• Business Of Fashion

    Η νέα συλλογή του οίκου Karl Lagerfeld είναι διαχρονική και ταυτόχρονα μοναδική!

    Η συλλογή Φθινόπωρο 2019 του οίκου Karl Lagerferld από την Ολίβια Παλέρμο


    Μια στρατηγική κίνηση έκανε ο οίκος μόδας Karl Lagerfeld για την ερχόμενη συλλογή που θα παρουσιάσει, προχωρώντας σε συνεργασία με μια από τις πιο περιζήτητες γυναίκες στην παγκόσμια μόδα, την Ολίβια Παλέρμο.

    Ο οίκος μόδας ανακοίνωσε μόλις τη limited edition συνεργασία με την πιο αυθεντικά θηλυκή και εκλεπτυσμένη γυναίκα του χώρου της μόδας, για τη νέα συλλογή, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιούνιο.

    Στη συλλογή αυτή, μάλιστα, η Ολίβια Παλέρμο επιμελείται επώνυμα κομμάτια, ενώ θα σχεδιάσει άλλα πέντε, που θα φέρουν τη δική της υπογραφή.

    Η συλλογή αποτελεί τις προτάσεις του οίκου για το φθινόπωρο του 2019 και θα ονομάζεται «Karl Lagerfeld Styled by Olivia Palermo». Ο οίκος ανακοίνωσε με ιδιαίτερη χαρά αυτή τη νέα συνεργασία και αφήνει να εννοηθεί ότι πρόκειται για μια πολλά υποσχόμενη συλλογή.

    Η συλλογή Φθινόπωρο 2019 του οίκου Karl Lagerferld από την Ολίβια Παλέρμο
    Πρωταγωνιστικά στοιχεία στα κομμάτια της συλλογής αποτελούν η παριζιάνικη εμβληματική αισθητική του Karl Lagerfeld, αλλά και η νεοϋορκέζικη ματιά της Palermο.

    Συνολικά, η συλλογή αποτελείται από 24 κομμάτια, στα οποία συγκαταλέγονται και τα πέντε που συν-σχεδίασε η Palermo. Η συλλογή θα είναι διαθέσιμη προς πώληση από τις 27 Ιουνίου 2019, στα καταστήματα Karl Lagerfeld παγκοσμίως, online στο Karl.com, αλλά και στο site της Palermo, OliviaPalermo.com. Στην Ελλάδα, τα κομμάτια της συλλογής θα διατίθενται σε επιλεγμένα καταστήματα.

    Η συλλογή Φθινόπωρο 2019 του οίκου Karl Lagerferld από την Ολίβια Παλέρμο

    Η Ολίβια Παλέρμο, που πρωταγωνιστεί σε όλη αυτή τη νέα προσπάθεια του οίκου, δηλώνει «Η συλλογή επικεντρώνεται σε κομμάτια, που είναι απαραίτητα σε κάθε γκαρνταρόμπα οπουδήποτε στον κόσμο, όπως είναι το δερμάτινο biker jacket, λευκό πουκάμισο και το κλασικό tuxedo κοστούμι. Ήθελα να παίξω με τα εμβληματικά παριζιάνικα κομμάτια του Karl και να προσθέσω σε αυτά τη δική μου εκλεκτική και θηλυκή πινελιά. Για την επιμέλεια της συλλογής δανείστηκα στοιχεία από τα ταξίδια μου, αλλά και την επαφή μου με διάφορους πολιτισμούς, έτσι ώστε να στέκεται παντού, στο Παρίσι, τη Νέα Υόρκη και παραπέρα».

    Σημειώνεται ότι το λανσάρισμα της συλλογής θα υποστηριχθεί παγκοσμίως από pre-launch events και αποκλειστικά previews, που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή.
    Η συλλογή Φθινόπωρο 2019 του οίκου Karl Lagerferld από την Ολίβια Παλέρμο

    Ο χαρακτήρας της συλλογής Karl Lagerfeld Styled by Olivia Palermo εκφράζεται μέσα από κομμάτια φτιαγμένα για να φοριούνται από το πρωί έως το βράδυ (day-to-night στυλ). Μεταξύ άλλων, η συλλογή περιλαμβάνει ένα skinny, δερμάτινο, biker παντελόνι, ένα κοστούμι και ένα μάξι φόρεμα που θυμίζει πλισέ φούστα ενσωματωμένη σε ένα bomber jacket.

    Επιπροσθέτως, η Παλέρμο επέλεξε δύο statement λευκά πουκάμισα, που και η ίδια χρησιμοποιεί πολύ στη γκαρνταρόμπα της: το πρώτο διαθέτει έναν καταρράκτη από βολάν στην πλάτη και το δεύτερο έχει πλισέ λεπτομέρεια στο μπούστο, διπλό κολάρο και φουσκωτά μανίκια.

    Η συλλογή Φθινόπωρο 2019 του οίκου Karl Lagerferld από την Ολίβια Παλέρμο

    Από την συλλογή δεν λείπει το athleisure flair με outfits, όπως το κολάν με αθλητικό τοπ μπουστάκι και λογοτυπημένο φούτερ.

    Ανάμεσα στα κομμάτια που σχεδίασε η ίδια η Παλέρμο για τη συλλογή του οίκου υπάρχουν ένα φαρδύ, δερμάτινο jacket με στάμπες μπροστά και στην πλάτη, εμπνευσμένα από την τέχνη του graffiti, με συνθήματα FOREVER KARL και KARL STATE OF MIND. Τα συγκεκριμένα κομμάτια είναι σχεδιασμένα σε ύφος, που αποτίει φόρο τιμής στην κουλτούρα της Νέας Υόρκης, απ’ όπου προέρχεται η Παλέρμο. Λεπτομέρειες, όπως το μαύρο σορτς από bouclé ύφασμα, προσδίδουν επιπλέον κομψότητα στη limited edition συλλογή, μετατρέποντας την σε μια κλασικά διαχρονική συνεργασία.

    Η συλλογή Φθινόπωρο 2019 του οίκου Karl Lagerferld από την Ολίβια Παλέρμο
    Μια έξυπνη επιλογή μάρκετινγκ που έκανε ο οίκος είναι να σχεδιάσει ένα νέο, γραφιστικό περίγραμμα, με τις σιλουέτες της Palermo και του Lagerfeld να εμφανίζονται ως ένα νέο logo, συμβολίζοντας τη συνεργασία τους.

    Το νέο logo αποτελεί ουσιαστικά μία εναλλακτική στο εμβληματικό λογότυπο Κarl Lagerfeld απλικαρισμένο με διάφορους τρόπους σε T-shirts και φούτερ. Και τα τρία κομμάτια που διαθέτουν το εν λόγω λογότυπο, το έχουν τυπωμένο στην πλάτη.

    Η συλλογή Φθινόπωρο 2019 του οίκου Karl Lagerferld από την Ολίβια Παλέρμο



    ΣΧΟΛΙΑ