• Business Of Fashion

    Ποιος είναι ο Έλληνας σχεδιαστής κοσμημάτων που εμπιστεύονται στο κόκκινο χαλί από την Nicole Kidman μέχρι την Scarlett Johansson;

    Scarlett Johansson

    Scarlett Johansson


    Ο Nikos Koulis θεωρείται εκτός συνόρων, ροκ σταρ. Όχι ότι στην Ελλάδα δεν είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα στον κόσμο της πολυτέλειας, αλλά αν δεν ασχολείσαι με τη μόδα και το κόσμημα, τον χώρο των αληθινών ονείρων, μπορεί και να μην τον έχεις ανακαλύψει ακόμη.

    Δεν πειράζει. Σημασία έχει ότι οι διασημότερες σταρ στον πλανήτη, αγνοούν το παιχνίδι του μάρκετινγκ, των χρυσών συμβολαίων και των εντυπώσεων, και επιλέγουν, εμμονικά σχεδόν, έναν Έλληνα σχεδιαστή που ξέρει να ενισχύει την λάμψη και την ακτινοβολία με μία πιο μινιμαλιστική αλλά εξίσου αποτελεσματική (σε πωλήσεις και likes) προσέγγιση.

    O ελληνικός χρυσός, το ελληνικό κόσμημα, το ελληνικό ντιζάιν, είχαν χρόνια, ίσως και δεκαετίες, να γνωρίσουν τόσο μεγάλη απήχηση. Ίσως από την εποχή του Λαλαούνη και του Ζολώτα. Και τώρα που ένας Έλληνας δημιουργός φτάνει στις βιτρίνες των πιο εκλεπτυσμένων μπουτίκ στον κόσμο, νιώθουμε εθνικά υπερήφανοι για το success story ενός σχεδιαστή που ήξερε τι θέλουν οι γυναίκες.

    Nikos Koulis
    Nikos Koulis

    Γυναίκες τόσο διαφορετικές μεταξύ τους όπως είναι η Rihanna, που θέλησε να φορέσει ένα μοναδικό κόσμημα του Νίκου Κούλη με λευκά διαμάντια, στο πάρτι που ακολούθησε την υπερπαραγωγή της χρονιάς στο Μet Gala, και η νεαρή ποιήτρια, Amanda Gorman, στην ορκωμοσία του Joe Biden, ιστορική στιγμή για την Αμερική και τον υπόλοιπο κόσμο.

    Rihanna
    Rihanna

    Τίποτα δεν είναι τυχαίο. «Ως ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής από την Ελλάδα είδα τη δουλειά μου να παρουσιάζεται σε μία συμβολική και μεγαλειώδη εκδήλωση», έγραφε μετά ο Νίκος Κούλης στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. «Είμαι ευγνώμων στην Oprah Winfrey που επέλεξε σαν δώρο για αυτή την εξαιρετική γυναίκα, την νεότερη ποιήτρια που έχει εμφανιστεί ποτέ ορκωμοσία στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια από την δυναμική συλλογή με τίτλο Energy.»

    Amanda Gorman
    Amanda Gorman

    Όλα τα κοσμήματα που φέρουν την υπογραφή του είναι μοναδικά, όσο μοναδικές είναι και οι πέτρες και οι γυναίκες που φοράνε τις δημιουργίες του. Μοντέλα όπως η Αmber Valletta, η οποία, εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί μετά την απονομή των Oscar, στο καθιερωμένο πάρτι του Vanity Fair, και η Kendall Jenner σε editorial περιοδικών, outsiders όπως η πρώην Πρώτη Κυρία της Αμερικής, Michelle Obama, ηθοποιοί όπως η Scarlett Johansson στο κόκκινο χαλί στα κινηματογραφικά βραβεία BAFTA, και στην πρεμιέρα της ταινίας της, «Μarriage Story», η Reese Witherspoon στην απονομή των CMA, η Gwyneth Paltrow, η Laura Dern, η Robin Wright, η Nicole Kidman, η Jane Fonda, η Jennifer Lopez, η Salma Hayek, η Jennifer Lawrence

    Amanda Gorman
    Τα σκουλαρίκια που φορούσε η Amanda Gorman
    Reese Witherspoon
    Reese Witherspoon

    Είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Ποιος άλλος Έλληνας σχεδιαστής κοσμημάτων έχει κατορθώσει να συναγωνιστεί ιστορικούς οίκους κοσμημάτων όπως ο Chopard και ο Ηarry Winston, που παραδοσιακά συνδέουν το brand τους στην πιο λαμπερή πασαρέλα της χρονιάς, όπως είναι τα Όσκαρ, το Μet Gala, τα βραβεία Emmy, και να βλέπει το όνομα του να αναφέρεται ξανά και ξανά, σε αφιερώματα διεθνών τίτλων περιοδικών όπως το αμερικανικό Elle και η Vogue και εφημερίδων όπως οι Νew York Times που αποκαλύπτουν τον Έλληνα που δίνει περισσότερη λάμψη στο κόκκινο χαλί;

    Gwyneth Paltrow
    Gwyneth Paltrow

    Ο ίδιος αρνείται να ακολουθήσει τις τάσεις, πολύ απλά γιατί πιστεύει ότι τα κοσμήματα δεν έχουν σχέση με την εποχή, το τώρα, την πρόβλεψη τι θα γίνει σε έξι μήνες, δεν είναι εποχιακό είδος.

    Amber Valetta
    Amber Valetta

    Και κάπως έτσι βρέθηκε από την Αθήνα, στη Μέση Ανατολή, το Λονδίνο, τη Μόσχα, τη Νέα Υόρκη… «Τα κοσμήματα μου είναι συναισθηματικά», λέει ο Νίκος Κούλης. «Έχουν την ένταση μίας ερωτικής σχέσης.»

    Nicole Kidman
    Nicole Kidman
    Nikos Koulis
    Ο σχεδιαστής κοσμημάτων

    Διαβάστε επίσης:

    Με πόσα ζαφείρια και διαμάντια σχεδιάζουν τη «δική» τους Ελλάδα η Zoe Cassavetes και η Ιλεάνα Μακρή;

    Από πότε «απαγορεύεται» η χρήση… γούνας στους οίκους μόδας, στον δρόμο, ακόμη και στα περιοδικά;

    Ειρήνη Ντέρου: Ακολουθώντας την κοινή λογική, πετυχαίνει κανείς αυτό που θέλει



    ΣΧΟΛΙΑ