• Business

    A. Preradovic (Dell): «Η Ελλάδα δεν υστερεί στην τεχνολογία, αλλά μας λείπουν τα λεφτά»

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Aleksandar Preradovic, Country manager για Ελλάδα, Μάλτα και Κύπρο


    Μια διαφορετική και σίγουρα ενθαρρυντική άποψη για τα επίπεδα τεχνολογικής ωριμότητας της Ελλάδας εξέφρασε ο επικεφαλής της Dell Technologies για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Μάλτα.

    Ο κ. Aleksander Preradovic, στο πλαίσιο διεθνούς Forum τεχνολογίας που πραγματοποιείται στην Αθήνα, ανέφερε πως η χώρα μας έχει καταφέρει να ενσωματώσει τις νέες τεχνολογίες σε ικανοποιητικό βαθμό, ενώ τόνισε πως, εάν συνυπολογισθούν τα τεράστια προβλήματα που προκάλεσε η κρίση, η Ελλάδα όχι μόνο δεν βρίσκεται πίσω, αλλά και ένα βήμα μπροστά ακόμη και από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, που είναι σε καλύτερη οικονομική θέση.

    Ανάλογη εικόνα έχει και για τις ελληνικές επιχειρήσεις, κάποιες εκ των οποίων έχουν προχωρήσει αρκετά στην υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών. Στην πλειονότητά τους, πάντως, όπως επεσήμανε, οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν καθυστερήσει ελαφρώς, λόγω της έλλειψης χρημάτων. «Το σημαντικό είναι να συνδυαστεί η τεχνολογία με τη σωστή εκπαίδευση του προσωπικού», σημείωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας λίγο αργότερα σε συνέντευξη Τύπου.

    Ο κ. Preradovic εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής αγοράς, τονίζοντας, μάλιστα, πως παρατηρεί βελτίωση και όρεξη να πάει η χώρα μπροστά και να ξεπεράσει τις δυσκολίες. Μια ευκαιρία που θέλει να αξιοποιήσει η Dell, προκειμένου να αναπτυχθεί στην χώρα μας τα επόμενα χρόνια.

    Ζητούμενο, όπως είπε, είναι η σύνδεση των ανθρώπων με την τεχνολογία, ώστε να γίνει πιο εύκολη η καθημερινότητά τους, ενώ πρόσθεσε πως ήδη τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και το internet of thinks είναι διαθέσιμες και χρησιμοποιούνται στα κινητά.

    Κλείνοντας, επεσήμανε πως η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει τις εταιρείες να εξελιχθούν και να αναπτυχθούν, αλλά και να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του μέλλοντος. Όπως είπε, αρκετές επιχειρήσεις θεωρούν ότι δεν έχουν κάνει πολλά για τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους και αρκετές από αυτές είναι πρόθυμες να επενδύσουν τα επόμενα χρόνια στον τομέα αυτό.

    Όσον αφορά στην στρατηγική που θα ακολουθήσει η Dell στην ελληνική αγορά, είπε ότι θα εστιάσει στην ενίσχυση του δικτύου των μεταπωλητών, καθώς και στην ενδυνάμωση των συνεργασιών στον τομέα του b2b, ενώ διατύπωσε το ενδιαφέρον για συμμετοχή σε έργα του Δημοσίου. Όπως είπε, η Dell έχει ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα, διαθέτοντας υψηλά μερίδια σε κάποιες κατηγορίες και εξέφρασε την βούληση να επενδύσει στην ανάπτυξή της.

    Κληθείς να σχολιάσει τις κινήσεις άλλων πολυεθνικών ομίλων να δημιουργήσουν κέντρα έρευνας και ανάπτυξης στην Ελλάδα, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο, ωστόσο δεν απέκλεισε ένα τέτοιο στο μέλλον, λόγω της ποιότητας του επιστημονικού προσωπικού.



    ΣΧΟΛΙΑ