ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Είναι μια πολύ καλή στιγμή για να νοικιάσετε ένα κομψό σπίτι στο Λονδίνο.
Η τιμή για τη μίσθωση ενός σπιτιού στις πλουσιότερες περιοχές μειώθηκε κατά 8,1% ετησίως τον Σεπτέμβριο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 10 ετών, σύμφωνα με το μεσιτικό, Knight Frank. Η αγορά των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων (τύπου Airbnb) έχει παγώσει αφού οι τουρίστες δεν ταξιδεύουν και περισσότεροι ιδιοκτήτες επιλέγουν να ξενοικιάσουν τα ακίνητα εν μέσω της αβεβαιότητας που προκαλεί η πανδημία.
Το «χτύπημα» για τους ιδιοκτήτες στις πιο ακριβές περιοχές του Λονδίνου πιθανότατα θα συνεχιστεί μέχρι το τρέχον τρίμηνο, με την Knight Frank να προβλέπει μείωση κατά 9% για το σύνολο του 2020.
Αν όμως πάει κανείς λίγο έξω από το κέντρο, θα δει μια διαφορετική εικόνα: τα ενοίκια εκεί αυξάνονται καθώς οι ενδιαφερόμενοι αναζητούν σπίτια με περισσότερο χώρο και μεγαλύτερους κήπους.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Θάνος Πλεύρης: Επί της αρχής, εμπιστεύομαι την έκθεση του Λιμενικού για το δυστύχημα και όχι τους διακινητές
- YΠΕΝ: 151 νέα οχήματα ενισχύουν τις δασικές υπηρεσίες
- Οι «μπλε φάκελοι» του ΥΠΕΘΟΟ: Ιδιωτικοποιήσεις και φορολογικές μεταρρυθμίσεις στο προσκήνιο για το 2026
- Τα σήματα Λαγκάρντ για επιτόκια και ευρώ – Τι ειπώθηκε στο παρασκήνιο της ΕΚΤ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.