Business

Αδιαφορεί ο Πολυχρόνης Γριβέας για την τύχη 4.000 ατόμων του Αστέρα Βουλιαγμένης!


Πλήρης αναλγησία επιδεικνύει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας «Αστέρας Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ» κ.Πολυχρόνης Γριβέας για την «τύχη» 1.000 υπαλλήλων του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Astir Palace» και των οικογενειών τους (δηλαδή 4.000 άτομα ), καθώς εξακολουθεί να παραμένει άφαντος εδώ και αρκετές ημέρες. Επιδιώκοντας τόσο οι υπάλληλοι όσο και οι δημοσιογράφοι να έρθουν σε επαφή μαζί του, οι προσπάθειες τους πέφτουν στο κενό, καθώς δεν εμφανίζεται ούτε στα τηλέφωνα, αλλά και ούτε έχει, μέχρι στιγμής, συναντηθεί με το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου των υπαλλήλων της εταιρίας.

Από την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου το mononews.gr προσπαθεί, επί ματαίω, να επικοινωνήσει με τον διευθύνοντα σύμβουλο. Τόσο μέσω τηλεφώνου όσο και μέσω μηνυμάτων (sms) χωρίς ωστόσο αυτό να έχει επιτευχθεί!

Παράλληλα, το mononews.gr σε επικοινωνία του με τον πρόεδρο του Συλλόγου των υπαλλήλων κ.Παναγιώτη Κούκο, επαληθεύτηκε το γεγονός ότι ο κ.Γριβέας, αποφεύγει τόσο τους υπαλλήλους όσο και τους δημοσιογράφους, φοβούμενος ίσως να απαντήσει για τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί όσον αφορά στο εργασιακό μέλλον των 1.000 υπαλλήλων του ξενοδοχείου!

Το mononews.gr είχε γράψει χθες για το θέμα:

Κρυφτό παίζει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας “Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.”  κ.Πολυχρόνης Γριβέας με τους 1.000 υπαλλήλους του “Αστέρα Βουλιαγμένης”, σε μια προσπάθεια να “ροκανίσει” τον χρόνο έως τις 11 Νοεμβρίου οπότε και έχει προγραμματισθεί να ανασταλεί η λειτουργία του ξενοδοχείου προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες ανακαίνισής του από τους νέους ιδιοκτήτες, την εταιρία Jermyn Street Real Estate Fund IV LP (“Jermyn Street”). Αξίζει να σημειωθεί ότι, μέχρι σήμερα, δεν έχουν ακόμα δοθεί οι απαραίτητες άδειες (πολεοδομίας κ.α.) προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες στο ξενοδοχείο αλλά ακόμα βρίσκονται στο στάδιο των μελετών και βέβαια, δεν έχουν “πέσει” οι τελικές υπογραφές μεταβίβασης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος στο αραβοτουρικό fund.

Οπως δήλωσε στο mononews.gr ο πρόεδρος των υπαλλήλων κ.Παναγιώτης Κούκος, “δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση για το μέλλον μας, ως εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο “Αστέρα Βουλιαγμένης”. Ο κ.Π.Γριβέας αποφεύγει να συναντήσει το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου, σε μια προσπάθεια να κερδίσει χρόνο οπότε και να αποποιηθεί των ευθυνών που, μέχρι σήμερα, των βαραίνουν και είναι υποχρεωμένος σύμφωνα με σχετικό Π.Δ. να μας ενημερώνει για όλες τις κινήσεις της διοίκησης της εταιρίας.

Κατόπιν αυτών, αβέβαιο θεωρείται το επαγγελματικό μέλλον των 643 άμεσων υπαλλήλων (απο τους οποίους οι 250 είναι μόνιμοι) που απασχολούνται στο ξενοδοχειακό συγκρότημα αλλά και των περίπου 350 έμμεσων απασχολουμένων (προμηθευτές κ.α.), καθώς σύμφωνα πάντα με τον κ.Κούκο, τη μόνη διαβεβαίωση που έχουν λάβει, μέχρι σήμερα, είναι ότι “όλα θα πάνε καλά“, η οποία δόθηκε σε μια κουβεντούλα που έγινε στο διάδρομο, στα “όρθια”, μεταξύ του κ.Γριβέα και του πρόεδρου των υπαλλήλων. Αυτή όμως, η διαβεβαίωση δεν αρκεί για τους εργαζόμενους.

Πρόθεση των εργαζομένων, όπως μας επεσήμανε ο κ.Κούκος, είναι να παραμείνει ανοιχτό το ξενοδοχείο όλο τον χρόνο και όχι μόνο οι 60 καμπάνες, για τις οποίες δεν έχει ακόμα ληφθεί απόφαση και παραμένει ως σκέψη της διεύθυνσης της “Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ.”. Εάν προχωρήσει το “σενάριο” της λειτουργίας των 60 καμπανών, τότε, σύμφωνα με τον κ.Κούκο, “τα 3/4 των υπαλλήλων θα χάσουν τη δουλειά τους”. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ξενοδοχείο, όπως μας ενημέρωσε ο κ.Κούκος, δεν έχει κλείσει ποτέ κατά τη χειμερινή περίοδο.

Πάντα διατηρείται ένα από τα τρία ξενοδοχειακά συγκροτήματα ανοιχτό και τα υπόλοιπα δυο ανοίγουν ανάλογα με τις δεσμεύσεις που έχει υπογράψει για διάφορες εκδηλώσεις.

Ήδη, ο Σύλλογος των υπαλλήλων έχει αποστείλει έγγραφο προς τη διοίκηση της εταιρίας για άμεση συνάντηση των δυο διοικητικών συμβουλίων, ενώ από την πλευρά του κ.Γριβέα έχει γίνει προσπάθεια για μια συνάντηση face to face με τον κ.Π.Κούκο, γεγονός το οποίο δεν έγινε αποδεκτό από τον πρόεδρο των υπαλλήλων, καθώς το θέμα δεν είναι προσωπικό και αφορά όλους τους εργαζομένους στην “Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ”. Πέραν αυτής της κίνησης, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα ακόμα και οι 1000 υπάλληλοι βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο της ανεργίας.

Ερωτηθής ο κ.Κούκος, εάν έχουν συναντηθεί με τους νέους ιδιοκτήτες η απάντησή του ήταν αρνητική και διευκρίνισε χαρακτηριστικά στο mononews.gr ότι “τους εκπροσώπους της εταιρίας τους έχουμε γνωρίσει μόνο μέσα απο την τηλεόραση”!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

http://www.mononews.gr/ivan-savvidis-plirose-tin-proti-dosi/78703


ΣΧΟΛΙΑ