• Business

    Aegean: Προς συμφωνία με τους ομολογιούχους – Ανοδικό γύρισμα στη μετοχή

    Aegean

    Ευτύχης Βασιλάκης. Πρόεδρος Aegean Airlines


    Ούτε μέρισμα, ούτε επιστροφή κεφαλαίου για τη χρήση του 2021 δίνει ως αντάλλαγμα στους ομολογιούχους της η Aegean, όπως προκύπτει από την ατζέντα της γενικής συνέλευσης των ομολογιούχων που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα.

    Ταυτόχρονα, η εταιρεία αποκτά τη δυνατότητα για νέες δανειακές συμβάσεις.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι η περίοδος που αφορά στην οικονομική ενίσχυση της Aegean των 120 εκατ. ευρώ της ευρωπαϊκής βοήθειας + 60 εκατ. ευρώ της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που θα ακολουθήσει αφορούν στην περίοδο Μαρτίου-Ιουνίου 2020.

    Που σημαίνει ότι η εταιρεία μπορεί να χρειαστεί πρόσθετα κεφάλαια για να καλύψει τις οικονομικές δυσκολίες που προέκυψαν στη συνέχεια.

    Πηγές προσκείμενες στη διοίκηση της Aegean ήταν σαφείς ότι η οικονομική βοήθεια αφορά στο προαναφερόμενο χρονικό διάστημα.

    Από εκεί και πέρα, η γενική συνέλευση των ομολογιούχων αποφασίζει ταυτόχρονα τροποποίηση όρων που συνδέονται με τα οικονομικά αποτελέσματα, να μην είναι δηλαδή δεσμευτική η επίτευξη στόχων για τα EBITDA.

    Οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης των ομολογιούχων κρίνονται σοβαρής σημασίας προκειμένου να «τρέξει» η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχει κατατεθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το ενημερωτικό δελτίο, ενώ νωρίτερα θα έχει προηγηθεί η πρόταση του Δ.Σ. για τους όρους που θα διέπουν την αύξηση.

    Η μετοχή αυτή την ώρα ΑΡΑΙΓ 0,16% 12,54 αντιδρά στα 5,29 ευρώ, παρά τα χαμηλά στα όρια των 5 ευρώ και με όγκο πάνω από 83 χιλιάδες τεμάχια.

     

    Διαβάστε επίσης

    Ευτύχης Βασιλάκης (Aegean): Είμαστε υπερήφανοι που αντέξαμε και αυτό σημαίνει κάτι για τη χώρα

    Ανάκαμψη από φέτος, ομαλοποίηση το 2022 «βλέπει» ο CEO της Aegean



    ΣΧΟΛΙΑ