• Business

    Αεροδρόμιο Χανίων: Η αποχώρηση της Ryanair «βύθισε» τις πτήσεις εσωτερικού


    Μείωση της τάξης του 0,9% για το πρώτο εξάμηνο του 2018 καταγράφεται στην επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο Χανίων, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017, συμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Fraport.

    Αν και η μείωση αυτή θεωρείται οριακή, η ανάγνωση των υπόλοιπων στατιστικών στοιχείων που αφορούν την επιβατική κίνηση σε ένα μήνα αιχμής όπως ο Ιούνιος, προκαλεί και στους πιο αισιόδοξους, προβληματισμό.

    Το μεγαλο στοίχημα για την αύξηση της κίνησης στις πτήσεις εσωτερικού όλο το χρόνο, μέχρι στιγμής, φαίνεται οτι συναγωνίζεται σε δυσκολία τους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060, αφού, ελέω της αποχώρησης της Ryanair, τον μήνα Ιούνιο καταγράφεται μείωση της κίνησης κατά 38,9%, για τις πτήσεις εσωτερικού, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.

    O πίνακας με την κίνηση στο αεροδρόμιο των Χανίων το τελευταίο εξάμηνο:

    Συνολικά στο πρώτο εξάμηνο του 2018 καταγράφτηκε μείωση κατά 22,9% στις πτήσεις εσωτερικού, αύξηση κατά 12,2% στις πτήσεις εξωτερικού και συνολικά η κίνηση στο «Δασκαλογιάννης» το πρώτο εξάμηνο του 2018 καταγράφει μικρή μείωση κατά 0,3% έναντι του πρώτου εξαμήνου του 2017.

    Στις διεθνείς πτήσεις τα στοιχεία είναι καλύτερα αφού παρουσιάζεται αύξηση κατά 9,6% για το ίδιο χρονικό διάστημα.

    Με τις πτήσεις εσωτερικού διακινήθηκαν 47.692 επιβάτες, έναντι 78.053 τον Ιούνιο του 2017 και με τις πτήσεις εξωτερικού 393.018 επιβάτες, έναντι 358.690 τον Ιούνιο του 2017.

    Mε πληροφορίες από το flashnews.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Χρυσάφι» στα πόδια τους: Πόσα πήραν Ratajkowski-Hadid για λίγες ώρες στο οpening του Nammos Village της Μυκόνου



    ΣΧΟΛΙΑ