• Business

    Άδ. Γεωργιάδης: «Έρχονται μέτρα στήριξης της εγχώριας παραγωγής – Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι μόνο χώρα υπηρεσιών»

    • Του Γιώργου Μανέττα
    Αδ. Γεωργιάδης: Θέμα εβδομάδων η κατάθεση του σχεδίου εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας στα αρμόδια δικαστήρια

    Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης


    Μέτρα ενίσχυσης της εγχώριας παραγωγής προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στη βιομηχανία σχολικών ειδών, Θ.Κ. Σκαγιάς (Skag) ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

    «Το υπουργείο Ανάπτυξης τις επόμενες εβδομάδες θα παρουσιάσει συγκεκριμένα μέτρα για την στήριξη της εγχώριας παραγωγής, τα οποία θα περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά. Για να προσθέσει πως «η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι μόνο χώρα υπηρεσιών, αλλά και χώρα παραγωγής. Δεν αρκεί ο τουρισμός χρειάζεται και η παραγωγή».

    Κληθείς να εξειδικεύσει το πλέγμα μέτρων, κατόπιν ερώτησης του mononews.gr υπογράμμισε ότι σε πρώτη φάση σχεδιάζεται η εντατικοποίηση των ελέγχων για την καταπολέμηση του φαινομένου των παράνομων ελληνοποιήσεων, ώστε οι καταναλωτές να γνωρίζουν την προέλευση των προϊόντων ενώ στάθηκε και στο ελληνικό σήμα, το οποίο θα θωρακισθεί.

    «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει θεσμικά την ελληνική παραγωγή. Πρέπει οι ελληνικές εταιρείες να τύχουν της προσοχής και της φροντίδας που τους αξίζει», τόνισε.

    Σχολιάζοντας τις κινήσεις για την άρση των εμποδίων σε εμβληματικές επενδύσεις, ανέφερε πως όλες οι επενδύσεις ξεμπλοκάρουν, όπως το Ελληνικό, η Κασσιόπη, το Αφάντου, τα υδατοδρόμια, κάτι που όπως είπε βλέπει και ο διεθνής τύπος. «Δεν μένουμε σε τίποτα πίσω. Η Ελλάδα γίνεται ο αγαπημένος τόπος των επενδυτών. Θα κάνουμε την Ελλάδα επιχειρηματικά φιλική χώρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Γεωργιάδης είπε πως επέλεξε να επισκεφθεί την Skag ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, θέλοντας να στείλει σήμα πως η κυβέρνηση στηρίζει τους παραγωγούς που παραμένουν στην Ελλάδα, πληρώνουν φόρους και στηρίζουν την προσπάθεια για μια καλύτερη Ελλάδα.

    Εξέφρασε την στήριξή του στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, μέλος της οποίας είναι η Skag και τόνισε πως υπάρχουν ακόμη εταιρείες στην χώρα που κόντρα στην κρίση και στις δυσκολίες επέλεξαν να διατηρήσουν την έδρα και την παραγωγή στην Ελλάδα και δεν υπέκυψαν στον πειρασμό να μεταφέρουν την έδρα ή την παραγωγή στο εξωτερικό.

    «Με την παρουσία μου εδώ θέλω να δηλώσω την υποστήριξή μου στην προσπάθεια που κάνει η πρωτοβουλία ΕΛΛΑΔΙΚΑ ΜΑΣ. Είναι σημαντικό να έχουμε ανάπτυξη και επενδύσεις, αλλά να έχουμε και εγχώρια παραγωγή», είπε, συμπληρώνοντας πως υπάρχουν στην Ελλάδα επιχειρήσεις υγιείς που μπορεί να είναι ανταγωνιστικές.

    Θερμά λόγια επεφυλαξε και για την Skag, λέγοντας πως πρόκειται για μια αξιέπαινη προσπάθεια. «Ήρθα σε μια ιστορική εταιρεία, της οποίας τα προϊόντα γνωρίζουν όσοι έχουν περάσει από σχολείο και έχουν πάρει τουλάχιστον ένα τετράδιο της», είπε.

    Απο την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος του ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, Άγις Πιστιόλας, και η διευθύντρια marketing της Skag, Πόπη Σκαγιά, ευχαρίστησαν τον υπουργό για την στήριξη που δείχνει στις ελληνικές επιχειρήσεις και τόνισαν τη σημασία ανάδειξης και ανάπτυξης της εγχώριας παραγωγής.



    ΣΧΟΛΙΑ