• Bons Vivants

    Πάρης Δράγνης: Το O’ Rea φέρνει κάτι διαφορετικό

    Πάρης Δραγνής: Το O' Rea φέρνει κάτι διαφορετικό

    Πάρης Δραγνής φωτογραφημένος σε πρόσφατη συνέντευξής του


    Μετά την καθέλκυσή του τον Μάιο του 2023, η Golden Yachts του εφοπλιστή Πάρη Δράγνη παρουσίασε το εσωτερικό του νέου 78μετρου O’Rea.

    Το εντυπωσιακό μέγκα γιοτ θα πραγματοποιήσει την παρθενική του εμφάνιση στο επερχόμενο ναυτικό σαλόνι στο Μονακό (Monaco Yacht Show), τον Σεπτέμβριο.

    Το O Rea υποδέχεται δώδεκα άτομα σε οκτώ καμπίνες και διαθέτει πλήρωμα 22 ατόμων. Η τιμή ναύλωσης ξεκινάει από 580.000 ευρώ ανά εβδομάδα συν τα έξοδα την χαμηλή περίοδο και φτάνει στα 700.000 € την υψηλή περίοδο. Πρόκειται για το τέταρτο μεγαλύτερο σούπερ γιοτ του ομίλου Golden Yachts. Και στην παγκόσμια λίστα της κατηγορίας του βρίσκεται στη θέση 205.

    Όνομα και πράγμα

    Καθώς η θαλαμηγός O’Rea ναυλώθηκε ήδη για ολόκληρο το φετινό καλοκαίρι, δέχεται ήδη αιτήματα για το χειμώνα. Για κρουαζιέρες στην Καραϊβική και την ευρύτερη Μεσόγειο. Οι κρατήσεις πραγματοποιούνται μέσω της Atalanta Golden Yachts.

    Ο ίδιος ο Πάρης Δράγνης ομολόγησε πρόσφατα ότι στο Ο΄Rea εφαρμόστηκαν αρκετές καινοτομίες. Εκτός από την ευθυγραμμισμένη ανάποδη πλώρη (axe-bow yacht), για πρώτη φορά βάζουν καμπίνες στο κάτω κατάστρωμα και όχι στα κυρίως και ανώτερα καταστρώματα. Επιπλέον, ο καπετάν Πάρης Δράγνης επισήμανε ότι στο O’ Rea εφαρμόστηκαν διαφορετικές τεχνικές στην κατασκευή του. Για παράδειγμα, τα αλουμίνια δημιουργήθηκαν με περισσότερες καμπύλες αυτή τη φορά, πράγμα που σημαίνει απαιτητικότερη κατασκευή. Συνολικά, ο Πάρης Δράγνης παραδέχτηκε ότι ο ίδιος και ο αδελφός του, Γιάννης, πίεσαν τον Βαφειάδη να σχεδιάσει κάτι εντελώς διαφορετικό. Και έμειναν ευχαριστημένοι. Έχουν ήδη σειρά κρατήσεων.

    Το O’ Rea, παραπέμπει στο Ωραία, και φαίνεται πως πρόκειται για όνομα και πράγμα…

    Με σταθερούς συνεργάτες

    Οι επιβλητικοί, πολυτελείς χώροι του σκάφους φιλοξενούν την bespoke συλλογή έργων τέχνης, επιμελημένη από τον Βασίλη Δράγνη σε συνεργασία με την καταξιωμένη σύμβουλο τέχνης Άννα Χατζηνάσιου (ACHART Advisory).

    Το mononews επικοινώνησε με την Άννα Χατζηνάσιου η οποία επιβεβαίωσε την παραπάνω πληροφορία. Ωστόσο, όπως διευκρίνησε, δεν επιθυμούσε να δώσει επιπλέον λεπτομέρειες όσον αφορά τα ονόματα των καλλιτεχνών που επέλεξαν για να εμπλουτίσουν το χώρο. Αυτό που μπορεί να ειπωθεί με κάποια βεβαιότητα είναι πως πρόκειται για σύγχρονη τέχνη διεθνούς εμβέλειας. Ο γιος του Πάρη Δράγνη, Βασίλης Δράγνης, με την Άννα Χατζηνάσιου έχουν άλλωστε συνεργαστεί και στο O ‘Pari.

