• Business Of Fashion

    Το κρυφό μήνυμα κατά του Τραμπ των γυναικών βουλευτών κατά την ιστορική συνεδρίαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

    • NewsRoom


    Ένα ηχηρό μήνυμα με τις εμφανίσεις του θέλησαν να δώσουν, κατά τη διάρκεια της ιστορικής συνεδρίασης και της ψηφοφορίας στην Βουλή των Αντιπροσώπων για την παραπομπή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, οι γυναίκες, πολιτικοί και δικηγόροι, που έδωσαν το «παρών» στη διαδικασία.

    Ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε ο τρίτος πρόεδρος των ΗΠΑ, μετά τον Άντριου Τζόνσον το 1868 και τον Μπίλ Κλίντον το 1998, που παραπέμπεται σε δική. Εναντίον του η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε τις κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση καλής λειτουργίας του Κογκρέσου.

    Η Δημοκρατική επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, ανέφερε μεταξύ άλλων πως αυτή είναι μια «θλιβερή ημέρα για την χώρα». Αυτός ήταν ο λόγος που οι περισσότερες γυναίκες, με πρώτη και καλύτερη την ίδια, επέλεξαν να φορέσουν σκουρόχρωμα χρώματα όπως το μαύρο. Η επιλογή τους ήταν μια ξεκάθαρη δήλωση αποστροφής προς τον Αμερικανό Πρόεδρο, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ. Μάλιστα, όπως αναφέρουν, υπήρξε μια συνεννόηση μεταξύ των Δημοκρατικών γυναικών πολιτικών προκειμένου να φορέσουν κυρίως σκουρόχρωμες εμφανίσεις.

    Η πολιτικός Debbie Lesko

     

    Η  Νάνσι Πελόζι

    Η βουλευτής, Alexandria Ocasio-Cortez, πάντως, το πήγε… ένα βήμα παρακάτω, φορώντας ένα πουκάμισο με «pussy bow» δέσιμο στο λαιμό, σαν εκείνο που είχε φορέσει η Μελάνια Τραμπ (σε λευκή απόχρωση) το 2016. Η επιλογή της αυτή «μεταφράστηκε» από πολλούς ως «διαμαρτυρία» στα όσα ανέφερε ο Τραμπ κατά τις συνομιλίες που είχαν διαρρεύσει το 2017 με την περίφημη ατάκα του…«grab them by the pussy».

     



    ΣΧΟΛΙΑ