• Business

    Αέρας Ascot στο Μαρκόπουλο από τις Ιπποδρομίες ΑΕ του ΟΠΑΠ

    • NewsRoom

    Σπύρος Φωκάς, Kamil Ziegler, Μιχάλης Ξυνός, Damian Cope, Οδυσσέας Χριστοφόρου


    Αναμνήσεις από τις ένδοξες ημέρες του Ιπποδρόμου στο Φαληρικό Δέλτα έφερε στο νου η εικόνα των κατάμεστων κερκίδων την περασμένη Τετάρτη στο Μαρκόπουλο. Οι φίλιπποι -και όχι μόνο- ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ιπποδρομίες ΑΕ και έδωσαν δυναμικό παρών στο 70ο ντέρμπι, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που έζησαν για πρώτη φορά από κοντά τη μοναδική εμπειρία των ιπποδρομιών.

    Μπορεί να έλειπαν τα καπέλα -σήμα κατατεθέν των περίφημων ιπποδρομιών του Ascot στη Βρετανία- η μεγάλη προσέλευση όμως, έδωσε βρετανικό αέρα στις κερκίδες του Ιπποδρόμου, μοιράζοντας χαμόγελα στους υπευθύνους του ΟΠΑΠ που είχαν ποντάρει πολλά στο ντέρμπι για την αναγέννηση των ιπποδρομιών στην Ελλάδα και την ανάκτηση της χαμένης τους δόξας

    Τουλάχιστον μια 10ετία είχαν να δουν τόσο κόσμο οι ιπποδρομιακές εγκαταστάσεις, που μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας άρχισαν να μαραζώνουν και οι κούρσες να χάνουν την αίγλη του παρελθόντος. Την περασμένη Τετάρτη, όμως, ήταν διαφορετικά. Το Μαρκόπουλο θύμιζε τις ένδοξες ημέρες του παρελθόντος που πλήθος κόσμου συνέρρεε στο Φάληρο για να δει τις κούρσες.

    +Σ+_+-+-+υ_Ε+__ΓΦίλιπποι, ιδιοκτήτες αλόγων και ιπποφορβείων, καλλιτέχνες και επιχειρηματίες αλλά και απλός κόσμος που θέλησε να δει από κοντά τις κούρσες του 70ου Ελληνικού Ντέρμπι, χάρισαν νέα πνοή στις εγκαταστάσεις του Μαρκόπουλου που χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες του ΟΠΑΠ, ήταν έτοιμες από κάθε πλευρά για τη μεγάλη μέρα.

    Ζωή στα “ξεχασμένα” γκισέ του Μαρκόπουλου έδωσε και η παρουσία πολλών παικτών που δοκίμασαν την τύχη τους αλλά και την ικανότητά τους στις προβλέψεις. Γκανιάν, πλασέ, φορκάστ και ο Ιππόδρομος Αθηνών ζούσε και πάλι μεγάλες στιγμές!

    Ξεχωριστή νότα στην κερκίδα έδωσαν τα πιτσιρίκια που είχαν έρθει στο Μαρκόπουλο με τους γονείς τους. Σε κάθε εκκίνηση πετάγονταν από τις θέσεις τους και εμψύχωναν με τις φωνές τους τα άλογα και τους τζόκεϊ μέχρι τον τερματισμό.

    +μ_Ε+¬+_ _Ε+__Β+-+-_Ε+¦_Δ+-_Ν _Ε+¬_Ζ 70+¬_Ζ +Χ+¬+¬+_+_+¦+¦+¬_Ξ +ζ_Ε+φ_Β+-_Α+¦«Τώρα που το μάθαμε θα ξανάρθουμε», έλεγαν χαμογελαστοί οι περισσότεροι από τους παρευρισκόμενους, καθώς αποζημιώθηκαν από το πλούσιο θέαμα, την  ατμόσφαιρα γιορτής, τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και την ευγένεια των ανθρώπων του προσωπικού.  Η διοργάνωση, κατά κοινή ομολογία, ήταν άρτια τόσο στο αγωνιστικό της κομμάτι όσο και εξωαγωνιστικά. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στο Μαρκόπουλο οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μουσική, ψυχαγωγικές δραστηριότητες, βόλτες με πόνι για τους μικρούς φίλους και πολλές άλλες εκπλήξεις. Τη λήξη των ιπποδρομιών ακολούθησε ένα μεγάλο εορταστικό πάρτι με την ορχήστρα του Σταύρου Ρωμανού, που δημιούργησε μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα με αγαπημένους jazz και swing ήχους.

    Το κορυφαίο ντέρμπι της χρονιάς σηματοδότησε την αλλαγή σελίδας και τη νέα εποχή που έχει ξεκινήσει το 2016 για τον ελληνικό ιππόδρομο. Περισσότεροι από 2.000 θεατές παρευρέθηκαν στο Μαρκόπουλο, οι οποίοι παρακολούθησαν τις συνολικά οκτώ κούρσες και αποθέωσαν τον αναβάτη Μιχάλη Ξυνό, νικητή του Ντέρμπι, ιππεύοντας τον ίππο ΜΕΝΤΩΡ, με προπονητή τον Αλέκο Γιατρά.

