• Bons Vivants

    Φαίη Μπέη, Ιλιάνα Ισμυρίδη: Νέο Pop Up Project στο Γουλανδρή

    Φαίη Μπέη, Ιλιάνα Ισμυρίδη: Νέο Pop Up Project στο Γουλανδρή

    Ιλεάνα Ισμυρίδη, Φαίη Μπέη στο The Pop Up Project του Απριλίου


    Έγινε πλέον θεσμός. To Pop Up Project των Φαίη Μπέη και Ιλιάνα Ισμυρίδη στηρίζει την πιο φρέσκια και αιχμηρή ελληνική δημιουργία.

    To The Pop Up Project αποτελεί κάτι σαν φουάρ συγκεντρώνοντας σε ένα διήμερο ελληνικές εταιρείες της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Ένα πανόραμα από πενήντα ολόκληρες επιχειρήσεις και σχεδιαστές.

    Επιτυχημένο ντουέτο

    Την επιμέλεια και την διοργάνωση φροντίζουν η δημοσιογράφος μπλόγκερ Φαίη Μπέη και η επιχειρηματίας Ιλιάνα Ισμυρίδη. Αν και θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει επιχειρηματία και την Φαίη Μπέη. Το προσωπικό σάιτ της (το πρώτο lifestyle μπλογκ) με το εμπνευσμένο όνομα Fay’s Control διευθύνεται και τρέχει από την ίδια με μεγάλη επιτυχία. Ξεκίνησε ως μπλογκ για κοσμικά γεγονότα, που συχνά η Φαίη Μπέη κάλυπτε ως φίλη (ενίοτε και καλεσμένη) των οικοδεσποτών και συνδαιτημόνων. Πλέον αποτελεί γνώριμη και έγκυρη στήλη.

    Ενώ η Ιλιάνα Ισμυρίδη, κόρη γνωστού οφθαλμιάτρου, μητέρα δύο παιδιών, ειδικεύτηκε στο μάρκετινγκ. Κάποια στιγμή δημιούργησε το δικό της γραφείο με μεγάλους πελάτες. Αλλά την κέρδισε το The Pop Up Project. Καθώς και η εταιρεία που διατηρεί με την Νίκη Λαλιώτη Mom Cycle με ανακύκλωση παιδικών ρούχων και αντικειμένων σε δεύτερο χέρι.

    Ανεβάζουμε τον πήχη ψηλά

    «Εδώ και 20 απόλυτα επιτυχημένες διοργανώσεις του The Pop Up Project το μότο μας ήταν πάντα «ανεβάζουμε τον πήχη πιο ψηλά!» Ένα μότο που το υπηρετήσαμε και που το αγαπήσατε, ένα μότο που συμβολίζει την ενέργεια και την φιλοσοφία των projects μας. Που συμβολίζει εμάς και κάθε ένα από τα projects μας!», σημείωσε η Φαίη Μπέη.

    Και δεν μπορεί κανείς να της το αρνηθεί. Αν θέλει κανείς να παρακολουθήσει τι συμβαίνει στη διεθνή μόδα και ποιες ελληνικές εταιρείες βρίσκονται στον αφρό, αρκεί να περάσουν από το The Pop Up Project.

    «Για άλλη μία φορά λοιπόν, ετοιμαζόμαστε να ανεβάσουμε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά, παραμένοντας πιστές σε όλα όσα αντιπροσωπεύουμε, σε όλα τόσα χρόνια μεθοδικά και σταθερά δουλεύουμε, ώστε να είμαστε συνεπείς σε όσα ονειρευτήκαμε και εμπνευστήκαμε όταν δημιουργούσαμε το πρώτο The Pop Up Project. Με αυτή τη πρόσκληση λοιπόν και ήδη μέσα στο Μουσείο που βρισκόμαστε για να ετοιμάσουμε όλα όσα θέλουμε για να σας υποδεχθούμε, σας ευχόμαστε καλό μήνα, ευχόμαστε για άλλο ένα μοναδικό καλοκαίρι, και σας προσκαλούμε στο μεγαλύτερο shopping event του καλοκαιριού, για να σας ξεναγήσουμε μαζί με τους πενήντα designers μας στις ολοκαίνουργιες resort συλλογές τους».

    Τα πάνω κάτω

    Το Pop Up Project πραγματοποιείται πάντα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή στην Κηφισιά, που η Φαίη Μπέη χαρακτηρίζει «σπίτι» της διοργάνωσης. Φέτος το καλοκαίρι διαδραματίζεται η 21η «έκδοσή» του.

    Η Φαίη Μπέη και η Ιλιάνα Ισμυρίδη χρησιμοποιούν την αρχιτεκτονική ομάδα Noeton Architects. Φέρνει στο χώρο του Μουσείου «τα πάνω κάτω» όπως επισημαίνει η Φαίη Μπέη, με την αφρόκρεμα των σχεδιαστών και των ελληνικών brands.

    Φυσικά, η 21η έκδοση του The Pop Project ονομάζεται Under the Greek Sun και δίνει έμφαση στο resortwear. Ένδυση για τα ρεζόρτ και τις διακοπές κυρίως. Παρουσιάζονται βέβαια και τα αξεσουάρ, τα κοσμήματα, τα ντιζάιν αντικείμενα. Φορέματα, καφτάνια, σανδάλια, objets για το σπίτι… Δεν θα απουσιάσουν και οι limited edition συλλογές.

