• Business

    Aegean: Δέκατη περίοδος εκτοκισμού κοινού ομολογιακού δανείου

    Ευτύχης Βασιλάκης, Πρόεδρος της Aegean Airlines

    Ευτύχης Βασιλάκης, Πρόεδρος της Aegean Airlines


    Την δέκατη περίοδο εκτοκισμού κοινού ομολογιακού δανείου ανακοίνωσε η Aegean, με ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων τόκου του ΚΟΔ την Δευτέρα, 11 Μαρτίου.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση:

    Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε. (εφεξής «η Εταιρεία») ανακοινώνει ότι σύμφωνα με τους όρους του από 12.03.2019 Κοινού Ομολογιακού Δανείου έκδοσης της Εταιρείας (εφεξής «το ΚΟΔ»), η ημερομηνία προσδιορισμού (Record Date) των δικαιούχων τόκου του ΚΟΔ για την 10η Περίοδο Εκτοκισμού είναι η Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2024.

    Από την Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2024 (Ex-coupon date) οι ομολογίες της Εταιρείας θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα είσπραξης του 10ου τοκομεριδίου.

    Το μικτό ποσό των οφειλόμενων τόκων για την 10η Περίοδο Εκτοκισμού ανέρχεται στο ποσό των 3.628.625,00 ευρώ, ήτοι ποσό 18,20 ευρώ ανά ομολογία, το οποίο έχει υπολογισθεί με επιτόκιο 3,60% ετησίως (προ φόρων), με βάση έτος 360 ημερών και του πραγματικού αριθμού ημερών (ACT/360) και αντιστοιχεί σε 199.375 ομολογίες που τελούν σήμερα υπό διαπραγμάτευση στην οργανωμένη αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Η καταβολή των οφειλόμενων τόκων προς τους δικαιούχους των ομολογιών (εφεξής οι «Ομολογιούχοι») θα πραγματοποιηθεί μέσω της «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΙΤΛΩΝ Α.Ε.» (ATHEXCSD) την Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024.

    Διαβάστε επίσης

    ΟΛΠ: Τροποποίηση του γενικού πλαισίου ρύθμισης οφειλών

    Ebury για Βρετανία: Δύσκολη εξίσωση για την κυβέρνηση ο προϋπολογισμός – Το μεγάλο ερώτημα

    Τεχνική Ολυμπιακή: Απέκτησε τα εταιρικά μερίδια των Eneresco 1 & 2 έναντι 640.000 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