     Damian Cope
    Damian Cope. Ceo ΟΠΑΠ ΑΕ ( δεξιά)
    Σπύρος Φωκάς, Kamil Ziegler, Μιχάλης Ξυνός, Damian Cope, Οδυσσέας Χριστοφόρου
    Σπύρος Φωκάς, Kamil Ziegler, Μιχάλης Ξυνός, Damian Cope, Οδυσσέας Χριστοφόρου
    Μιχάλης Ξυνός, ίππος ΜΕΝΤΩΡ, νικητής του 70ου Ελληνικού Ντέρμπι
    Μιχάλης Ξυνός, ίππος ΜΕΝΤΩΡ, νικητής του 70ου Ελληνικού Ντέρμπι
    Kamil Ziegler Πρόεδρος Ιπποδρομίες & Πρόεδρος ΟΠΑΠ βραβεύει τον Αλέκο Γιατρά προπονητή του Ίππου ΜΕΝΤΩΡ
    Kamil Ziegler Πρόεδρος Ιπποδρομίες & Πρόεδρος ΟΠΑΠ βραβεύει τον Αλέκο Γιατρά προπονητή του Ίππου ΜΕΝΤΩΡ

    Δέσμευση Ziegler: Οι ελληνικές ιπποδρομίες θα ανακτήσουν το σεβασμό

    Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εικόνα των ιπποδρομιακών εγκαταστάσεων στο Μαρκόπουλο, την ημέρα του 70ου ντέρμπι, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΟΠΑΠ Kamil Ziegler, επαναλαμβάνοντας την υπόσχεση ότι σε στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους οι ελληνικές ιπποδρομίες θα ανακτήσουν το σεβασμό και την αναγνώριση που είχαν στο παρελθόν.

    «Με έχει εντυπωσιάσει η προσέλευση του κόσμου, όλης της ιπποδρομιακής κοινότητας, καθώς και των νέων φιλίππων, που ήρθαν να απολαύσουν τους αγώνες και να υποστηρίξουν τις ελληνικές ιπποδρομίες. Προσπαθούμε συστηματικά, με σταθερά και σταδιακά βήματα για την αναγέννηση των ιπποδρομιών στην Ελλάδα. Σήμερα, είμαι ευτυχής, γιατί βλέπω τα πρώτα αποτελέσματα της προσπάθειάς μας. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με όλους τους εμπλεκόμενους για να δούμε πάλι τις ιπποδρομίες να ανακτούν τον τεράστιο σεβασμό και την αναγνώριση που είχαν στο παρελθόν», δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως όλους τους αναβάτες και τη Φίλιππο Ένωση που στέκονται αρωγοί στην  προσπάθεια.

    Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ Damien Cope, αφού σημείωσε πως ήταν το πρώτο του ελληνικό ντέρμπι, τόνισε πως η εικόνα του Μαρκόπουλου θύμισε έντονα την ατμόσφαιρα και την εμπειρία από άλλες σημαντικές διεθνείς ιπποδρομιακές συγκεντρώσεις. Ο κ. Cope δήλωσε υπερήφανος που είναι μέλος μιας εταιρείας «που ξαναχτίζει το μέλλον των ιπποδρομιών στην Ελλάδα» και εξέφρασε την πεποίθησή του «ότι το μέλλον είναι πολύ λαμπρό και μπορώ να εγγυηθώ τη δέσμευση του ΟΠΑΠ για τις ελληνικές ιπποδρομίες».

    Ο πρώτος αντιπρόεδρος του ΟΠΑΠ και πρώτος αντιπρόεδρος της Ιπποδρομίες ΑΕ, κ. Σπύρος Φωκάς, εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση για το γεγονός ότι σχεδόν μετά από μια δεκαετία ήρθε ξανά πολύς κόσμος στον Ιππόδρομο Αθηνών, στο Μαρκόπουλο και μάλιστα με τόσο ενθουσιασμό. «Σήμερα», τόνισε, «είναι μια μεγάλη γιορτή για τις ελληνικές ιπποδρομίες και την ιπποδρομιακή κοινότητα. Όταν ο ΟΠΑΠ ανέλαβε τον Ιππόδρομο θέσαμε ως στόχο την αναζωογόνηση και αναγέννηση των Ιπποδρομιών. Αυτό βλέπουμε όλοι εμείς εδώ σήμερα. Την αλλαγή σελίδας και την επιστροφή στις μεγάλες επιτυχίες στον ελληνικό ιππόδρομο», υπογράμμισε ο κ. Φωκάς.

    Στο ίδιο μήκος κύματος και ο  γενικός διευθυντής εταιρικής επικοινωνίας του ΟΠΑΠ και δεύτερος Αντιπρόεδρος της Ιπποδρομίες ΑΕ, κ. Οδυσσέας Χριστοφόρου,  εκτίμησε πως η προσπάθεια που γίνεται για να ανακτήσουν οι ελληνικές ιπποδρομίες την χαμένη τους αίγλη θα αποδώσει σύντομα καρπούς. «Χαίρομαι πάρα πολύ για αυτή την εορταστική ατμόσφαιρα που βλέπω σήμερα. Το γεγονός ότι πλήθος  φιλίππων, μεταξύ αυτών οικογένειες και παιδιά, σημαντικοί καλλιτέχνες, αθλητές, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, είναι σήμερα εδώ μαζί μας, με κάνει να πιστεύω ακράδαντα, ότι αυτό το συναρπαστικό άθλημα θα ζήσει μεγάλες στιγμές δόξας τα επόμενα χρόνια».



    ΣΧΟΛΙΑ