• Business

    Αφοί Μαρινόπουλοι: Με τεράστια ακίνητη περιουσία, πήραν δάνειο για τα Starbucks και αφήνουν να τους κατάσχουν σπίτι συγγενούς τους

    Μαρινόπουλος

    Από αριστερά στα δεξιά οι κ.κ. Λεωνίδας, Πάνος και Πάνος Μαρινόπουλος


    Ελεύθερα βαρών εταιρικά ακίνητα, που να ανήκουν στην πρώην κραταιά επιχείρηση «Αφοί Μαρινόπουλος ΑΕ», που πτώχευσε με πάταγο το 2016, ψάχνουν οι τράπεζες. Ένα –από τα τελευταία ίσως- εντόπισε η Eurobank, και το δέσμευσε για οφειλή που ξεπερνά τα 9 εκατ. ευρώ (με τους τόκους), από ομολογιακό δάνειο ύψους 8 εκατ. ευρώ προς την εταιρεία «MARINOPOULOS COFFEE COMPANY» που διαχειρίζεται τα STARBUCKS στην Ελλάδα. Εγγυήτρια για την εξυπηρέτηση του ομολογιακού δανείου –που εκδόθηκε το 2014- ήταν η η εταιρία «Αφοί Μαρινόπουλος ΑΕ».

    Για την ακίνητη περιουσία των Μαρινόπουλων έχουν γραφεί πολλά.

    Η οικογένεια διαθέτει τεράστια ακίνητη περιουσία, και πολυτελείς κατοικίες στην Ελλάδα, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και τα Χάμπτονς. Μάλιστα δημοσιεύματα του 2016 κάνουν λόγο για μία εταιρεία που δημιουργήθηκε για να διαχειρίζεται τα ακίνητα και έχει έδρα σε κάποιο από τα πλούσια κράτη της Αραβικής Χερσονήσου. Ωστόσο τα ακίνητα αυτά δεν μπορεί να τα αγγίξει κανείς, αφού ουδέποτε μπήκαν ως εγγυήσεις για τα δάνεια.

    Όμως για το ομολογιακό –που δεν εξυπηρετήθηκε- υπήρχε υποθήκη της Eurobank για 3 εκατ. ευρώ στη μεζονέτα της Κηφισιάς, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, μένει στενότατος συγγενής της οικογένειας. Για την ακρίβεια στο σπίτι αυτό όπως λένε οι πληροφορίες κατοικεί η μητέρα των ιδιοκτητών της Μαρινόπουλος. Και τώρα βγαίνει στο ηλεκτρονικό σφυρί, στις 24 Οκτωβρίου 2019.

    Πρόκειται για μία μεζονέτα εμβαδού 416 τμ (με κήπο 116 τμ) που βρίσκεται στο Οικιστικό Συγκρότημα με την ονομασία «ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ» στην Κηφισιά. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο συγκρότημα εκτείνεται σε 16 στρέμματα και περιλαμβάνει 50 συνολικά ακίνητα (μεζονέτες και διαμερίσματα) και σε αυτό διαμένουν πολλοί ισχυροί Έλληνες επιχειρηματίες.

    Σύμφωνα με το απόσπασμα της κατασχετήριας έκθεσης ενυπόθηκου ακινήτου, πρόκειται για κατοικία που αποτελείται από υπόγειο επιφάνειας 158,90 τμ, περιλαμβάνει δύο θέσεις στάθμευσης καθώς και βοηθητικούς χώρους, το ισόγειο έχει επιφάνεια 138,58 τμ. και περιλαμβάνει χώρους υποδοχής, κουζίνα και βοηθητικούς χώρους και μία βεράντα και ο πρώτος όροφος έχει επιφάνεια 118,94 τμ. και περιλαμβάνει τρία υπνοδωμάτια, βοηθητικούς χώρους και δύο βεράντες.

    Το Οικιστικό Συγκρότημα με την ονομασία «ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ» στην Κηφισιά.

    Σύμφωνα με την έκθεση του πλειστηριασμού, το ποσό οφειλής για το οποίο επεβλήθη η κατάσχεση είναι 300.000 ευρώ, πλέον εντολής, εξόδων και εξόδων εκτέλεσης και πλειστηριασμού (μέρος επιδικασθέντος κεφαλαίου έντοκης απαίτησης), σύμφωνα με την κοινοποιηθείσα επιταγή προς πληρωμή ως η υπ’ αριθμόν 3.460 ΣΤ΄/12.03.2019 έκθεση επίδοσης του Δικαστικού Επιμελητή της περιφέρειας του Εφετείου Αθηνών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αφοί Μαρινόπουλοι: Χρωστάνε στις τράπεζες και τους “βγάζουν” σε πλειστηριασμό ένα υπέροχο σπίτι στην Κηφισιά



    ΣΧΟΛΙΑ