκήνιο, το οποίο επιβεβαιώνουν στελέχη του Μαξίμου, έλαβε χώρα χθες το βράδυ, με στόχο την παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μία ουσιαστική λύση – πρόταση για τη βιωσιμότητα του χρέους της χώρας. Στο θέμα έντονη είναι η παρέμβαση του αμερικανικού παράγοντα ενώ όπως όλα δείχνουν η σύνοδος των G7 στο Τόκιο την Παρασκευή και το Σάββατο θα αποτελέσει πεδίο έντονων διαβουλεύσεων για το θέμα.

    -H δόση του πακέτου διάσωσης θα είναι πιθανότατα μεγαλύτερη των 5 δισ. ευρώ, με το κλείσιμο της αξιολόγησης τόνισε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Jeroen Dijsselbloem μιλώντας χθες στη Βουλή στη Χάγη. Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι θα υπάρξει οριστική συμφωνία με την Ελλάδα στις 24 Μαΐου, αναφερόμενος στην επικείμενη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

    -Στο μεταξύ, εμπλοκή της τελευταίας στιγμής φαίνεται πώς παρουσιάστηκε στις συζητήσεις της Αθήνας με τους δανειστές για τον αυτόματο «κόφτη» δημοσίων δαπανών, σε περίπτωση απόκλισης από τους δημοσιονομικούς στόχους που θέτει το πρόγραμμα της Ελλάδας. Ως εκ τούτου, ο Μηχανισμός Δημοσιονομικής Διόρθωσης, όπως τον αποκαλεί επισήμως το υπουργείο Οικονομικών, δεν θα κατατεθεί από το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή την Πέμπτη, μαζί με τις υπόλοιπες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, αλλά θα έρθει ως τροπολογία λίγο αργότερα -και πάντως, μέχρι την Κυριακή, όπως λένε στο ΥΠΟΙΚ- στο πολυνομοσχέδιο.

    -Σημαντικές απώλειες κατέγραψε χθες η Wall Street, καθώς επανήλθαν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο. Προβληματισμό προκάλεσε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ. Καλά τα εταιρικά αποτελέσματα. Σε υψηλό επτά μηνών διαμορφώθηκε η τιμή του πετρελαίου, πάνω από τα 48 δολ. το βαρέλι. 

    -Η σύλληψη του πρώην προέδρου του Ερυθρού Σταυρού Ανδρέα Μαρτίνη, ο οποίος εμπλέκεται σε σειρά σκανδάλων που συνδέονται με τη διοίκηση του ιδρύματος (επικεφαλής του οποίου ήταν ο ίδιος επί 28 χρόνια), είναι σίγουρα μία από τις υποθέσεις θα πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα στους εισαγγελικούς λειτουργούς που διεξήγαγαν τις έρευνες από τις οποίες προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος του για «μίζα» εκατομμυρίων από γερμανική εταιρεία το 1998.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/oli-alithia-gia-ton-andrea-martini-ta-kolpa-off-shore-ke-ta-lefta-kato-apo-trapezi/46073

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/ti-sizitisan-sallas-ke-fuchs-ke-12-epichirimaties/46029



    ΣΧΟΛΙΑ