• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα θα στηρίξει ισχυρή αντίδραση της ΕΕ σε τυχόν ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

    • Bloomberg
    Βαρβιτσιώτης

    Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης


    Η Ελλάδα θα στηρίξει μια ισχυρή αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε οποιαδήποτε ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, παρά το γεγονός ότι η Αθήνα ζήτησε τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ της Μόσχας και της Ένωσης, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σύμφωνα με το Bloomberg.

    Συμπληρώνοντας ότι η Ελλάδα έχει συμμορφωθεί με τις «σκληρές» κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας μετά την εισβολή στην Κριμαία το 2014, ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι θα ακολουθήσουν παρόμοια μέτρα, «αν συμβεί κάτι καινούριο που θέτει σε κίνδυνο την σταθερότητα, ασφάλεια και ακεραιότητα της Ουκρανίας».

    Η επιθυμία της Ελλάδας να διατηρήσει τους δεσμούς της με την Ρωσία «σε καμία περίπτωση δεν υπονομεύει τις ευθύνες μας ή τις δεσμεύσεις μας για την αλληλεγγύη και την ενότητα τόσο του ΝΑΤΟ όσο και της ΕΕ» δήλωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του στην Αθήνα.

    Ο ίδιος πρόσθεσε πως η η ελληνική κυβέρνηση τάσσεται υπέρ «της περαιτέρω δέσμευσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ρωσίας».

    «Αλλά αυτό δεν πρέπει να συμβεί υπό τις προϋποθέσεις που τίθενται, όπως το να περιορίζεται η δυνατότητα κυριάρχων χωρών να ενταχθούν στο μέλλον στην ΕΕ ή το ΝΑΤΟ» είπε.



    ΣΧΟΛΙΑ