• Business

    Κ. Κωνταντακόπουλος: Ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών η Costamare

    Κωστής Κωνσταντακόπουλος. Επικεφαλής COSTAMARE.


    Καλύτερα των αναμενομένων ήταν τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο του έτους η Costamare, συμφερόντων του εφοπλιστή Κωνσταντίνου Κωνσταντακόπουλου, έστω κι αν τα κέρδη της ναυτιλιακής εταιρείας εμφανίζονται μειωμένα σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2015.

    Ειδικότερα, η Costamare ανακοίνωσε κέρδη της τάξεως των 28,1 εκατομμυρίων δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο του 2016, έναντι 34,82 εκατομμυρίων δολαρίων στο τρίτο τρίμηνο του 2015. Στο σύνολο του εννεαμήνου, τα κέρδη της εταιρείας ανέρχονται σε 92,71 εκατομμύρια δολάρια, έναντι 105,44 εκατομμυρίων δολαρίων στο εννεάμηνο του 2015.

    Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 37 σεντς του δολαρίου, δύο σεντς πιο πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι τις θετικές εξελίξεις στην Costamare είχε προαναγγείλει κατά κάποιον τρόπο η απόφαση-έκπληξη της JP Morgan να αναβαθμίσει τη σύσταση της μετοχής της ναυτιλιακής από “neutral” σε “overweight”, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη της στην εισηγμένη στο δείκτη NYSE Costamare.

    Παράλληλα, η Costamare ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει την παραλαβή τριών ακόμα νεότευκτων φορτηγών πλοίων από τα ναυπηγεία Hanjin Heavy Industries, και αντί να τα παραλάβει πριν το τέλος του έτους, θα τα παραλάβει τελικά εντός του 2017, όπως και το τέταρτο αντίστοιχο πλοίο που έχει παραγγείλει και ούτως ή άλλως ήταν προγραμματισμένο προς παράδοση το 2017.

    Νωρίτερα φέτος, τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Costamare είχε παραλάβει το Cape Akritas, το πρώτο από αυτή τη σειρά των πέντε νεότευκτων φορτηγών πλοίων, ενώ η εταιρεία έχει παραλάβει τους προηγούμενους μήνες άλλα τρία νεότευκτα πλοία, χωρητικότητας 14.400 teu το καθένα, που είναι ναυλωμένα με συμβόλαια μακράς διάρκειας.

    Σύμφωνα με την Costamare, η χρηματοδότηση για όλα πλην ενός από τα πλοία που έχει παραγγείλει στα ναυπηγεία Hanjin είναι εξασφαλισμένη.

    Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του μήνα η Costamare είχε προχωρήσει σε περικοπή του μερίσματος που διένειμε στους μετόχους της για το τρίτο τρίμηνο του 2016, στα 0,10 δολάρια/μετοχή, στα πλαίσια των προσπαθειών της να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της αγοράς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι Έλληνες εφοπλιστές δίνουν τα πλοία τους για scrap. Όλα τα ονόματα (video)

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Φώτης Μαραγκός σε Λώρη Κέζα: Η συμβολή του crowdfunding στο Animasyros

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews.gr με 5 δωροεπιταγές από τα Attica συνολικής αξίας 1000 ευρώ 



    ΣΧΟΛΙΑ