• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Βρετανία: Υποχώρηση του πληθωρισμού από το υψηλό 40 ετών – Στο 9,9% τον Αύγουστο

    • Bloomberg
    Λιζ Τρας- Πρωθυπουργός Ηνωμένου Βασίλειου

    Λιζ Τρας- Πρωθυπουργός Ηνωμένου Βασίλειου


    Ο πληθωρισμός της Βρετανίας υποχώρησε από το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών, μετά την πτώση του κόστους των καυσίμων.

    Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή αυξήθηκε στο 9,9% σε σχέση με ένα χρόνο πριν τον περασμένο μήνα, αλλά σημείωσε επιβράδυνση σε σχέση με το 10,1% του μηνός Ιουλίου, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν να διαμορφωθεί στο 10%.

    UK Inflation May be Nearing its Peak | Government energy intervention will likely prevent another winter spike
    Ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να πλησιάζει στο αποκορύφωμά του

    Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας ανακοίνωσε σχέδια για πάγωμα της αύξησης των λογαριασμών ενέργειας που αναμένεται να σημειωθεί τον Οκτώβριο, μια κίνηση που σύμφωνα με οικονομολόγους θα μειώσει το ενδεχόμενο μιας περαιτέρω εκτίναξης των τιμών αυτόν τον χειμώνα. Ακόμη και με αυτά τα μέτρα, ο πληθωρισμός θα παραμείνει πάνω από τον στόχο του 2% της Τράπεζα της Αγγλίας.

    Τα βρετανικά ομόλογα σημείωσαν άνοδο, μειώνοντας την απόδοση των 10ετών κατά 5 μονάδες βάσης στο 3,12%.

    Το χαμηλότερο από το αναμενόμενο ποσοστό του πληθωρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τρίτη στις ΗΠΑ, όπου ο πληθωρισμός παρέμεινε υψηλότερος από ό,τι περίμεναν οι περισσότεροι αναλυτές. Αυτή η μέτρηση πυροδότησε selloff στις μετοχές, καθώς οι traders είναι πλέον πιο σίγουροι ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κατά τα τρία τέταρτα της ποσοστιαίας μονάδας την επόμενη εβδομάδα.

    Η Τράπεζα της Αγγλίας θα συνεδριάσει στις 22 Σεπτεμβρίου, με τους επενδυτές να παραμένουν επί του παρόντος διχασμένοι μεταξύ της εκτιμώμενης αύξησης 50 ή 75 μονάδων βάσης από το τρέχον 1,75%.

     Διαβάστε ακόμη:

    Με το βλέμμα στη Fed μετά το sell-off: Ποιοι βλέπουν αύξηση έως 1% στα επιτόκια

    Βούλιαξαν οι αγορές -Στο 8,3% ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