    Ένας μπούσουλας

    Το The Pop Up Project είχε παύσει λόγω κορονοϊού αλλά από τότε που άνοιξαν οι ουρανοί και οι πόρτες, το κοινό του βρίσκεται σε ετοιμότητα. Έτσι, την άνοιξη οργανώθηκε ένα (σπάνιο) ανοιξιάτικο Pop Up για την επέτειο των είκοσι χρόνων του θεσμού. Εκεί είκοσι πέντε εταιρείες παρουσίασαν τις συλλογές Άνοιξη Καλοκαίρι 2023. Επισκέφτηκαν η Έλενα Λαιμού, η Μαρία Καλλιμασιά, η Ελίνα Πατέρα, η Ρούλα Λινάτσα, Κωνσταντίνοα Καμπισοπούλου, Μαρία Παπαθανασίου Αρρώνες, Αντιγόνη Σαχινίδου, Δήμητρα Λαζαράτου, Δέσποινα Καϊσίδου, Βάσω Γιαννακοπούλου, Έλενα Βρεττού, Στέλλα Βουλγαράκη, Ελμίνα Κατσαρού (κόρη της Φαίης Μπέη), Μελίνα Κάππη, Αρετή Ντάρμα, Εμμανουέλα Λύκου Γαλάνη, Στέλλα Βουλγαράκη, μεταξύ πολλών άλλων.

    Εννοείται ότι όλα τα The Pop Up Project ενισχύονται με ένα εσάνς κοσμικότητας, που σημαίνει: Κοιτάζει κανείς τι φορούν και τι αγοράζουν οι κυρίες που ταξιδεύουν και ψωνίζουν. Ένας μπούσουλας…

    Στην παρουσίαση Sophia Karvela x Meyia, η Σοφία Καρβέλα με τη Μαρίνα Βερνίκου

     Μια ματιά

    Ορισμένες από τις εταιρείες που θα παρουσιαστούν έχουν και διάσημες επικεφαλής. Όπως η συνεργασία Sophia Karvela x Meyia που φέρνει τη Σοφία Καρβέλα, μοναχοκόρη της Άννας Βίση και του Καρβέλα με την ιδιοκτήτρια της Meyia Μελίνα Γιαμαλάκη στη δημιουργία μιας επιλεκτικής και ανατρεπτικής σειράς μαγιό.

    Ή την σειρά με τα γεωμετρικά και συμμετρικά κοσμήματα της Όλγα Μαρία Τσιλιγκίρογλου. Χειροποίητα και από πολύτιμα υλικά, όπως ο χρυσός ήλιος.

    Ή τα mojo beach καφτάνια και φορέματα της κοσμοπολίτισσας Mariane Jammal Bassatne (Μαριάν Τζαμάλ Μπασάτνε).

    Συμμετέχουν επίσης, η Ντόζια Κουρούπη Κρασσά με την επώνυμη μπράντα ρούχων της (τέλεια για κοκτέιλ και όχι μόνο) που ονομάζεται Dozia K και ιδρύθηκε πέρυσι.

    Η Έρση Καβαλιεράτου με τις πρωτύτυπες τσάντες της και την εταιρεία Elysian Luxury.

    Η Έλενα Μακρή που ύστερα από το κλείσιμο των εταιρειών Τύπου του Αντώνη Λυμπέρη κατάφερε και καθιέρωσε αυτήν την επώνυμη επιχείρηση ρούχων Elena Makri.

    HAALS

    Παιδικά χωριά SOS

    Αλλά δεν γίνεται να εφαντληθούν εδώ οι πενήντα εταιρείες. Έχει σημασία όμως να αναφερθεί ότι οι σχεδιαστές και τα brands του The Pop Up Project αυτή τη φορά υποστηρίζουν τους σκοπούς των Παιδικών Χωριών SOS.

    Μόλις η Φαίη Μπέη και η Ιλιάνα Ισμυρίδη το ανακοίνωσαν στους σχεδιαστές και τα μπραντς που συμμετετέχουν, όλοι έπιασαν αμελλητί μολύβι και χαρτί για να σχεδιάσουν κομμάτια ειδικά για το διήμερο. Τα έσοδα από την πώληση αυτών των προϊόντων θα διατεθούν στην υπηρεσία του φιλανθρωπικού σωματείου.

    Βιολογικές οικογένειες μαζί (;)

    Τα Παιδικά Χωριά SOS ιδρύθηκαν το 1975 με την πρωτοβουλία της Κλώντας Κατσαρά και εποπτεύεται από το αρμόδιο υπουργείο για θέματα κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης.

    Βασικό μέλημα των Παιδικών Χωριών SOS: Να διατηρούνται ενωμένες οι βιολογικές οικογένειες. Επίσης, να υποστηρίζει τους νέους στην πορεία τους προς την ανεξαρτησία και να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των παιδιών.

    «Υπάρχουν παιδιά που μεγαλώνουν χωρίς τη φροντίδα, την προστασία και την καθοδήγηση που χρειάζονται», παρατηρούν οι Φαίη Μπέη και Ιλιάνα Ισμυρίδη. «Τα Παιδικά Χωριά SOS είναι εκεί … για να αντιμετωπίσουν αυτό το σοβαρό ζήτημα. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε ώστε να συνεισφέρουμε ένα μικρό λιθαράκι στο τεράστιο αυτό έργο».

    Και πάρτι

    Για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της μεγάλης αυτής διοργάνωσης για την ελληνική μόδα και δημιουργία, θα πραγματοποιηθεί παράλληλα πάρτι με μουσικές επιλογές από τον Pepper και τον μουσικό παραγωγό Κώστα Παπαζέτη.

    Κοκτέιλ και κεράσματα από χορηγούς επίσης μέσα στο πρόγραμμα.

    κεραμικά @yiceramics

    Πληροφορίες

    The Pop Up Project

    Παρασκευή 9 και Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

    Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή

    Λεβίδου 13 Κηφισιά

    10:00 με 20:00

     



    ΣΧΟΛΙΑ