• Business

    Adidas: Διακόπτει τη συνεργασία με την Ρωσική Ποδοσφαιρική Ένωση

    • Bloomberg


    Η Adidas ανακοίνωσε ότι αναστέλλει άμεσα τη συνεργασία της με τη Ρωσική Ποδοσφαιρική Ένωση μετά την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία.

    Η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών, η οποία συνεργαζόταν με το πρόγραμμα του ρωσικού ποδοσφαίρου εδώ και χρόνια, ακολουθεί την κίνηση της FIFA και της UEFA.

    Οι ομοσπονδίες αποφάσισαν τη Δευτέρα από κοινού ότι όλες οι ρωσικές ομάδες, είτε εθνικές είτε ομάδες συλλόγων, θα αποκλειστούν από τη συμμετοχή τους τόσο στις διοργανώσεις της FIFA όσο και της UEFA μέχρι νεωτέρας. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή προέτρεψε επίσης τις αθλητικές ομοσπονδίες σε όλο τον κόσμο να αποκλείσουν αθλητές από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

    Η Adidas υπέγραψε μακροχρόνια συνεργασία με τη Ρωσική Ένωση Ποδοσφαίρου το 2008 και εμφανίστηκε σε εξέχουσα θέση όταν η χώρα φιλοξένησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2018.

    Η εταιρεία συμμετείχε στο ανεξάρτητο συμβουλευτικό συμβούλιο της FIFA για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το οποίο δημιουργήθηκε το 2017.

    Το 2020, η Adidas εμφάνισε πωλήσεις 584 εκατομμυρίων ευρώ (651 εκατομμύρια δολάρια) στη Ρωσία και την Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών, που ισοδυναμούν με το 2,9% των συνολικών εσόδων της. Θα ανακοινώσει τα κέρδη του 2021 στις 9 Μαρτίου.

    Διαβάστε ακόμη:

    Κύμα φυγής: Αυτές είναι οι εταιρείες κολοσσοί που αποχωρούν από τη Ρωσία



    ΣΧΟΛΙΑ