• Business Of Fashion

    Τέλος η αληθινή γούνα για τα Macy’s και Bloomingdale’s

    • NewsRoom


    Η Αμερικάνικη εταιρεία λιανικής Macy’s Inc ανακοίνωσε χθες πως οι αλυσίδες των μεγάλων καταστημάτων Macy’s και Bloomingdale’s, που βρίσκονται κάτω από την διοίκηση της, θα σταματήσουν την πώληση προϊόντων ένδυσης και αξεσουάρ που αποτελούνται από αληθινή γούνα.

    Ο Τζεφ Τζενέτ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Macy’s Inc, δήλωσε για αυτή την απόφαση πως «παρακολουθούμε στενά τις τάσεις των καταναλωτών και των εταιρειών, ακούμε τους πελάτες μας και αναζητούμε εναλλακτικές στη γούνα».

    Πρόσθεσε ακόμη ότι «ακούσαμε τους συναδέλφους μας. Οι μάρκες των Macy’s ήδη δεν χρησιμοποιούν γούνα, οπότε το φυσικό επόμενο βήμα είναι να επεκταθεί η πρακτική αυτή σε όλη την εταιρεία». Η απόφαση της εταιρείας έρχεται ίσως την σωστή στιγμή, καθώς οι διαδηλώσεις για την κλιματική αλλαγή και την προστασία των ζώων φουντώνουν, με τους πολίτες να ζητούν ριζικές αλλαγές.

    Στα χνάρια του οίκου μόδας Prada, ο οποίος ανακοίνωσε τον περασμένο Μάιο ότι δεν θα ξαναχρησιμοποιήσει αληθινή γούνα στις κολεξιόν του, βαδίζουν ολοένα και περισσότερα μεγάλα ονόματα στον χώρο της ένδυσης, σταματώντας την πώληση αληθινής γούνας και συνάμα αποκτώντας μια φιλική στάση απέναντι στο περιβάλλον. Παράλληλα, με την απόφαση του οίκου Prada, πέσαν βροχή και οι ανακοινώσεις άλλων εμβληματικών οίκων όπως Burberry, Victoria Beckham, Chanel, Diane von Furstenberg και Coach για το τέλος τόσο της πώληση αληθινής γούνας όσο και των «εξωτικών» δερμάτων ζώων.

    Βέβαια από τις αρχές του 2000 αρκετά brands είχαν καθιερώσει την απαγόρευση τέτοιων υλικών με την σχεδιάστρια Stella McCartney, τον Tommy Hilfiger και τον οίκο μόδας Ralph Lauren να είναι οι πρωτεργάτες αυτού του κινήματος.



    ΣΧΟΛΙΑ