• Business Of Fashion

    Δανάη Στράτου: Ίδιο με το νυφικό της το φόρεμα της Βενετίας

    • NewsRoom

    Γιάνης Βαρουφάκης και Δανάη Στράτου


    Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η Δανάη Στράτου με την εμφάνισή της στο κόκκινο χαλί του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Βενετίας για την πρεμιέρα της ταινίας «Ενήλικοι στο Δωμάτιο».

    Το τιρκουάζ φόρεμα που επέλεξε να φορέσει, σχεδίασε η ίδια, ενώ το έραψε ο καταξιωμένος σχεδιαστής Βασίλης Ζούλιας. Η λεπτομέρεια που έκανε την διαφορά είναι το εμβληματικό κόσμημα που κοσμεί το μπροστινό μέρος του φορέματος και επιμελήθηκε η Μαρία Λαλαούνη.

    Το συγκεκριμένο κόσμημα έφερε στην μνήμη το γαμήλιο νυφικό που φόρεσε η Δανάη Στράτου, όταν παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της και πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

    Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, η εικαστικός φοράει ακριβώς το ίδιο κόσμημα και στις δύο περιστάσεις.

    Η Δανάη Στράτου και Γιάνης Βαρουφάκης παντρεύτηκαν πριν μερικά χρόνια.

    Όταν εκείνος έγινε υπουργός (και λίγο νωρίτερα όταν με τις απόψεις του περί Grexit είχε αρχίσει να τραβά επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας) ήρθε στη δημοσιότητα μια και μοναδική φωτογραφία από το γάμο του ζευγαριού.

    Σε αυτή διακρίνεται ο γαμπρός αλλά και η νύφη Δανάη Στράτου. Το καρέ δεν είναι μακρινό, αλλά κοντινό, ωστόσο, διακρίνεται ξεκάθαρα το μπούστο του νυφικού. Και ήταν ακριβώς ίδιο με του φορέματος που φορούσε το Σάββατο στη Βενετία: ένα κόσμημα με αρχαιοελληνικό μαίανδρο.

    Γιάνης Βαρουφάκης και Δανάη Στράτου

    Τη γραμμή του νυφικού δεν τη γνωρίζουμε, αλλά τουλάχιστον μέχρι τη μέση πρέπει να ακολουθεί το στιλ του φορέματος της Βενετίας.

    Προφανώς και το νυφικό και το φόρεμα που φόρεσε η κυρία Στράτου στη Βενετία αποτελούνταν από δυο μέρη, το κόσμημα και το φόρεμα. Το κόσμημα έπιανε με θηλάκια στο φόρεμα, κούμπωνε σε αυτό και το σύνολο φαινόταν ενιαίο. Η επανάληψη του στιλ επομένως δεν ήταν κάτι δύσκολο.

    Γιάνης Βαρουφάκης και Δανάη Στράτου

    Έτσι, φαίνεται ότι η σύζυγος του πρώην υπουργού είναι από τις λίγες γυναίκες που κατάφεραν να… ξαναχρησιμοποιήσουν με κάποιο τρόπο το νυφικό τους (έστω το κόσμημα του νυφικού της) κάνοντας πράξη την ανακύκλωση.

    Η Δανάη Στράτου είναι εικαστικός και σίγουρα και όπως αποδεικνύεται με ισχυρή και σταθερή, διαχρονική άποψη για το στιλ της. Και ίσως θεώρησε τη στιγμή που περπάτησε στο κόκκινο χαλί της Βενετίας και είχε όλα τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα επάνω της το ίδιο σημαντική στιγμή με το γάμο της.



    ΣΧΟΛΙΑ