• Business

    Aegean: Επιστροφή χρημάτων σε όλες τις σχολικές και τις οργανωμένες εκδρομές


    Η Αegean επιστρέφει το κόστος των εισιτηρίων σε όλους τους  ταξιδιώτες που ως μέλη οργανωμένων γκρουπ, ή σχολικών εκδρομών είχαν προγραμματίσει εκδρομές στο εξωτερικό, οι οποίες  ακυρώθηκαν λόγω των μέτρων προστασίας από την εξάπλωση του κοροναϊού.

    Σημειώνεται, ότι είναι η δεύτερη πρωτοβουλία που αναλαμβάνει η Aegean προκειμένου να διευκολύνει τους επιβάτες της εν όψει των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί με τον κοροναϊό. Στις 24/2 η εταιρεία ανακοίνωσε ότι «όσοι επιβάτες επιθυμούν από από 24/2 και έως 20/3 2020, λόγω του κοροναϊού, να μεταθέσουν σε μεταγενέστερη ημερομηνία το εισιτήριό τους, προς οποιοδήποτε προορισμό του δικτύου, μπορούν να το πραγματοποιήσουν χωρίς rebooking fees».

    Όπως δηλώνει η εκπρόσωπος της Aegean Μαρίνα Σπυριδάκη στο mononews: “Aκύρωση με  επιστροφή χρημάτων, δικαιούνται οι ταξιδιώτες που είχαν πραγματοποιήσει ομαδικές κρατήσεις για ομαδικές και σχολικές εκδρομές με ημερομηνία ταξιδιού από τις 28 Φεβρουαρίου μέχρι τις 30 Απριλίου,  αν οι κρατήσεις τους έχουν πραγματοποιηθεί μέσω ταξιδιωτικών πρακτορείων.

    Διευκρινίζεται ότι επιστροφή χρημάτων θα γίνεται μόνο στις ομαδικές κρατήσεις που έχουν γίνει μέσω ταξιδιωτικών πρακτορείων και όχι σε αυτές που έγιναν άμεσα on line από τους ταξιδιώτες. Όσοι έχουν κάνει μόνοι τους τις κρατήσεις τους μπορούν όπως έχουμε ανακοινώσει να μεταθέσουν σε μεταγενέστερη ημερομηνία το εισιτήριό τους.”  

    Με τον τρόπο αυτό η Aegean, όχι μόνο λύνει το κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τις ακυρώσεις των σχολικών και ομαδικών εκδρομών για τις οποίες τα ταξιδιωτικά πρακτορεία δεν είναι διατεθειμένα να επιστρέψουν χρήματα, αλλά  δίνει αξία στα ταξιδιωτικά πρακτορεία, αφού τους δίνει τη δυνατότητα να επιστρέψουν τα ποσά για τα ταξίδια που δεν έγιναν, και να μην έχουν δυσαρεστημένους πελάτες.  Υπενθυμίζεται ότι η αναστολή των σχολικών εκδρομών αποφασίστηκε από το υπουργείο Παιδείας, με απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 666.

    Το ΦΕΚ 666

    Σημειώνεται ότι την περίοδο αυτή,  εκατοντάδες εκδρομές ακυρώνονται λόγω της απόφασης του υπουργείου Παιδείας για αναστολή των σχολικών εκδρομών λόγω του κοροναϊού. Ειδικότερα, η απόφαση αυτή ελήφθη την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου , μετά από  εισήγηση της ειδικής ομάδας εμπειρογνωμόνων και τη σύμφωνη γνώμη της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας δήλωσε την Παρασκευή  “με την εισήγηση ειδικής ομάδας εμπειρογνωμόνων και με τη σύμφωνη γνώμη της Υπουργού Παιδείας, επεκτείνεται το μέτρο της προσωρινής αναστολής οργανωμένων εκπαιδευτικών εκδρομών σε όλες τις εκδρομές του εξωτερικού, λόγω των εξαιρετικών δυσκολιών στην ιχνηλάτηση επαφών, επιβεβαιωμένων περιστατικών στο εξωτερικό”.

    Μετά, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ με αριθμό 666 η προσωρινή αναστολή όλων των οργανωμένων εκπαιδευτικών εκδρομών εκτός Ελλάδος από την 28.02.2020 και έως και την 13.03.2020, λόγω των εξαιρετικών δυσκολιών στην ιχνηλάτηση των επαφών με επιβεβαιωμένα κρούσματα στο εξωτερικό και για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

    .



    ΣΧΟΛΙΑ