• Business

    Acciona: Συμφωνία με την Tenaska για την απόκτηση 3.000MW φωτοβολταϊκών σε 7 πολιτείες

    • NewsRoom


    Την υπογραφή συμφωνίας με την αμερικανική εταιρεία Tenaska υπέγραψε η Acciona με στόχο την απόκτηση ενός χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών έργων σε επτά πολιτείες της χώρας.
    Ειδικότερα, το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει περίπου 3.000 MW σε φωτοβολταϊκά  και 1.000 MW αποθήκευσης μπαταριών.
    Η συναλλαγή καλύπτει 20 έργα που βρίσκονται στις πολιτείες της Πενσυλβανίας, του Οχάιο, του Κεντάκι, του Ιλλινόις, του Κάνσας, της Οκλαχόμα και του Μιζούρι, στο πλαίσιο των αγορών PJM Interconnection και Southwest Power Pool (SPP).
    «Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί ευκαιρία για την ACCIONA να αυξήσει τη δέσμευσή μας στις ΑΠΕ και τη βιωσιμότητα τους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω των επενδύσεων που έχουμε ήδη ξεκινήσει στον τομέα της αιολικής ενέργειας. Θα υλοποιήσουμε ένα μεγάλο μέρος των έργων μεταξύ 2021 και 2023» είπε χαρακτηριστικά ο Rafael Esteban, στέλεχος της εταιρείας.
    Στην αντίπερα όχθη της Tenaska, δια στόματος του επικεφαλής Steve Johnson ελέχθη ότι: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την ACCIONA σε αυτό το χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».
    Υπενθυμίζεται ότι η Acciona είναι διεθνής εταιρείας διαχείρισης ΑΠΕ με 30ετή εμπειρία και πάνω από 9.851 MW υπό την ιδιοκτησία της,  σε 16 χώρες στις πέντε ηπείρους. Διαθέτει  224 αιολικά πάρκα, 76 υδροηλεκτρικούς σταθμούς, 6 μεγάλα φωτοβολταϊκά και 3 μονάδες βιομάζας.  



    ΣΧΟΛΙΑ