• Business Of Fashion

    Γιώργος Λάνθιμος και Gucci ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους: Το νέο αινιγματικό βίντεο – καμπάνια του οίκου

    • NewsRoom
    Γιώργος Λάνθιμος

    Γιώργος Λάνθιμος


    Στο πλαίσιο της επιτυχημένης συνεργασίας του βραβευμένου σκηνοθέτη με τον διάσημο οίκο μόδας

    Ακόμη μία δημιουργία καμπάνιας για τον οίκο μόδας Gucci υπέγραψε ο βραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης, Γιώργος Λάνθιμος, συνεχίζοντας την επιτυχημένη συνεργασία τους, που ξεκίνησε πέρυσι την άνοιξη, όταν ο Λάνθιμος φωτογράφισε την συλλογή της καλοκαιρινής κολεξιόν.

    Αυτή τη φορά, ο διάσημος δημιουργός «υπογράφει» τη σκηνοθεσία της νέας διαφημιστικής καμπάνιας του μεγάλου οίκου μόδας.

    Μαζί με τον creative director του οίκου, Αλεσάντρο Μικέλε, δημιούργησαν ένα βίντεο, με πρωταγωνιστές άλογα και μοντέλα. Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο οίκος βλέπουμε τα άλογα να γίνονται συμπρωταγωνιστές της καμπάνιας, συνήθως σε συνδέσεις τριάδας (δύο μοντέλα και ένα άλογο).

    Τα μοντέλα πόζαραν αγκαλιά με τα άλογα, προωθώντας τις χρωματιστές, εκλεπτυσμένες δημιουργίες του οίκου Gucci. Στο αινιγματικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο οίκος Gucci αναφέρεται στη δύναμη της τριπλέτας, σημειώνοντας: «μην υποτιμάτε ποτέ την ισχύ της».

    Παράλληλα, στο ίδιο κείμενο παρατίθενται τα βασικά ερωτήματα του ίδιου του θεατή, χωρίς ωστόσο να δίνεται απάντηση: Τι είναι τα άλογα στη φωτογραφία; Μέλος της οικογένειας; Κάτι σαν κατοικίδιο; Έχει θεραπευτική ιδιότητα; Μια μυθολογική μετεμψύχωση μιας θεότητας του έρωτα; Μια αναφορά στην καταγωγή του οίκου και τη σύνδεση με την ιππασία;

    Το σίγουρο είναι πώς ο Γιώργος Λάνθιμος, με το ταλέντο του, δημιούργησε μια διαφημιστική καμπάνια που θα συζητηθεί για την πρωτοτυπία της.

    Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη συνεργασία του Γιώργου Λάνθιμου με τον οίκο Gucci ήταν για την συλλεκτική φωτογραφική έκδοση «Ωοτοκία».

    «Η αλληλεπίδραση μοντέλων και ηθοποιών με το περιβάλλον, τοποθετημένα απέναντι σε αυτά τα αρχαία αγάλματα και τείχη εκατοντάδων ετών ήταν συναρπαστική. Η διαδικασία έμοιαζε εκείνη τη στιγμή σαν μια πρόβα για ένα μελλοντικό έργο ή την έναρξη της δημιουργίας ενός τελετουργικού που οι άνθρωποι σε αυτές τις φωτογραφίες θα συνέχιζαν να επαναλαμβάνουν για τα χρόνια που έρχονται», είχε πει για το εν λόγω πρότζεκτ.

    Σημειώνεται, τέλος, ότι το γύρισμα για τη νέα καμπάνια του οίκου Gucci, που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Λάνθιμος, έγινε στο ξενοδοχείο Chateau Marmont.



    ΣΧΟΛΙΑ