• Bons Vivants

    Κωνσταντής Ροκόφυλλος: Θέλω ποιοτικό, όχι μόνο εύπορο πελάτη

    Κωνσταντής Ροκόφυλλος: Θέλω ποιοτικό όχι μόνο πλούσιο κόσμο

    Κωνσταντής Ροκόφυλλος


    Ο Κωνσταντής Ροκόφυλλος φανέρωσε μεγάλη φαντασία. Πάτησε πρώτος το πόδι του με το αναπτυξιακό του σχέδιο σε μία περιοχή που όλα δείχνουν ότι εξελίσσεται σε προορισμό πολυτελείας διεθνούς εμβέλειας.

    Ως οραματιστής, δημιούργησε από το μηδέν ένα σύμπλεγμα διαφορετικών τουριστικών καταλυμάτων και υπηρεσιών υψηλού επιπέδου σε έναν ως τότε άγονο, ανεκμετάλλευτο προορισμό παρθενικής ομορφιάς. Το Paleros Bay (επωνυμία του νέου destination website που θα είναι live σε ένα μήνα) στον Κόλπο Πάλαιρου της Αιτωλοακαρνανίας περιλαμβάνει σήμερα το γιοτ κλαμπ, τις τέσσερις υπερπολυτελείς σουίτες πάνω στο κύμα με ιδιωτική πισίνα και διάσπαρτες στον κόλπο δεκάδες ονειρεμένες βίλες, μεταξύ άλλων. Αυτά κατά βάση.

    Amethyst Selene suites

    Στο μάτι του διεθνούς υψηλού τουρισμού

    Τα τελευταία δέκα πέντε χρόνια, ο διορατικός επενδυτής μεταμορφώνει το πάλαι ποτέ γραφικό ψαροχώρι στην Αιτωλοακαρνανία. Στα πρώτα του βήματα, ήταν απλώς ο Κωνσταντής Ροκόφυλλος με το έξυπνο σχέδιό του αλλά και την αβεβαιότητα του σκαπανέα. Σήμερα, η περιοχή έχει κερδίσει την επίσημη σφραγίδα προτίμησης από διεθνείς ομίλους και τους πρώτους εφοπλιστές. Στον παραδεισένιο Κόλπο Πάλαιρου κατασκευάζεται πλέον το πρώτο στην Ευρώπη ξενοδοχείο Banyan Tree, που ο ίδιος ο βοήθησε να στηθεί. Θα αναδειχθεί ως το πιο πολυτελές κατάλυμα στο Ιόνιο.

    Αυτά για ξεκίνημα. Διότι ο Κωνσταντής Ροκόφυλλος μέσα από την εταιρεία ανάπτυξης Paleros Dream Homes εξελίσσεται σε πιονιέρο σε αυτόν τον κλάδο τουρισμού, στον ειδυλλιακό κόλπο με τις κρυφές ευκαιρίες, αλλά και στο ευρύτερο Ιόνιο.

    Το yacht club

    Έφτασε στην περιοχή το μακρινό 2005 ψάχνοντας εκμεταλλεύσιμη γη για επενδύσεις. Το 2010 νοίκιασε το δημοτικό αναψυκτήριο, που βρισκόταν σε κακή κατάσταση. Σήμερα, το υπερσύγχρονο, κοσμοπολίτικο yacht club που έστησε αποτελεί πρότυπο διεθνούς επιπέδου χωρίς αισθητικές παραφωνίες.

    «Πολλοί μας ακολούθησαν και σήμερα υπάρχουν τώρα δέκα πέντε παραθαλάσσια μαγαζιά στον κόλπο της Παλαίρου», παρατηρεί ο Κωνσταντής Ροκόφυλλος. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε ενώ εκείνος βρισκόταν in situ, αφού πλέον έχει χτίσει και το σπίτι του εκεί.

    Με ιδιαίτερη διορατικότητα έβαλε τον πρώτο σπόρο σε μια ιδιαιτέρως υποσχόμενη περιοχή, όχι μακριά από την Αθήνα, που κοιτάζοντάς την στις φωτογραφίες δεν φαντάζεται κανείς ότι απλώνεται σε ελληνικό έδαφος.

