• Business Of Fashion

    Executive look of the day: The black dress


    Είτε είναι το little black dress που επέβαλε η Chanel δεκαετίες πριν, είτε οποιοδήποτε black dress, είναι πάντα μία ασφαλής επιλογή.

    Το φόρεμα της φωτογραφίας, το κατατάσσω στα πιο κομψά ρούχα που έχω. Το είχα αγοράσει το 2013 από το Μassimo Dutti για μία επαγγελματική συνάντηση στην οποία ήθελα να αισθάνομαι αυτοπεποίθηση.

    Το φόρεμα αυτό, καταφέρνει ακριβώς αυτό. Γιατί από την μία  είναι αυστηρό και επαγγελματικό, έχει μήκος μέχρι το γόνατο, κλειστό λαιμό και μανίκι και φαντάζει συντηρητικό, από την άλλη όμως έχει ένα τέτοιο κόψιμο που κυριολεκτικά αγκαλιάζει το σώμα, το ακολουθεί σε κάθε καμπύλη και δίνει μία αίσθηση φοβερής θηλυκότητας.

     

    Το χρησιμοποιώ και ως mood booster (δεν έχουμε όλοι ένα τουλάχιστον τέτοιο ρούχο ; ποιο είναι το δικό σας;). Κάθε φορά που το φοράω, ανεβαίνει η ψυχολογία μου και  κατευθείαν αισθάνομαι αυτόματα πιο δυνατή και πιο confident. Επιπλέον είναι τόσο στενό, που λειτουργεί και ως ζυγαριά… Μόλις το φορέσω καταλαβαίνω αν έχω παχύνει έστω και μισό κιλό…

    Το καλοκαίρι το φοράω με πέδιλα ψηλά, την άνοιξη όπως τώρα, ξυπόλητη αλλά με κλειστές γόβες και τον χειμώνα με μαύρο καλσόν και γόβες. Δεν το έχω φορέσει ποτέ με μπότες ή μποτάκια . Νομίζω καταστρέφει την κομψότητα του. Το συνδυάζω πολύ συχνά με το τυρκουάζ ή το τριανταφυλλί Cozy by DKNY που έχω, για να του δίνουν λίγο χρώμα, και φυσικά πάντα φοράω κάποιο μακρύ κρεμαστό.

    Σήμερα έχω βάλει τρία διαφορετικά κρεμαστά, σε τρία διαφορετικά μήκη που δίνουν ένα πολύ ωραίο τελικό αποτέλεσμα πάνω στο μαύρο. Και τα τρία είναι από την Anna Maria Mazaraki, το ένα σε αποχρώσεις του γκρι, το άλλο του λιλά και το τρίτο κόκκινο και γκρι….

    Οι γόβες είναι καστόρινες Nine West, αναπαυτικές, παρότι είναι ψηλές γιατί έχουν ένα ωραίο τετράγωνο τακούνι, και είναι σχετικά στρογγυλεμένες μπροστά (Denton ονομάζεται το μοντέλο). Επειδή τα παπούτσια τα φοράω πολλές ώρες, όταν βρω κάποιο ζευγάρι που με βολεύει, το αποκτώ σε όσα χρώματα μπορώ. Τις συγκεκριμένες τις έχω και σε ένα υπέροχο nude.

    Η τσάντα, η οποία μπορεί να κρατηθεί μέρα ή νύχτα εντός ή εκτός γραφείου, είναι Prada κλασσική μαύρη δερμάτινη, αγορασμένη στο Λονδίνο πριν από τουλάχιστον 10 χρόνια μία επένδυση που δεν έχω μετανιώσει ποτέ, γιατί την έχω ευχαριστηθεί ιδιαίτερα.

    Ακολουθήστε την Working in Style στην σελίδα της στο Instagram. 



    ΣΧΟΛΙΑ