• Business

    Α. Παντελιάδης (ΜΕΤRO): Χτύπησε «καμπανάκι» για την πορεία της κατανάλωσης – Κάτω από 10 δισ. ο τζίρος στα σούπερ μάρκετ

    Παντελιάδης

    Αριστοτέλης Παντελιάδης, διευθύνων σύμβουλος METRO


    Τον προβληματισμό του για την πορεία της κατανάλωσης στο λιανεμπόριο εξέφρασε χθες ο επικεφαλής του ομίλου METRΟ, Αριστοτέλης Παντελιάδης κατά την παρουσίαση έρευνας που πραγματοποίησε ο ΣΕΒ για την επιχειρηματικότητας στην χώρα μας. Ο κ. Παντελιάδης ανέφερε πως ενώ μέχρι και τον Αύγουστο οι δείκτες κινούνταν ανοδικά, τον Σεπτέμβριο σημειώθηκε ραγδαία πτώση των πωλήσεων, η οποία «τρόμαξε την αγορά».

    Όπως είπε, η απότομη κάμψη ίσως οφείλεται στις αυξημένες φορολογικές υποχρεώσεις που είχαν να πληρώσουν τα νοικοκυριά το μήνα αυτό. «Η κατάσταση είναι κακή, ελπίζουμε όμως μέχρι τέλος του έτους να ισορροπήσει και να φθάσει στα επίπεδα του καλοκαιριού», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ενδεικτικό της πίεσης που δέχεται η κατανάλωση είναι και η υποχώρηση του συνολικού τζίρου των σούπερ μάρκετ, σε επίπεδα κάτω των 10 δισ. ευρώ.

    Παρ’ όλες τις δυσκολίες, ο όμιλος METRO συνεχίζει να αναπτύσσεται και να διευρύνει το αποτύπωμά του στην ελληνική αγορά και εκτιμάται πως τη φετινή χρονιά θα κλείσει με αύξηση πωλήσεων 3%. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Παντελιάδη η αλυσίδα σούπερ μάρκετ My Market που ανήκει στον όμιλο METRO είναι μαζί με τον Σκλαβενίτη, οι μόνες αλυσίδες στο λιανεμπόριο τροφίμων που αυξάνουν τις πωλήσεις τους. Και αυτό λόγω των νέων καταστημάτων που προσέθεσαν στο δίκτυό τους, μετά τις εξαγορές του Βερόπουλου και του Μαρινόπουλου, αντίστοιχα.

    Ο κ. Παντελιάδης αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που γίνονται για την ενίσχυση των τοπικών προϊόντων και την τοποθέτηση περισσότερων Ελλήνων παραγωγών στα ράφια των καταστημάτων ενώ όσον αφορά στις πληρωμές των προμηθευτών για τα φρέσκα προϊόντα, αναμένονται κάποιες επιπλέον ενέργειες και διευκρινίσεις από το Υπουργείο, προκειμένου να εφαρμοσθεί ο σχετικός Νόμος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στ. Χατζηιωάννου: Βρήκε ακίνητο για να φέρει τα easyfoodstores στην Ελλάδα– Τι λέει για τη διαμάχη με το Netflix

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΕΒ: Τι εμποδίζει την ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πώς ο Γιάννης Στουρνάρας (ΤτΕ) παίρνει την εκδίκησή του από την κυβέρνηση



    ΣΧΟΛΙΑ