• Business Of Fashion

    Η Γκρέις Κέλι ακόμη παραδίδει μαθήματα κομψότητας

    • NewsRoom


    Έχουν περάσει 37 χρόνια από το θάνατο της Γκρέις Κέλι, όμως ακόμη απασχολεί και ακόμη εμπνέει τον χώρο της μόδας.

    Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, Γκρέις Πατρίσια Κέλι, έγινε ακόμη πιο γνωστή ως πριγκίπισσα του Μονακό, όταν παντρεύτηκε το 1956 τον πρίγκιπα Ρενιέ Γ’ του Μονακό. Γνωρίστηκαν στο Φεστιβάλ των Καννών το 1955, και μετά το τέλος των γυρισμάτων της ταινίας  «Ο κύκνος» (1956), στην οποία υποδυόταν μια πριγκίπισσα, ο Ρενιέ την ζήτησε σε γάμο. Έτσι, η ταινία θεωρήθηκε προφητική, με την ζωή να μιμείται την τέχνη.

    Η ίδια είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι «σίγουρα δεν σκέφτομαι τη ζωή μου σαν παραμύθι», βέβαια οι κινηματογραφικές επιτυχίες της στα μόλις έξι χρόνια που εργάστηκε στο Χόλιγουντ, αλλά και το απαράμιλλο στυλ της, δημιούργησαν μια παραμυθένια εικόνα για εκείνη.

    Ακόμα και μετά τον θάνατο της, οι στιλιστικές της επιλογές σχολιάζονται και εμπνέουν διάσημους οίκους μόδας και στιλίστες, καθώς κάθε της ντύσιμο απέπνεε μια απλότητα και μια αυθεντική ομορφιά, που μόνο εκείνη μπορούσε να κατακτήσει, μετατρέποντας το όνομα της σε συνώνυμο της κομψότητας.

    Η Γκρέις Κέλι δεν ακολουθούσε τις τάσεις. Αγόραζε ρούχα όταν της άρεσαν και μετά τα φορούσε για χρόνια, αναδεικνύοντας τη διαχρονικότητα τους. Προτιμούσε να παραμένει πιστή σε ένα look, όταν γνώριζε ότι της ταίριαζε σίγουρα. Λάτρευε τα μαργαριταρένια κολιέ, τις ψηλόμεσες φούστες με ζώνες, τις γούνες, τα τουρμπάνια και τα λευκά γάντια, που αποτελούσαν βασικά κομμάτια για εκείνη σχεδόν για όλη της τη ζωή.

    Αγαπημένος σχεδιαστής της πριγκίπισσας Γκρέις, ήταν ο Christian Dior, ενώ ο οίκος μόδας Hermes ονόμασε την πιο γνωστή τσάντα του, που ακόμα κυκλοφορεί και φτάνει το υπέρογκο ποσό των 10.000 δολαρίων, για χάρη της «Kelly Bag». Μάλιστα η χαρακτηριστική μαύρη τσάντα Hermes δεν έφυγε ποτέ από το πλάι της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, καθώς την χρησιμοποιούσε για να κρύβει την κοιλιά της, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

    «Προσωπικά, δε θα πήγαινα πουθενά χωρίς την αγαπημένη μου Hermès μαύρη τσάντα… Για μένα το να βγαίνεις έξω χωρίς αυτή την τσάντα θα φαινόταν σαν να βγαίνεις έξω γυμνός. Σχεδόν έτσι

    Από το νυφικό της φόρεμα μέχρι τις εμφανίσεις της στα βασιλικά καθήκοντα της, η μούσα του Hitchcock «έκαιγε» τα φλας των φωτογράφων.



    ΣΧΟΛΙΑ