• Bons Vivants

    Λαιμού, Χανδρή-Warre, Βαφειά, Αλαζράκη: Εγκαίνια σήμερα

    Λαιμού, Χανδρή - Warre, Βαφειά, Αλαζράκη: Εγκαίνια σήμερα

    Μαριάννα Λαιμού


    Η Μαριάννα Λαιμού με φίλες και ομότεχνές της ετοιμάζονται για έκθεση κοσμήματος και ντιζάιν. Με τις Θεοδώρα ΧανδρήTheodora Warre με το πατρικό της), την Έμιλυ Βαφειά και την Τζο Αλαζράκη.

    Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο βωμό του πολυτελούς ντιζάιν, την γκαλερί ντιζάιν VST της Λώρας Τσουκαλά. Βρίσκεται στον όροφο του εξαίσιου καταστήματος εσωτερικής διακόσμησης Βέτα Στεφανίδου Τσουκαλά, της ομώνυμης εταιρείας.

    Η έκθεση αυτή θα διαρκέσει μία μόνο ημέρα, σήμερα, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Και καθεμία από τις δημιουργούς θα εμπλουτίσει το χώρο με το δικό της αισθητικό πρόσημο.

    Το πιο ωραίο για το καλοκαίρι από τη Marianna Lemos

    Μαριάννα Λαιμού

    Η Μαριάννα (Γουλανδρή) Λαιμού έμαθε να σχεδιάζει στο Λονδίνο. Με αρχικό σκοπό να εκφράσει τις διαπολιτισμικές ρίζες της, τα εξαιρετικά γυναικεία πρότυπα με τα οποία έχει γαλουχηθεί. Πέρα από τη μητέρα της Χριστιάννα (Βαρδινογιάννη) Γουλανδρή, ξεχωρίζει η γιαγιά της, πρέσβειρα καλής θελήσεως της Unesco και ιδρύτρια του σωματείου Ελπίδα, σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο, Μαριάννα Βαρδή Βαρδινογιάννη. Εκείνη που παρέδωσε στο Παίδων (στα παιδιά της Ελλάδας και των Βαλκανίων), το πιο σύγχρονο ογκολογικό νοσοκομείο. Η Μαριάννα Λαιμού συνεχίζει επάξια το κοινωφελές έργο της γιαγιάς της ως αντιπρόεδρος στην Ελπίδα και ιδρύτρια του αδελφού συλλόγου Elpida Youth. Φάνηκε από πολύ νέα αρκετά ώριμη για να αναλάβει τέτοια ευθύνη.

    Από το σχολείο θαύμαζε αντικείμενα και σχέδια υψηλής αισθητικής. Ωριμάζοντας, οδηγήθηκε στην υψηλή κοσμηματοποιία. Η φερώνυμη εταιρεία της Marianna Lemos απευθύνεται σε γυναίκες σύγχρονες και αυτόφωτες, πάντα κομψές αλλά όχι επιτηδευμένες.

    Τα περίτεχνα, πρωτότυπα κοσμήματα που σχεδιάζει παρασκευάζεται στο ατελιέ της στην Αθήνα από κορυφαίους χρυσοχόους με τα πιο φίνα και καθαρά υλικά από χρυσό και πολύτιμους λίθους. Εκπέμπουν κάτι από την προσωπικότητά της: Ευγενικά αλλά και αιχμηρά, φρέσκα αλλά και κλασικά.

    Κάθε χρόνο, η Μαριάννα Λαιμού σχεδιάζει το γούρι της Ελπίδας, με μεγάλη επιτυχία (και έσοδα για το σύλλογο).