    Το συμβόλαιο για το νέο σχέδιο υπεγράφη με τον διαχρονικό συνεργάτη του μεγάλου ναυπηγού, τον διασημότερο ντιζάινερ σκαφών Τζώρτζη Βαφειάδη της Studio Vafiadis.

    Αιχμηρό και έντονο

    Ο Βαφειάδης σχεδίασε σύγχρονη, στιβαρή πλώρη που διαφέρει από τις καθιερωμένες, τις πιο αιωρούμενες. Όπως έχει συνηθίσει το μάτι από τα προηγούμενα μοντέλα που προέκυψαν από τη συνεργασία των Δραγνή με τον Βαφειάδη. Δηλαδή, μεταξύ άλλων, του διάσημου πλέον 42 μέτρων O’Pari (2020) και του O’Ptasia. Έχουν μόλις παραδοθεί το O’ Eva και το O’ Neiro καθώς και το βραβευμένο Project X.

    Επιπλέον, το O’Rea προβλέπει φινιστρίνια σε σχήμα επιμηκυμένο και σε ακανόνιστο τετράπλευρο ώστε να δημιουργείται η εντύπωση πιο αιχμηρού ντιζάιν. Εικόνα που ενισχύεται από το αεροδυναμικό του κέλυφος, τη σχεδόν επίπεδη, οριζόντια πλώρη. En masse, το σκαρί αποπνέει αίσθηση αρρενωπότητας.

    «Θέλαμε να συνδέσουμε στενά τους εξωτερικούς χώρους κοινωνικοποίησης με το εσωτερικό κομμάτι χωρίς να υπάρχουν εμπόδια, πράγμα που επιτυγχάνεται μόνο με τα στοιχεία από γυαλί», εξήγησαν στελέχη από το Studio Vafiadis.

    Το εσωτερικό μέρος σχεδιάστηκε από το Studio Vafiadis σε συνεργασία με το ιταλικό γραφείο Massari Design. Μία επιτυχημένη επιμειξία όπως αποδείχθηκε και από το Project X όπου ξανασυναντήθηκαν.

    250 διαφορετικά στοιχεία

    Το O’Rea περιλαμβάνει οκτώ μεγάλες καμπίνες, συμπεριλαμβανομένης της σουίτας του ιδιοκτήτη με en suite ιδιαίτερο γραφείο.

    Διακόσια πενήντα διαφορετικά στοιχεία, πλούσια υλικά και σπάνιες πέτρες αποτελούν τα τελειώματα της εσωτερικής διακόσμησης που βρίσκει κανείς διάχυτα στο χώρο.

    «Ανεβαίνοντας τις σκάλες που συνδέουν το εσωτερικό με τα διαφορετικά καταστρώματα, ο επισκέπτης θαμπώνεται από τις φίνες λεπτομέρειες και τα πολυτελή υλικά. Τα στιλπνά μαρμάρινα σκαλοπάτια, επενδυμένα με κρυφό φωτισμό, πολυελαίους που εισβάλλουν από το πάνω ντεκ στο κυρίως ντεκ, γυάλινα στοιχεία με τρισδιάστατα μοτίβα και διαφορετικές χρωματικές διαβαθμίσεις» εξήγησαν οι σχεδιαστές του Studio Massari.

    @studioreskos

    Σαν τις μπάμπουσκες

    Στο σαλόνι του ψηλότερου ντεκ υπάρχει πιάνο, ο πολυέλαιος, οπτικοακουστικό σύστημα για μοναδικά movie nights. Στο μέιν ντεκ βρίσκεται η μεγάλη πισίνα με γυάλινο πυθμένα που αντανακλά φυσικό φως στο beach house που βρίσκεται σε άλλο επίπεδο. Πράγματι, το ένα επίπεδο ενώνεται νοηματικά και προκύπτει μέσα από το άλλο οργανικά, όπως οι μπάμπουσκες.

