• Business Of Fashion

    “Χρυσό” συμβόλαιο της Manchester City με την Puma

    • NewsRoom


    Η Puma υπέγραψε συμφωνία χορηγίας με την αγγλική ποδοσφαιρική ομάδα Manchester City, παίρνοντας τη σκυτάλη από τη Nike και αναπληρώνοντας την απώλεια της συνεργασία της με την Arsenal από την Adidas.

    Η συνεργασία θα ξεκινήσει τον Ιούλιο. Η Manchester City, πρωταθλήτρια του αγγλικού πρωταθλήματος Premier League, έχει χορηγό μέχρι σήμερα τη Nike. Με τη νέα συμφωνία θα ενισχυθεί η λίστα των ποδοσφαιρικών ομάδων που στηρίζει η Puma, στις οποίες περιλαμβάνονται οι Borussia Dortmund, AC Milan, Arsenal και Olympique Marseille. Παράλληλα, το συμβόλαιο επεκτείνεται σε άλλες ομάδες του City Football Group στην Αυστραλία, Ισπανία, Ουρουγουάη και Κίνα.

    Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν το πρωί της Πέμπτης άνοδο 1,6%. Η Puma αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με την αξία του συμβολαίου. Ωστόσο, η Telegraph ανέφερε ότι η αξία του ανέρχεται σε 650 εκατ. λίρες (864 εκατ. δολάρια) για χρονική περίοδο δέκα ετών.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Puma, Bjorn Gulden, σε δήλωση του επισήμανε ότι πρόκειται για “τη μεγαλύτερη συμφωνία που έχουμε κλείσει ποτέ”. Η εταιρεία αθλητικών ειδών ενδιαφέρεται για την ευρύτερη “ποδοσφαιρική κουλτούρα” που επεκτείνεται στη μουσική, τα τυχερά παιχνίδια και τη μόδα.

    Σημειώνεται ότι η εταιρεία συμμετοχών City Football Group, που είναι ιδιοκτήτρια της Manchester City, ιδρύθηκε από τον σεΐχη Mansour bin Zayed Al Nahyan, αναπληρωτή πρωθυπουργό των Ηνωμένων Αραβικών.

    Mansour bin Zayed Al Nahyan

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Jay-Z νέος creative director της Puma και η επιστροφή στη μπασκετική ένδυση



    ΣΧΟΛΙΑ