    Paleros Bay: απέναντι βρίσκονται οι νέες σουίτες και στην άκρη της χερσονήσου το Banyan Tree και απέναντί του το ιδιόκτητο νησί Αγ.Νικόλαος

    Εκσυγχρονισμός

    «Μόλις παραδώσει το έργο ο Μυτιληναίος το φθινόπωρο του 2023 θα φτάνει κανείς από την Πάλαιρο στην Αττική οδό σε δυόμιση ώρες», πληροφορεί ο Κωνσταντής Ροκόφυλλος. «Πολύ χαλαρός δρόμος, χωρίς επικινδυνότητα».

    Αναφέρεται προφανώς στον οδικό άξονα της Αμβρακίας Οδού που σύντομα ολοκληρώνεται. Σήμερα η Πάλαιρος απέχει τριάντα λεπτά παραπάνω λόγω της μη ολοκλήρωσης ενός κομματιού της Αμβρακίας. Ξεκινώντας κανείς από την Αθήνα περνάει τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, παίρνει την Ιονία οδό και ύστερα μπαίνει στην Αμβρακία οδό βρίσκοντας έξοδο προς Πάλαιρο λίγο πριν από την Πρέβεζα. Από την έξοδο του αυτοκινητόδρομου φτάνει σε δέκα λεπτά στην Πάλαιρο με έναν δρόμο δέκα χιλιόμετρα και σχεδόν ευθεία.

    Το μέρος είναι προσβάσιμο και με αεροπλάνο από το αεροδρόμιο Άκτιου Πρέβεζας, που απέχει είκοσι πέντε λεπτά από την Πάλαιρο. Αεροδρόμιο αναβαθμισμένο από τη Fraport με πολλές διεθνείς συνδέσεις σε όλη την Ευρώπη.

    Όλα αυτά υπονοούν ευρύτερη ανάπτυξη.

    Amethyst Selene private pool

    Οι ονειρεμένες βίλες

    Μέσα στα δέκα πέντε χρόνια που βρίσκεται στην περιοχή, η εταιρεία ανάπτυξης Paleros Dream Homes έχει κατασκευάσει εκατόν ογδόντα βίλες, στούντιο, ξενοδοχειακές κλίνες με δυνατότητα να φιλοξενήσουν ως 865 ανθρώπους. Η εταιρεία ετοιμάζει τις μελέτες και σχεδιάζει τις κατοικίες με in-house αρχιτέκτονες, τις κατασκευάζει και τις διακοσμεί με έπιπλα δικής της παραγωγής. Ύστερα πουλάει τις βίλες σε πελάτες -μόνο ξένους μέχρι στιγμής.

    Ύστερα αναλαμβάνει τη συντήρηση, την ενοικίαση και τη διαχείριση του ακινήτου, αφού πουληθεί. «Για πολλές από αυτές έχουμε αναλάβει το μάνατζμεντ. Και έτσι έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο hospitality πρότζεκτ, ύστερα από το real estate».

    Στο πορτφόλιο προστέθηκαν πρόσφατα τέσσερις πανέμορφες σουίτες με ατομικές πισίνες πάνω στο κύμα που ονομάζονται Amethyst Selene.

    Amethyst Selene θέα από το κρεββάτι

    Δωδεκάμηνος τουριστικός προορισμός

    Ο Κωνσταντής Ροκόφυλλος πρώτος λοιπόν εγκαθιδρύει στην Πάλαιρο δωδεκάμηνο τουριστικό προορισμό. Η dolce vita στα διάφορα εξαίσια καταλύματα θα εμπλουτίζεται με δραστηριότητες στα σαράντα στρέμματα φάρμας («θα κάνουμε “farm to table” όλα μας τα προϊόντα»), διαδρομές τρέκινγκ, βόλτες με σκάφος στην ευρύτερη περιοχή των ιόνιων νησιών (Ionian Escape), πλούσια ζωή στη φύση, γαστριμαργία και διατροφή, ντιζάιν άποψη (Wood and Stone Furniture) και ένα σπα (Pure Paleros Bay Spa). «Κάνουμε κάτι μεγάλο», παραδέχεται εκείνος. «Μια υπόθεση θα προσελκύσει ποιοτικό τουρισμό όλη τη χρονιά».

