• Business

    Αδ. Πολέμης: Νέα επικερδής κίνηση του εφοπλιστή στην αγορά των VLCCs

    Αδαμάντιος Πολέμης

    Αδαμάντιος Πολέμης


    Συνεχίζει να στέλνει στα διαλυτήρια πλοία του ο εφοπλιστής Αδαμάντιος Πολέμης, ιδιοκτήτης της ναυτιλιακής εταιρείας New Shipping, με την τελευταία του κίνηση να αφορά ένα VLCC.

    Συγκεκριμένα το 19χρονο tanker New Tinos (χωρητικότητας 305.000-dwt και κατασκευής 1999) αναφέρεται ως το το πρώτο πλοίο που θα διαλυθεί στο Πακιστάν εδώ και 18 μήνες.

    Το New Tinos πωλήθηκε για 442 δολάρια ανά ldt δηλαδή για 19,1 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με πηγές της αγοράς που επικαλείται το tradewinds. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Khor Fakkan στον κόλπο του Ομάν και έχει μετονομαστεί σε S Tinos.

    Η ναυτιλιακή εταιρεία είχε αγοράσει το συγκεκριμένο πλοίο το 2015 έναντι 28 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Τον Μάρτιο η εταιρεία της οποίας ηγείται ο κ. Πολέμης πούλησε ακόμη ένα VLCC για scrap για 17,8 εκατ. δολάρια. Ο λόγος για το New Friendship (χωρητικότητας 279.000-dwt και κατασκευής 1999) το οποίο μετονομάστηκε σε S Friendship και οδηγήθηκε στα διαλυτήρια.

    Οι κινήσεις αυτές της New Shipping έρχονται σε μία περίοδο που οι πωλήσεις πλοίων VLCCs για scrap ακολουθούν έντονα ανοδική πορεία, λόγω και των χαμηλών τιμών στην αγορά των VLCCs, που κινούνται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε ετών

    Σημειώνεται πως μετά από περίπου 1,5 χρόνο επανήλθαν τα διαλυτήρια του Πακιστάν, τα οποία απείχαν από τις αγορές παλιών τάνκερ λόγω της μη τήρησης των μέτρων ασφαλείας, όμως πλέον, σύμφωνα με την ένωση των ιδιοκτητών διαλυτηρίων του Πακιστάν, το πρόβλημα αυτό έχει επιλυθεί και το Πακιστάν είναι και πάλι ανοιχτό για scrap.

    Ο στόλος της ναυτιλιακής του κ. Πολέμη απαρτίζεται από 13 πλοία με μέσο όρο ηλικίας τα 16 έτη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Προκοπίου: Γιατί η Moody’s υποβαθμίζει το outlook της Dynagas

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πλοίο ελληνικής ναυτιλιακής βγαίνει στο σφυρί για χρέη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Ισμήνη Παναγιωτίδη: Νέα super αγορά από την Pavimar

     



    ΣΧΟΛΙΑ