• Business Of Fashion

    Βραβεία Όσκαρ: Το κοινό ψήφισε και ανέδειξε την καλύτερη red carpet εμφάνιση όλων των εποχών

    • NewsRoom


    Το αποτέλεσμα – έκπληξη

    Μόλις δύο 24ωρα μακριά απέχει η φετινή, πολυαναμενόμενη απονομή των βραβείων κινηματογράφου Όσκαρ, που μονοπωλούν κάθε φορά το ενδιαφέρον, αποτελώντας διαχρονικά το σημαντικότερο γεγονός της χρονιάς.

    Φέτος, η αγωνία για τους νικητές της λαμπερής βραδιάς είναι μεγάλη, καθώς στην αρένα του ανταγωνισμού έχουν ριχτεί βαριά ονόματα, με ταινίες που πούλησαν χιλιάδες εισιτήρια ανά τον κόσμο. Μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς αναμένεται να είναι ο Χοακίν Φίνιξ και το «Joker», ενώ ταινίες όπως το «1917» του Σαμ Μέντες και το «Κάποτε στο Χόλιγουντ» του Κουεντίν Ταραντίνο πιστεύεται ότι θα φύγουν με τουλάχιστον ένα χρυσό αγαλματίδιο από την τελετή.

    Ωστόσο, η μεγάλη βραδιά, εκτός από τους υποψήφιους και, τελικά, τους νικητές των σημαντικών βραβείων Όσκαρ, απασχολεί και για έναν ακόμη λόγο: για τις εμφανίσεις των μεγάλων πρωταγωνιστών στο κόκκινο χαλί. Όπως είναι αναμενόμενο, σε ό,τι αφορά στις εμφανίσεις, οι γυναίκες είναι εκείνες που μονοπωλούν το ενδιαφέρον, με τα φλας να συγκεντρώνονται πάνω τους και τα blogs να σχολιάζουν ποιες ήταν οι καλόγουστες και ποιες οι αποτυχημένες εμφανίσεις της τελετής.

    Θέλοντας να γιορτάσει τη φετινή απονομή των Όσκαρ, η βρετανική ιστοσελίδα onBuy.comδιεξήγαγε μία δημοσκόπηση, θέτοντας στον κόσμο το ερώτημα για το ποια ήταν η καλύτερη και η πιο εντυπωσιακή εμφάνιση όλων των εποχών στο κόκκινο χαλί. Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος, καθώς, σε όλα αυτά τα χρόνια πραγματοποίησης των βραβείων κινηματογράφου, αμέτρητες είναι οι καλόγουστες και εντυπωσιακές εμφανίσεις που απέσπασαν πλήθος θετικών σχολίων, ξεχώρισαν και έμειναν στην ιστορία.

    Η διεξαγωγή της δημοσκόπησης έγινε στο διαδίκτυο και από τα αποτελέσματά της προέκυψαν τα 10 κορυφαία λουκ διάσημων κυριών του Χόλιγουντ.
    Angelina Jolie, πηγή: ΑP

    Το αποτέλεσμα της πρωτιάς ίσως αποτελεί έκπληξη για πολλούς, είναι ωστόσο σίγουρα μία από τις πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις που έγιναν ποτέ, αναδεικνύοντας την λάμψη μέσα από την απλότητα, την λιτότητα και το κλασσικό.

    Την πρώτη θέση λοιπόν κατέκτησε η ανεπανάληπτη Αντζελίνα Τζολί, με ποσοστό 16%, για την εμφάνιση που πραγματοποίησε στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ το 2004, με το λευκό, σατέν φόρεμα του σχεδιαστή Marc Bouwer. Η όμορφη ηθοποιός έλαμπε μέσα στο λευκό, αρχαιοελληνικού στυλ φόρεμά της, κάνοντας μάλιστα πολλούς να την συγκρίνουν με την Μέριλιν Μονρόε.

    Συγκεκριμένα, η Αντζελίνα Τζολί θύμιζε αρχαία Ελληνίδα θεά, μέσα στο μακρύ, λευκό, σατέν φόρεμα με το αποκαλυπτικό ντεκολτέ. Το λουκ της ολοκληρώθηκε με ένα εντυπωσιακό διαμαντένιο κολιέ, που τόνιζε ακόμη περισσότερο το μπούστο της και ασορτί σκουλαρίκια, ενώ επέλεξε να πιάσει τα μισά μαλλιά της σε κότσο.

    Angelina Jolie, πηγή: ΑP

    Την δεύτερη θέση, με ποσοστό 14%, συγκέντρωσε η Κέιτ Χάντσον, με την εμφάνιση που έκανε στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ το 2003. Πρόκειται για ένα πανέμορφο, σαμπανί, δαντελένιο φόρεμα του οίκου Versace με εντυπωσιακή ουρά. Το φόρεμα έμοιαζε πραγματικά να έχει κοπεί και ραφτεί στα μέτρα της ηθοποιού. Μάλιστα, με αφορμή αυτή την εμφάνισή της, η επικεφαλής του οίκου, Donatella Versace, είχε δηλώσει: «Λατρεύω την Κέιτ, είναι ένα πραγματικό κορίτσι της Versace. Ξέρει τι δείχνει υπέροχο επάνω της. Κάθε κομμάτι δαντέλας έχει ραφτεί στο χέρι. Ενώ από την πρώτη πρόβα, το φόρεμα έδειξε ότι ανήκε μόνο σε αυτήν».

    Kate Hudson, πηγή: ΑP

    Στην τρίτη θέση, με ποσοστό 12%, βρέθηκε η Κίρα Νάιτλι, για την red carpet εμφάνισή της στην τελετή απονομής των Όσκαρ του 2015. Η ηθοποιός έλαμπε μέσα στο Valentino φόρεμά της. Τα ρομαντικά φλοράλ σχέδια και οι κεντημένες γαλλικές φράσεις ταίριαζαν απόλυτα με το γεγονός ότι η ηθοποιός το διάστημα ήταν έγκυος. Το ρομαντικό λουκ ολοκληρώθηκε από μία ταιριαστή στέκα με λουλούδια.

    Η έγκυος, τότε, ηθοποιός έδειχνε σαν να περπατά στα σύννεφα. Η κρεμ τουαλέτα της ήταν κεντημένη με ρομαντικά φλοράλ σχέδια και γαλλικές φράσεις ενώ το λουκ ολοκλήρωσε με μια ταιριαστή στέκα με λουλούδια.

    Keira Knightley, πηγή: ΑP



    ΣΧΟΛΙΑ