    H Θεοδώρα Χανδρή με τα σκουλαρίκια από την εταιρεία Theodora Warren

    Θεοδώρα Χανδρή με Theodora Warre

    Η σχεδιάστρια κοσμημάτων Θεοδώρα Warre (Γουέρ) Χανδρή ίδρυσε την ομώνυμη εταιρεία της το 2014. Ο ενθουσιασμός της για το κόσμημα δεν την εγκατέλειψε ποτέ. Σήμερα σχεδιάζει έχοντας στο νου της το φιλελεύθερο πνεύμα: Η γυναίκα της Theodora Warre ταξιδεύει και αναζητά νέες εμπειρίες.

    Τη Θεοδώρα Χανδρή συναρπάζει επίσης η ταλισμανική διάσταση των κοσμημάτων. Τα σχέδιά της εμποτίζονται με σύμβολα και πολύτιμες πέτρες. Κάθε διακοσμητικό τους στοιχείο φέρει ένα διακριτό, ιδιαίτερο νόημα.

    Η Θεοδώρα Γουέρ σπούδασε στο πανεπιστήμιο τεχνών, μόδας και ντιζάιν στο Τσέλσι του Λονδίνου (Chelsea College of Art and Design). Ύστερα μεταπήδησε στη Σχολή μόδας του πανεπιστημίου του Λονδίνου (London College of Fashion) για να εργαστεί στις «βίβλους» της μόδας, στη ρωσική Vogue και το Glamour.

    mother of pearl με διαμαντάκια από τη Theodora Warren

    Η έφεσή της στο κόσμημα σφυριλατήθηκε όταν ταξίδεψε στο Τζαϊπούρ, όπου μελέτησε γεμολογία και εργάστηκε στο Gem Palace:εκεί γνώρισε σημαντικούς προμηθευτές και εμπόρους λίθων με τους οποίους εξακολουθεί να συνεργάζεται και σήμερα.

    Κατοικεί βέβαια στο Λονδίνο με τον σύζυγό της Αντώνη Χανδρή, γιο του Μιχάλη Χανδρή και της Λούλας Γουλανδρή, με τον οποίο παντρεύτηκε το 2018.

    Αλλά στο Τζαϊπούρ βρίσκεται κάθε τόσο. Εκεί συνεχίζει τη διαχρονική μελέτη της στη δημιουργία κοσμήματος. Η Ινδία, όπως σημειώνει η ίδια, αποτελεί συνεχή πηγή έμπνευσης για τα πολύχρωμα ασημένια ή επίχρυσα σχέδια  που δημιουργεί, εξαιρετικής κατασκευής και εμπλουτισμένα με πολύτιμους ή ημιπολύτιμους λίθους.  

    Έμιλυ Βαφειά

    Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές στην Αρχιτεκτονική, η Έμιλυ Βαφειά συνέχισε με μεταπτυχιακό στην εσωτερική διακόσμηση στο περίφημο πανεπιστήμιο τεχνών και μόδας Central Saint Martins στο Λονδίνο. Εκεί εμβάθυνε ιδιαίτερα στο Graphic Design.

    Στην πρώτη της έκθεση το 2018, η Έμιλυ Βαφειά παρουσίασε δέκα επτά ευφάνταστες εικονογραφίες όπου πρωταγωνιστούσαν emojis (τα εικονίδια που χρησιμοποιεί κανείς μέσω κινητών τηλεφώνων) αντί για ανθρώπινες φιγούρες, μέσα σε φωτισμένα πλέξιγκλας. Ιδιότυπα συναισθηματικά και παιγνιώδη, ποπ έργα που την επόμενη χρονιά εμπλουτίστηκαν με φόντο από φωτογραφίες εμβληματικών χώρων πολιτισμού όπως η Όπερα του Παρισιού και η Σκάλα του Μιλάνου.

    Πρώτη φορά παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του Yacht Show στο Μονακό.