    Τις διαδρομές τρέκινγκ ή hiking trails έχει δημιουργήσει ο Στέφαντος Ψημένος και έχει υποβάλει στον δήμο 130 χλμ πεζοπορικές διαδρομές στα Ακαρνανικά όρη.

    Ο Κωνσταντής Ροκόφυλλος επιμένει ιδιαιτέρως στις διαδρομές αναρρίχησης που στήνονται φέτος σε συνεργασία με τον «παγκοσμίως γνωστό» Άρη Θεοδωρόπουλο. Πρόκειται για τον εμπνευσμένο άνθρωπο που δημιούργησε το λεγόμενο Θαύμα της Καλύμνου. «Δεν θα το κάνουμε Κάλυμνο αλλά θα αποτελεί άλλη μια παράμετρο στην φαρέτρα της Πάλαιρου. Εγώ δημιουργώ μια βεντάλια, προσθέτω κομμάτια στο παζλ ποιοτικού προορισμού που να προσφέρει κάτι για όλους. Δεν θέλουμε απαραίτητα πλούσιο αλλά σίγουρα ποιοτικό, αυθεντικό κόσμο», επισημαίνει ο Κωνσταντής Ροκόφυλλος. Οι άνθρωποι που ασχολούνται με την άθληση και τη ζωή στη φύση συνήθως χαρακτηρίζονται από ένα επίπεδο αισθητικής.

    Επίσης, «τα βουνά μας είναι εντυπωσιακά και υπάρχει και μια σπηλιά…», προσθέτει με τον ενθουσιασμό του ντόπιου. Αυτές είναι μόνο λίγες από τις δραστηριότητες που μπορεί κανείς να απολαμβάνει όλη τη χρονιά.

    H πρώτη μαρίνα της Πάλαιρου που θα επεκταθεί

    Το συγκριτικό πλεονέκτημα

    «Από όλα αυτά θεωρώ ότι το βασικό είναι το Ionian Escape», διευκρινίζει ο Κωνσταντής Ροκόφυλλος. «Αυτό είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της Πάλαιρου. Ότι έχουμε την καλύτερη πρόσβαση στα νησιά του Ιονίου και ειδικότερα στο Little Ionian, όπως ονομάζουν οι Αγγλοι την πολυνησία μεταξύ Λευκάδας, Κεφαλονιάς, Καλαμου και Αιτωλοακαρνανίας. Αυτή είναι η προστιθέμενη αξία αν θες. Όλα τα άλλα έρχονται επιπρόσθετα. Να φτάσει εδώ κανείς με ένα φουσκωτό, με ένα σκάφος και να γυρίσει όλα τα νησιά. Η Πάλαιρος διαθέτει νησιώτικο φίλινγκ και θα διαθέτει τρεις μαρίνες πλέον. Αυτό είναι πολύ σημαντικό», υπογραμμίζει ο Κωνσταντής Ροκόφυλλος.

    Στη νέα μαρίνα, που θα βγει σε διαγωνισμό, προβλέπονται πολλές θέσεις για mega yachts. Έχει γίνει η παραχώρηση από τον τότε υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια στον δήμο Ακτίου Βόνιτσας τον Μάιο. Η δεύτερη μαρίνα ανήκει στο Vounaki Beach και η τρίτη θα βρίσκεται μπροστά από το Banyan Tree.

    Η νέα μαρίνα της Πάλαιρου (αριστερά φαίνεται η υπάρχουσα αυτή τη στιγμή μαρίνα). Προβλέπει χώρο για mega yachts

    Οργανική ανάπτυξη

    Πρόκειται για αξιοσημείωτη επένδυση αλλά ο Κωνσταντής Ροκόφυλλος εξήγησε ότι αναπτύχθηκε με αυτοχρηματοδοτούμενο τρόπο. «Η όλη ανάπτυξη δηλαδή γίνεται ως επί το πλείστον με off plan development. Ανάπτυξη σε δικά μας οικόπεδα, σχεδιασμό πλήρη με βάση τι θέλει ο πελάτης στο εξωτερικό και πώληση από τα σχέδια. Απευθύνεται στη βόρεια Ευρώπη. Δεν έχουμε κανέναν Έλληνα πελάτη». Βέβαια τώρα αλλάζει αυτό με την Αμβρακία Οδό…

    Πολλά από τα διάφορα πρότζεκτ στην περιοχή είχαν ήδη πουληθεί από τα σχέδιά τους με χρηματοδότηση από τους ίδιους τους πελάτες του Κωνσταντή Ροκόφυλλου. Εξάλλου, κάπως έτσι ξεκίνησε και το Banyan Tree, με όραμα και καθοδήγηση δική του.

