• Business

    Αχιλλέας Βιγκόπουλος: Η Pfizer, τα Botox και οι περιπέτειες στο Μαϊάμι


    Για το βιογραφικό και την επιχειρηματική δραστηριότητα του Αχιλλέα Βιγκόπουλου, γόνου μεγάλης επιχειρηματικής οικογένειας, είναι σχεδόν απίθανο ότι μπορείς να μάθεις μέσω του διαδικτύου. Εάν ενδιαφερθείς για το όνομά του στις μηχανές αναζήτησης του ίντερνετ θα πάρεις πάνω από 3000 αποτελέσματα και αμέτρητες φωτογραφίες. Όμως, σχεδόν κανένα δημοσίευμα δεν υπάρχει σχετικά με το business προφίλ του. Οι περισσότερες αναρτήσεις αφορούν την προσωπική του ζωή, τους έρωτες του, την Δήμητρα Ματσούκα, την Νικολ Κοτοβος, τους γάμους του, τους χωρισμούς του, τα φλερτ του, γενικά το lifestyle του. Δεν υπάρχει ούτε μία επαγγελματική φωτογραφία. Έτσι όπως έχουμε συνηθίσει να ποζάρουν οι επιχειρηματίες. Με γραβάτα και ατσαλάκωτο κοστούμι στην προεδρική καρέκλα ενός πελώριου γραφείου. Και ο ίδιος θα είχε κάθε λόγο να απαθανατιστεί στο δικό του γραφείο επί της Λεωφόρου Μαραθώνος, στην Παλλήνη.

    64abfa11-197f-464f-aa49-c46550a29114

    Εκεί βρίσκονται οι ιδιόκτητες υπερσύγχρονες παραγωγικές εγκαταστάσεις 12.000 τ.μ της Genepharm. Η φαρμακευτική, με έτος ίδρυσης το 1967, δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, παραγωγή και πώληση γενόσημων φαρμακευτικών προϊόντων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια των ετών 2000-2012, οι συνολικές επενδύσεις της Genepharm σε παραγωγικές εγκαταστάσεις και ανάπτυξη νέων προϊόντων ανήλθαν στα 53 εκατ. Ευρώ. Η εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρείας εκτείνεται σε 91 χώρες παγκοσμίως και αυξάνεται με ιδιαίτερα ταχείς ρυθμούς, καλύπτοντας σήμερα ποσοστό άνω του 75% του συνολικού Κύκλου Εργασιών της. Ικανοποιητικά μεγέθη για να βγει ο πρόεδρος μία φωτογραφία με το χαμόγελο της επιτυχίας και βλέμμα γεμάτο υποσχέσεις, θα έλεγε κάποιος που θα συμβούλευε επικοινωνιακά τον επικεφαλής της φαρμακευτικής.

    Πόσο μάλλον τώρα που αποφασίσθηκε η μεγαλύτερη συγχώνευση στην ιστορία της φαρμακοβιομηχανίας. Η συνένωση του αμερικανικού κολοσσού της Pfizer Inc και της Allergan, η οποία είναι γνωστή για τα προϊόντα Botox , είναι γεγονός. Στη Ελλάδα η Allergan αντιπροσωπεύεται από την Nexus Medicals, εταιρεία συμφερόντων Βιγκόπουλου. Εάν, λοιπόν, ο κ. Βιγκόπουλος ήθελε να γίνει “μαϊντανός” manager και να “φιγουράρει” στον οικονομικό τύπο σχολιάζοντας τις εξελίξεις στον κλάδο του φαρμάκου με βαρύγδουπες δηλώσεις, θα μπορούσε εύκολα να το είχε κάνει.

    Όμως, ο Αχιλλέας Βιγκόπουλος δεν είναι ο επιχειρηματίας που έχεις συνηθίσει. Ο γνωστός φαρμακοβιομήχανος ισορροπεί κάπου εκεί που λέει και ο Φράνζεν. Είναι δυσνόητος και εύκολος ταυτόχρονα. Ανήκει στην ελίτ αλλά και στο λαό. Το πρωί μπορεί να συμμετέχει σε ατελείωτα meetings και το βράδυ θα καβαλήσει το σκούτερ του για να φάει σε γνωστή ψαροταβέρνα στο Νέο Ηράκλειο. Την μία ώρα κλείνει συμφωνίες με τις μεγαλύτερες εταιρίες του κλάδου παγκοσμίως για συνεργασία και την επόμενη ώρα θα ενδιαφερθεί να κανονίσει τραπέζι στο MALCONIS του Κολωνακίου για τα γενέθλια του πληρώνοντας ένα αρκετά σεβαστό ποσό προκειμένου να φάνε και να πιουν παραπάνω από καλά οι εκλεκτοί καλεσμένοι του. Στο γραφείο μπορεί να έχει πρόγραμμα, να είναι απαιτητικός, να ανεβάζει ψηλά τον πήχη των στόχων του αλλά εκτός δουλειάς είναι αυθόρμητος, ζει με το συναίσθημα και κερδίζει την συμπάθεια με το χιούμορ του και τον εκκεντρικό τρόπο σκέψης του.

    Ενδεικτικό είναι ότι στο γάμο του με την Νικόλ Κοτοβός δεν έστειλαν προσκλητήρια στους καλεσμένους, αλλά SMS.

    Πριν έξι χρόνια στο Μαϊάμι

    Την επόμενη φορά που θα ξεχάσετε κασκόλ σας σε δωμάτιο ξενοδοχείου, η ιστορία του Αχιλλέα Βιγκόπουλου θα μπορούσε να σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα. Με αυτή την εισαγωγή ξεκινάει το άρθρο ο συντάκτης της Μaiami NewTimes για τον ελληνικής καταγωγής μεγιστάνα Αχιλλέα Βιγκόπουλο.

    d688eec6-5b40-4904-900b-d753964f7341

    Ο φαρμακοβιομήχανος είχε προγραμματίσει να περάσει τις διακοπές Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς του 2010 με στυλ, σε ένα υπέρ λουξ ξενοδοχείο στο South Beach, το Delano, όπου ο μέσος όρος δωματίου κοστίζει πάνω από $ 800. Στις 9:30 το βράδυ της 21ης ​​Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την έκθεση της τοπικής αστυνομίας, ο Βιγκόπουλος πήγε έξω για δείπνο, αφήνοντας των 10 ετών γιο του, Νικόλα, να κοιμάται στο δωμάτιο. Όταν επέστρεψε, γύρω στις 2 π.μ., “δεν έλεγξε για τα υπάρχοντά του”. Και το επόμενο πρωί συνειδητοποίησε την κλοπή. Σύμφωνα με την έκθεση, δεν υπήρχε σημάδι βίαιης εισόδου στο δωμάτιό, πράγμα που σημαίνει ότι όποιος παραβίασε την πόρτα είχε προφανώς μια κάρτα-κλειδί. Ο δικηγόρος της οικογένειας Βιγκόπουλου αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε και αρκέστηκε στο ότι ο πελάτης του είναι “πολύ αναστατωμένος” . Και πως να μην ήταν; Στον αστυνομικό του Μαϊάμι Μπιτς ο επιχειρηματίας δήλωσε ότι έλειπαν $ 24.000 σε μετρητά, μαζί με πέντε ελληνικά διαβατήρια, ένας φορητός υπολογιστής $ 2,000 και μια Tumi τσάντα αξίας $ 800.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έξαλλη η Φαίη Σκορδά με δημοσίευμα που τη θέλει να έχει σχέση με τον Αχιλλέα Βιγκόπουλο (video)

     



    ΣΧΟΛΙΑ