• Business

    Το Aegean Unity του Κ. Αγγελόπουλου είναι το πρώτο δεξαμενόπλοιο που διέσχισε τη διευρυμένη Διώρυγα του Παναμά (video)

    Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος


    To ελληνικό νεότευκτο πλοίο τύπου suezmax “Aegean Unity” της ναυτιλιακής Arcadia Shipmanagement, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή κ. Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, έγινε το πρώτο δεξαμενόπλοιο που διέσχισε τη νέα διευρυμένη Διώρυγα του Παναμά, την Πέμπτη 18 Αυγούστου του 2016, όπως επιβεβαίωσε το πρακτορείο Reuters.

    Το δεξαμενόπλοιο Aegean Unity διέσχισε την Πέμπτη τις καινούριες λεκάνες (Neopanamax Locks) της Διώρυγας του Παναμά, οι οποίες έχουν πλάτος 49 μέτρων και φτάνουν σε βάθος τα 15 μέτρα. Το πλοίο ταξίδεψε από τη Δυτική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών και όταν έφτασε στη Διώρυγα, οι Αρχές απένειμαν στον Έλληνα κυβερνήτη του πλοίου τιμητική πλακέτα, καθώς είναι το πρώτο δεξαμενόπλοιο που τη διασχίζει μετά την ολοκλήρωση των εργασιών διεύρυνσης.

    aegean unity
    Το δεξαμενόπλοιο Aegean Unity διασχίζει τη Διώρυγα του Παναμά

    Ο διάπλους του Aegean Unity από τη διευρυμένη Διώρυγα του Παναμά εγκαινιάζει ένα νέο κεφάλαιο για την αγορά της μεταφοράς πετρελαίου, καθώς προτού ολοκληρωθούν οι εργασίες διεύρυνσης, τα δεξαμενόπλοια τύπου suezmax, τα οποία μπορούν να μεταφέρουν έως και 1 εκ. βαρέλια πετρελαίου, δεν ήταν δυνατό να διασχίσουν τη Διώρυγα, λόγω του μεγέθους τους.

    aegean unity
    Το δεξαμενόπλοιο Aegean Unity στη Διώρυγα του Παναμά

    Το suezmax δεξαμενόπλοιο Aegean Unity έχει χωρητικότητα 159.000-dwt και είναι κατασκευής του 2016. Συγκεκριμένα, παραδόθηκε στην Arcadia στις 5 Ιουλίου 2016 και αποτελεί ένα από τα 6 νεότευκτα δεξαμενόπλοια που έχει παραγγείλει η ναυτιλιακή του κ. Αγγελόπουλου στα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries (HHI), που βρίσκονται στο Ulsan της Νοτίου Κορέας. Εκτός από το Aegean Unity, έχει παραδοθεί φέτος στην εταιρεία άλλο ένα νεότευκτο, ενώ τα υπόλοιπα αναμένεται να παραδοθούν εντός του 2016 και τα δύο τελευταία το 2017.

    aegean unity
    To Aegean Unity κατά τον διάπλου της Διώρυγας του Παναμά
    aegean unity
    Το δεξαμενόπλοιο Aegean Unity στον Παναμά

    Η ναυτιλιακή Arcadia Shipmanagement ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1998 από τον κ. Αγγελόπουλο και διαθέτει σήμερα έναν στόλο 13 δεξαμενόπλοιων μεταφοράς αργού πετρελαίου τύπου aframax και τύπου suezmax. Ο στόχος της εταιρείας από την αρχή της ίδρυσής της είναι “οι ασφαλείς μεταφορές παγκοσμίως ταυτόχρονα με σεβασμό στο περιβάλλον”.

    Παράλληλα, τα περισσότερα πλοία της ναυτιλιακής φέρουν την ελληνική σημαία, γεγονός που αποδεικνύει τη σημασία που δίνει η Arcadia στην παράδοση της ελληνόκτητης ναυτιλίας και της καθιέρωσής της σε διεθνές επίπεδο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/angeliki-fragkou-navios-chreoni-ti-navios/68366

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/evangelos-angelakos-dio-michaniki-tis-angelakos-hellas-sa-kanoun-ta-panta-gia-na-min-mpoun-filaki/68420



    ΣΧΟΛΙΑ