    Beach front villa Ionian flair

    Banyan Tree και οι πρώτοι εφοπλιστές

    Δίπλα στο Κόλπο Παλαίρου και το yacht club χτίζεται το Banyan Tree που θα έχει δική του μαρίνα.

    Στο νησάκι του Άγιου Νικολάου ακριβώς απέναντι από το Banyan Tree έρχεται ο εφοπλιστής Δημήτρης Παπαδημητρίου (με ιδιαίτερη αγάπη ως τώρα για τη Σχοινούσα). Το νησάκι απλώνεται σε τέσσερα στρέμματα γη. Έχει ήδη αρχίσει να χτίζει την εξοχική του κατοικία.

    Ο Κωνσταντής Ροκόφυλλος είχε επιδείξει στον ολλανδό ντεβέλοπερ το σημείο όπου θα μπορούσε να χτιστεί το ξενοδοχείο. Εκείνος τού βρήκε τους πωλητές και προχώρησε τη διαδικασία πώλησης από τον Αύγουστο του 2016. Εκεί λοιπόν δημιουργείται ξενοχοδοχείο και βίλες -το «σύνθετο τουριστικό κατάλυμα» όπως τυπικά ονομάζεται. «Πρόκειται για μια από τις στρατηγικές επενδύσεις της χώρας, και με την ιδιαίτερη αισθητική των Elastic Architects», τονίζει ο Κωνσταντής Ροκόφυλλος.

    Το υπέροχο Banyan Tree το πρώτο σε ευρωπαϊκό έδαφος της αλυσίδας, από τους Elastic Architects

    Στο ευρύτερο Ιόνιο

    Ο Κωνσταντής Ροκόφυλλος σύντομα άπλωσε τη δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή. Πριν από λίγα χρόνια στην νότια Λευκάδα, σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα, έχτισε με την ομάδα του την εξαίσιου κάλλους Villa Apollon, με αρχιτέκτονα τον Σωτήρη Τσέργα, Βlock 722.

    Αυτή πουλήθηκε πέρυσι από τον Sotheby’s στην τιμή των 4,1 εκατ. ευρώ, που ο περίοπτος οίκος θεωρεί ρεκόρ σε σχέση ειδικά με τα τετραγωνικά της. Απλώνεται σε 285 τμ εσωτερικού χώρου σε οικόπεδο 4673 τμ. Πρόκειται για την ακριβότερη βίλα που έχει πουληθεί προσφάτως στην Ελλάδα όχι όσον αφορά την τελική τιμή της αλλά την αξία των τετραγωνικών της μέτρων (15.000 ευρώ ανά τετραγωνικό).

    Villa Apollon με ρεκόρ πώλησης από τον οίκο Sotheby’s

    Μια γνωστή οικογένεια

    Η Αιτωλοακαρνανία αποτελεί προσφιλή τόπο για τον Κωνσταντή Ροκόφυλλο για διάφορους λόγους.

    Πρόκειται για τον γιο του σπουδαίου πολιτικού και νομικού Χρήστου Ροκόφυλλου και αδελφό της επίσης πολιτικού και νομικού Άννας Ροκοφύλλου.

    Ο πατέρας του αποφοίτησε από τη Νομική Αθηνών και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακά στη Σορβόννη στο Παρίσι. Εξελέγη βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣOΚ στις εκλογές του 1977, 1985, 1989, 1990, 1993 και 1996. Υπήρξε διοικητής στην Αγροτική Τράπεζα (1981-82) και πρέσβης της Ελλάδος στη Γαλλία (1982-87), χρημάτισε αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας (1994 – 1995) και αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών (1999 – 2000).

