• Business

    ΑΧΕ: Πρωτιά της Πειραιώς ΑΕΠΕΥ τον Σεπτέμβριο και στο 9μηνο

    • NewsRoom
    Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζας Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζας Πειραιώς


    Την πρώτη θέση στην κατάταξη των χρηματιστηριακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, ελληνικών και ξένων, διατήρησε η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ το Σεπτέμβριο, με μερίδιο αγοράς της τάξης του 24% ενώ η εταιρεία ηγήθηκε της αγοράς και στο εννεάμηνο με μερίδιο 22,18%.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η αθροιστική αξία των συναλλαγών της εταιρείας τον προηγούμενο μήνα ήταν της τάξης του 1 δισ. ευρώ και το μερίδιο αγοράς διαμορφώθηκε στο 23,92%. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Eurobank Equities, με μερίδιο 18,79% και στην τρίτη θέση, η Eθνική Χρηματιστηριακή, με μερίδιο αγοράς 9,76%.

    Την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου, η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ είχε επίσης την πρώτη θέση, με αθροιστική αξία συναλλαγών ύψους 8,74 δισ.ευρώ και μερίδιο 22,18%, με την Eurobank Equities να ακολουθεί με μερίδιο αγοράς 17,21% και την Euroxx Xρηματιστηριακή με 12,08%.

    Η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ κατέκτησε το 2022 την πρώτη θέση στην κατάταξη των χρηματιστηριακών εταιρειών για τέταρτη συνεχή χρονιά, με μερίδιο που υπερέβη το 23% ενώ ηγείται της αγοράς σταθερά από το 2019 και ενισχύει κάθε χρόνο το μερίδιό της, παραμένοντας η βασική επιλογή των ιδιωτών και θεσμικών επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό για τις συναλλαγές τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

    Διαβάστε επίσης

    Enel Green Power: Νέο μέλος του CSR Ηellas – Στο επίκεντρο οι ανανεώσιμες πηγές

    Les Echos: Βιώνουμε μια αναγέννηση του ελληνικού χρηματιστηρίου

    Meta: Ερχεται «χαράτσι» σε Facebook και Instagram; – Πόσα θα πληρώνουμε

    ──────────────────

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

    Οδηγός Εκλογών – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε



    ΣΧΟΛΙΑ