    Η πιο καθαρά καλλιτεχνική σειρά της, και πιο πρόσφατη
    Οι συνθέσεις της από πλέξιγκλας παίζουν με τις διαστάσεις του χώρου, τη φόρμα και τη γεωμετρία, τα χρώματα. Και ενίοτε τις ψευδαισθήσεις (illusions) που δημιουργούν τα καλειδοσκοπικά τυπώματά τους όπως με την προπέρσινη σειρά Illusions.
    Κάθε χρόνο η σειρά για το σπίτι της EV εμπλουτίζεται με μοναδικά κομμάτια, που ισορροπούν αριστοτεχνικά και πρωτότυπα ανάμεσα στο καθημερινό αντικείμενο και το εκθεσιακό ντιζάιν.
    Η Έμιλυ Βαφειά με δημιουργίες της

    Τζο ή Ζοζεφίνα Αλαζράκη

    Η Τζο (Ζοζεφίνα) Αλαζράκη (Josefina Alazraki)

    Γεννήθηκε στο εξωτικό Μπουένος Άιρες, στην Αργεντινή. Πέρασε όμως τα καλοκαίρια της στην διάσημη ακτή της Ουρουγουάης Punta del Este. Εκεί ίδρυσε την μοναδική εταιρεία μόδας Casa Raki, που εξειδικεύεται στο πολυτελές ρούχο με προσέγγιση βιωσιμότητας.

    Ως επαγγελματίας αρχικά εξειδικεύτηκε στην καλλιτεχνική φωτογραφία μόδας, υψηλής κοσμηματοποιίας και διαφήμισης.

    Η λατρεία της για τη φωτογραφία ξεκίνησε στο πανεπιστήμιο. Εκεί άρχισε με πάθος να φωτογραφίζει στιγμιότυπα από τη ζωή της και κυρίως φίλες και φίλους της που ασχολούνταν ερασιτεχνικά με το μόντελινγκ.

    Ύστερα πήγε στην παγκόσμια μητρόπολη της φωτογραφίας, τη Νέα Υόρκη. Εκεί σπούδασε στη Σχολή εικαστικών τεχνών (School of Visual Arts) ενώ αποκτούσε εμπειρία σε μεγάλα περιοδικά.

    Η Τζο Αλαζράκη

    Το 2012 μετοίκησε στο Λονδίνο και έκτοτε έχτισε πορτφόλιο και όνομα τόσο ισχυρό στη βιομηχανία της μόδας ώστε να συνεργάζεται με τη Net-a-Porter και σήμερα να παραμένει διεyθύνουσα φωτογράφος στο περίοπτο λονδρέζικο Matchesfashion.com.

    Έχει περίζηλους πελάτες το Elle, το Harpers Bazaar, το Hunger Mazagine, το GQ, το Glamour, το Fashion Gone Rogue, το Schon Magazine μεταξύ πολλών άλλων.

    Επίσης συνεργάζεται με τους κολοσσούς Degrisogono, Coca Cola, Asos, Bee Goddess, Rae και άλλους.

    Το 2018 μετουσίωσε την εμπειρία που απέκτησε ως φωτογράφος μόδας στο ιντερνετικό εμπόριο στην ίδρυση της εταιρείας της, Casa Raki.

    Το μπραντ αυτό την οδήγησε πίσω στις ρίζες της και στα μέρη όπου πραγματικά απολαμβάνει τη ζωή. Το Casa Raki εστιάζει στα πιο χαλαρά, αλλά πολυτελή ρούχα για διακοπές. Σχέδια που μπορούν να φορεθούν από το πρωί ως το βράδυ, όπως ταιριάζει στο πνεύμα των διακοπών. Με ανυπομονησία οι Ελληνίδες θα τεστάρουν την λατινοαμερικάνικη βερσιόν του καλοκαιρινού ρούχου.

    Ίδωμεν.

    Κλασικό σχέδιο Casa Raki

    Πληροφορίες

    Σήμερα, Τρίτη 23 Μαΐου

    Με ποτό και μουσική

    Από τις 11 ως τις 18:00

    VST

    Λεωφόρος Κηφισίας 136

    Μαρούσι

    15125

    Τηλ.: 210 6141 407



    ΣΧΟΛΙΑ