    Υπάρχει και το health bar κοντά στην είσοδο, για να υποδεχτεί τους καλεσμένους στο μεγάλο καθιστικό της lounge area με τα πολλαπλά σημεία χαλάρωσης, φαγητού, ηλιοθεραπείας. Εκεί βρίσκεται και το σπα (wellness centre) με χαμάμ, σάουνα, δωμάτιο μασάζ.

    Παιχνίδι και τεχνικά

    Το O’Rea εκτιμά τη σημασία του παιχνιδιού στο νερό. Προσφέρει λοιπόν μεγάλη γκάμα από water toys. Πέρα από τα Jet Skis, τα σκι (για αρχάριους και ειδικούς, ό,τι τραβάει η ψυχή…), τα τελευταία αξεσουάρ θαλάσσης, ήτοι τα seabob, τα wakeboards, τα kayaks, τα paddleboards και τα surfboards. Εκ των ων ουκ άνευ τα τέντερ, και το O’Rea διαθέτει τέσσερα tenders, ανάμεσα τους και ένα Castoldi Jet Tender.

    Όσον αφορά τα εξελιγμένα μηχανολογικά του χαρακτηριστικά, το O’Rea διαθέτει Dynamic Positioning System (DPS) που του επιτρέπει να στέκεται ακίνητο χωρίς να ρίχνει άγκυρα. Επίσης, διαθέτει το σύστημα Tier III για χαμηλούς ρύπους.

    Με τον απαράμιλλο σχεδιασμό και την υπεροχή των παροχών του, η θαλαμηγός O ‘Rea προσφέρεται για πέρα από κάθε φαντασία, ονειρικές εμπειρίες πάνω στο νερό.

    Golden Yachts, σαν παραμύθι

    Ο όμιλος  Golden Yachts ειδικεύεται στην κατασκευή πολυτελών γιοτ στην Ελλάδα και σε συνεργασία με τις καλύτερες εταιρείες και sub-contractors στην Ευρώπη.

    Ιδρύθηκε από τον Πάρη Δράγνη το 1996 με όραμα να επιβληθεί στον θαλάσσιο τουρισμό. Πράγματι, ο όμιλος Golden Yachts κυριαρχεί στον κλάδο που ναυπηγεί και εκμεταλλεύεται υπερπολυτελείς θαλαμηγούς.

    Στον στόλο της έχουν φιλοξενηθεί οι Καρντάσιαν, η Ντέμι Μουρ, ο πρωταθλητής φόρμουλα 1 Σεμπάστιαν Φέτελ, ο αμυντικός της Chelsea Τζον Τέρι. Και ακόμη πιο συχνά πρίγκιπες της Σαουδικής Αραβίας και Ινδοί μεγιστάνες.

    Τ. Βαφειάδης

    Καπετάνιος από τον Βόλο

    Ο Πάρης Δράγνη, ο καπετάνιος που έγινε πλοιοκτήτης, έζησε ζωή περιπετειώδη, έχασε την περιουσία του και την έχτισε από την αρχή με μεγαλύτερη επιτυχία. Κατάφερε (πρώτος από όλους το 2006) να εισάγει τη ναυτιλιακή του εταιρεία στο London Stock Exchange (αγγλική χρηματιστηριακή αγορά).

    Ο γιος του Πάρη Δράγνη, Γιάννης Δράγνη, έχει παντρευτεί την εγγονή του Ηλία Λαλαούνη, κόρη της Αικατερίνης Λαλούνη, Λάουρα Μαρκοπούλου. Ζουν με τα δύο τους παιδιά στην Βουλιαγμένη.

    Όλο και περισσότερο, ο όμιλος Golden Yachts εφαρμόζει πολιτική ‘DESIGN AND BUILD’ προσφέροντας δηλαδή στους πελάτες της ολιστική BESPOKE εμπειρία (σχεδόν κατά παραγγελία δηλαδή).

    Ο στόλος του Πάρη Δράγνη μεγαλώνει με σταθερό ρυθμό ενώ ανάλογα κερδίζει έδαφος και σε διεθνή φήμη.

    Πληροφορίες

    O’REA
    Golden Yachts
    77.7 m

    2023



    ΣΧΟΛΙΑ