• Business Of Fashion

    Πέφτουν κορμιά στου Dior: Ένας ακόμη οίκος μόδας ζητά συγγνώμη από την Κίνα

    • NewsRoom

    το λόγκο δια χειρός Πετιμπόν


    Ο διεθνούς φήμης γαλλικός οίκος Christian Dior έγινε ο τελευταίος κρίκος μιας αλυσίδας από παγκόσμια brands που αναγκάστηκαν να ζητήσουν συγγνώμη από την Κίνα, επειδή δεν περιέλαβαν την Ταϊβάν στην κινεζική επικράτεια.

    Ο γαλλικός οίκος εμφάνισε σε επίσημη παρουσίαση χάρτη της Κίνας που δεν περιελάμβανε την Ταϊβάν και το λάθος έγινε αντικείμενο έντονου σχολιασμού στο κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo.

    Η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζήτησε συγγνώμη για το λάθος που έγινε από «έναν εργαζόμενο».

    Στο ίδιο λάθος έχουν υποπέσει και άλλοι μεγάλοι οίκοι, όπως οι Versace, Givenchy και Coach.

    «Η εταιρεία αρχικώς ζητεί συγγνώμη για το περιστατικό που σημειώθηκε στις 16 Οκτωβρίου 2019, όταν στέλεχος του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού της Dior στη διάρκεια μιας παρουσίασης έκανε λάθος (ο εργαζόμενος) και έδωσε λανθασμένη εξήγηση» ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

    Ο γαλλικός οίκος πρόσθεσε ότι κάνει «ενδελεχή έρευνα», προσθέτοντας ότι θα αντιμετωπίσει το θέμα με την αρμόζουσα σοβαρότητα.

    «Ο Dior πάντα σεβόταν και υποστήριζε την αρχή της ενιαίας Κίνας, αναγνώριζε την εθνική κυριαρχία σεβόμενος τα συναισθήματα των Κινέζων πολιτών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Σε παρόμοια θέση είχε βρεθεί τον Αύγουστο και ο οίκος Versace, ο οποίος αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από την Κίνα εξαιτίας ενός T-shirt, πάνω στο οποίο αποτυπώνονταν το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο ως ανεξάρτητες περιοχές.



    ΣΧΟΛΙΑ