• Business

    Α. Γιασσάρης-ΕΛΤΟΝ Χημικά: Σχεδιάζουμε εξαγορά εταιρείας στην κεντρική Ευρώπη

    Αντώνης Γιασσάρης Οικονομικός Διευθυντής ΕΛΤΟΝ Χημικά


    Με σκοπό την εδραίωση του δικτύου πωλήσεων της ΕΛΤΟΝ Χημικά στην Κεντρική Ευρώπη η εισηγμένη  προετοιμάζεται να προχωρήσει σε  εξαγορά εταιρείας που διαθέτει δίκτυο διανομής σε χώρα της Κεντρικής Ευρώπης. Η εταιρεία ΕΛΤΟΝ έχει ήδη αναπτυχθεί με επιτυχία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και πλέον στοχεύει να επεκτείνει την παρουσία της στη δυτική Ευρώπη στοχεύοντας κυρίως στην αγορά της Πολωνίας. Σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή της εταιρείας κ. Αντ. Γιάσσαρη ” Είμαστε ήδη στις 4 μεγαλύτερες επιχειρήσεις στη Νοτιονατολική Ευρώπη και για να ενισχύσουμε την παρουσία μας στην κεντρική Ευρώπη, θεωρούμε απαραίτητη την εξαγορά μιας εταιρείας με διαμορφωμένο δίκτυο διανομής. Εξετάζουμε ήδη κάποιες αλλά η διαδικασία επιλογής είναι σε αρχικό στάδιο”.

    Το 2019 δεν αναμένεται αύξηση στα οικονομικά μεγέθη της ΕΛΤΟΝ, καθώς η προεκλογική περίοδος περιόρισε τη ζήτηση στην κατανάλωση ενώ τους πρώτους μήνες του έτους και η τουριστική κίνηση στα ξενοδοχεία περιορίστηκε. Ωστόσο για το σύνολο του 2019 αναμένεται τα μεγέθη της εταιρείας αν κινηθούν στα επίπεδα του  2018, κοντά στα 130 εκατ ευρώ.

    Το 2018 η ΕΛΤΟΝ Χημικά σημείωσε αύξηση κύκλου εργασιών κατά περίπου 10% στην Ελλάδα και κατά υψηλό μονοψήφιο ποσοστό σε επίπεδο ομίλου σημείωσε το 2018. Η αύξηση των πωλήσεων του 2018   προήλθε από τη διεύρυνση των μεριδίων της εταιρείας στις αγορές που δραστηριοποιείται.

    H ΕΛΤΟΝ Χημικά δραστηριοποιείται στη διανομή χημικών προϊόντων, α’ υλών υψηλής προστιθέμενης αξίας και καινοτόμων λύσεων στις βιομηχανίες παραγωγής τελικών προϊόντων, σε Νοτιοανατολική Ευρώπη, Ουκρανία και Τουρκία. Όπως επισημαίνει ο κ. Γιάσσαρης,  δεν τον φοβίζουν οι εξελίξεις στην Τουρκία, όπου η εταιρεία πραγματοποιεί τζίρο 10 εκατ. ευρώ. “Η εταιρεία έχει βρει τρόπους να κάνει hedging και να μην επηρεάζεται από τις διακυμάνσεις της λίρας”, σημειώνει, τονίζοντας ότι το επιχειρείν σημαίνει να αναλαμβάνεις ρίσκα και να βρίσκεις τρόπους να κερδίζεις. Την Ουκρανία την ξεκινήσαμε λίγο πριν την εισβολή των Ρώσων και αν τότε δεν προχωρούσαμε στην ίδρυση της θυγατρικής θα χάναμε μια σημαντική ευκαιρία” , σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Οι τομείς εξειδίκευσης της εισηγμένης εταιρείας είναι:

    • Αγροτικά εφόδια και πολλαπλασιαστικό υλικό.

    • Τρόφιμα, ποτά, ζωική διατροφή.

    • Προϊόντα προσωπικής και οικιακής φροντίδας, φαρμακευτικά.

    • Κατασκευές, δομικά υλικά, πολυμερή, κεριά, πλαστικά, χρώματα.



    ΣΧΟΛΙΑ