• Ναυτιλία

    Α. Πίττας: Επιστροφή στην κερδοφορία για την Euroseas

    Α. Πίττας: Σημαντικό deal από τη Euroseas για τη ενίσχυση του στόλου της

    Αριστείδης Πίττας, εφοπλιστής Euroseas


    Σε θετικό έδαφος επανήλθε στο β’ τρίμηνο 2018 το καθαρό οικονομικό αποτέλεσμα της ναυτιλιακής Euroseas, συμφερόντων του εφοπλιστή Αριστείδη Πίττα, χάρη στον αυξημένο αριθμό ενεργών πλοίων, καθώς και στις βελτιωμένες τιμές ναύλωσής τους.

    Ειδικότερα, η Euroseas παρουσίασε στο β’ τρίμηνο 2018 κερδοφορία ύψους 1,8 εκατ. δολαρίων, έναντι ζημιών 1,2 εκατ. δολαρίων κατά το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017. Τα καθαρά έσοδα σχεδόν διπλασιάστηκαν σε ετήσια βάση από τα 5,3 εκατ. δολάρια για 9,7 εκατ. δολάρια, καθώς ο μέσος αριθμός πλοίων της εταιρείας αυξήθηκε κατά την ίδια περίοδο από 8,12 σε 11,95, ενώ η μέση τιμή ναύλωσης από τα 7.428 δολάρια ημερησίως στα 10.028 δολάρια ημερησίως.

    Σημειώνεται ότι από τις 30 Μαΐου τα πλοία ξηρού φορτίου της Euroseas ανήκουν πλέον στη θυγατρική της EuroDry, και έτσι η Euroseas δραστηριοποιείται πλέον αποκλειστικά στα containerships.

    “Στο δεύτερο τρίμηνο του 2018 πετύχαμε ένα σημαντικό ορόσημο στην εκτέλεση της στρατηγικής μας, ολοκληρώνοντας τη μεταφορά έξι πλοίων μας ξηρού φορτίου στην EuroDry, μία ναυτιλιακή εταιρεία που επίσης είναι εισηγμένη στον Nasdaq”, δήλωσε ο Αριστείδης Πίττας, προσθέτοντας: “Με ικανοποίηση βλέπουμε ότι οι μέτοχοί μας επωφελήθηκαν από την αύξηση της αγοραίας αξίας των μεριδίων τους στη EuroDry και τη Euroseas να αυξάνεται σε ποσοστό άνω του 40%, ως αποτέλεσμα της κίνησης”.

    Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη και τα χαμηλά επίπεδα παραγγελιών υποδεικνύουν πως οι τιμές ναύλωσης για feederships θα βελτιωθούν εντός του 2019, αν δεν κλιμακωθούν οι εμπορικοί πόλεμοι.

    Σημείωσε ακόμα πως η Euroseas προχωρά σε συμφωνίες ναύλωσης των πλοίων της για τρεις έως δώδεκα μήνες με κέρδος, ενώ σκοπεύει να περιορίσει τις περιόδους ανανέωσης για περαιτέρω συμμετοχή σε μία ανακάμπτουσα αγορά.

    Παραμένουμε αφοσιωμένη στην ανάπτυξη της Euroseas σε μία σημαντική εισηγμένη πλατφόρμα για τον τομέα των feeder containerships”, τόνισε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Seanergy Maritime: Αύξηση 20% στον κύκλο εργασιών στο εξάμηνο, ιδιαίτερη αισιοδοξία για τη συνέχεια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Π. Λιβανός: Η Morgan Stanley αναβαθμίζει τη μετοχή της GasLog

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Βρέθηκε αγοραστής για ένα από τα παλιά πλοία της NEL Lines. Όλες οι εξελίξεις



    ΣΧΟΛΙΑ