• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    UBS: Τα κέρδη του α΄ τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις

    • NewsRoom

    Sergio Ermotti . CEO UBS


    Σημαντική αύξηση κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη α’ τριμήνου της UBS Group, κυρίως λόγω των επιδόσεων της μονάδας διαχείρισης περιουσίας. Σύμφωνα με το Bloomberg, τα κέρδη «τροφοδότησαν» τα έσοδα από το trading μετοχών καθώς και από την παροχή ρόλου συμβούλου για θέματα συγχωνεύσεων, IPO και έκδοσης ομολογιακών δανείων.

    Η αύξηση της μεταβλητότητας βοήθησε τη UBS και ενίσχυσε τα κέρδη του πρώτου τριμήνου του 2018. Ο Όμιλος δημοσίευσε τα κέρδη προ φόρων 589 εκατ. φράγκων (604 εκατ. δολάρια), ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για κέρδη 463 εκατ. φράγκων.

    Η ελβετική τράπεζα της οποίας ηγείται ο Andrea Orcel παρουσίασε δυνατά αποτελέσματα, μετά τα καλά στοιχεία και των αμερικανικών τραπεζών, όπως η Morgan Stanley και η Goldman Sachs. Οι τελευταίες πάντως είχαν μεγαλύτερη άνοδο.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος Sergio Ermotti διευρύνει αυτήν την περίοδο τις δραστηριότητες της UBS επιστρέφοντας κεφάλαια στους μετόχους, αφού πρώτα συγχώνευσε τις δύο μονάδες διαχείρισης περιουσίας της τράπεζας σε ένα τμήμα που διαχειρίζεται περισσότερα από 2 τρισεκατομμύρια δολάρια. Η ελβετική τράπεζα, η οποία επικεντρώνεται ολοένα και περισσότερο σε πλούσιους πελάτες, δίνει προτεραιότητα στην ανάπτυξη των Η.Π.Α. και της Ασίας, όπου αναμένεται ότι ο πλούτος των ατόμων υψηλής υπεραξίας θα αυξηθεί γρηγορότερα από ό,τι αλλού.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: To ΔΝΤ «τινάζει στο αέρα» το ελληνικό success story-Πιέσεις Λαγκάρντ για αφορολόγητο και συντάξεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιταγή 4,5 εκ. δολαρίων για λογαριασμό των ΗΠΑ δίνει στη «Συμφωνία του Παρισιού» ο Μ. Μπλούμπεργκ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΣΕΒ: Οι προτάσεις της εργαλειοθήκης για τις επενδύσεις



    ΣΧΟΛΙΑ