    Ο Κωνσταντής Ροκόφυλλος υπήρξε Γενικός Διευθυντής της Αθήνα 2004 και επί σειρά ετών μάνατζερ στην καπνοβιομηχανία Κεράνης, στην χαρτοποιία ΠΑΚΟ, στο υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά και καθηγητής βελτιστοποίησης και project management στο Παρίσι. Με απολυτήριο από την Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή, πήρε πτυχίο πληροφορικής, μεταπτυχιακό στην τεχνητή νοημοσύνη και μαστερς σε marketing & management στην Grande Ecole ESSEC στο Παρίσι (μια από τις κορυφαίες σχολές της γαλλικής πρωτεύουσας).

    Όμως την πρώτη δεκαετία του 2000 όταν ο Κωνσταντής Ροκόφυλλος ξεκινούσε τις ενέργειές του στην περιοχή, ουδείς ενδιαφερόταν για την οικογενειακή του ιστορία. Και ιδιαίτερα οι ξένοι επενδυτές.

    Amethyst Selene suite

    Κινηματογραφική αρχή

    Η όλη ιστορία δημιουργίας του Paleros Bay ξεκινάει με κινηματογραφικό τρόπο.

    Το 2004, τη χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων, του Euro και της Eurovision, η Ελλάδα έπλεε σε πελάγη ευτυχίας.

    Ήταν Πάσχα 2004 και ο Κωνσταντής Ροκόφυλλος με έναν τότε φίλο του βρισκόταν στη Μύκονο. Πήγαν σε ένα πάρτι στην μυκονιάτικη οικία ενός κορυφαίου εκδότη της εποχής. Η βίλα περιτριγυριζόταν από δεκάδες Hummer και άνδρες ασφάλειας. Αυτό δεν ταίριαζε στην αισθητική και την παιδεία του Κωνσταντή Ροκόφυλλου. «Ήταν όλη η Ελλάδα εκεί, όλο το σύστημα που πτώχευσε. Τραπεζίτες, εκδότες, πολιτικοί, προμηθευτές του δημοσίου… Παρατήρησα όλους τους καλεσμένους και σκέφτηκα μα κανένας δεν φέρνει λεφτά στη χώρα. Υπήρχαν δέκα αρνιά μόνο για τους μπόντιγκαρντ». Έμοιαζαν όλοι με ένα μπουλούκι «από δάνεια που ανακυκλώνονταν».

    Ionian Flair beachfront villa sunset

    Αποφάσισε να αποχωρήσει από το πάρτι, πήρε το φουσκωτό του που είχε αράξει στο λιμάνι και κοιτούσε την έκρηξη χλιδής από το πέλαγος. Στη διαδρομή προς Πάρο, «έλεγα ότι η Ελλάδα θα σκάσει με διακόσια στον τοίχο. Αποφάσισα να απέχω και να βρω το δρόμο που μου ταιριάζει», θυμάται ο Κωνσταντής Ροκόφυλλος.

    Κάποια στιγμή συναντήθηκε με κάποιους φίλους developers. Συγκεκριμένα, ήταν ο πρώην υπουργός ΠΕΧΩΔΕ και μακροβιότερος πρόεδρος του ΤΕΕ Κώστας Λιάσκας. «Στο γραφείο του είδα μια μακέτα ενός συγκροτήματος κατοικιών στη Χαλκιδική και μου είπε: αυτό είναι το μέλλον για την Ελλαδα, β’ κατοικία Ευρωπαίων». Η προσφορά δεύτερης κατοικίας σε ευρωπαίους επενδυτές, που θέλουν να κάνουν διακοπές, αλλά και να νοικιάζουν σε τρίτους όταν λείπουν. Το πλάνο σχηματοποιήθηκε όταν βρήκε το πολλά υποσχόμενο κρυφό πετράδι, hidden gem όπως χαρακτηριστικά και εύστοχα ονομάζει την Πάλαιρο «που με έπαιρνε να παίξω».

    Σχεδόν είκοσι χρόνια αργότερα, έχει χτίσει εκεί την κατοικία του. Και σας περιμένει…

    Amethyst Selene exclusive beach with a private gazebo for each suite

    Πληροφορίες

    To Paleros Bay website θα ανέβει σύντομα.

    Απευθυνθείτε στο Ionian Escape,

    Home

    Και στο https://amethystpaleros.com για τις νέες σουίτες.



    ΣΧΟΛΙΑ