• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    UBS (Ralph Hamers): Το ανεμβολίαστο προσωπικό μπορεί να δουλεύει από το σπίτι

    • Bloomberg
    Ralph Hamers, CEO UBS

    Ralph Hamers, CEO UBS


    Το προσωπικό που δεν επιθυμεί να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού μπορεί να υποβάλει αίτηση για εργασία από το σπίτι, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της UBS, Ralph Hamers, σηματοδοτώντας μια ευέλικτη προσέγγιση σε ένα θέμα που προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στην προσπάθεια των τραπεζών για επιστροφή των εργαζόμενων στα γραφεία τους.

    «Έχουμε 25.000 υπαλλήλους μόνο στις ΗΠΑ και χιλιάδες περισσότερους στη Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ, και κάθε χώρα έχει διαφορετικό νομικό πλαίσιο γύρω από το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να γίνει υποχρεωτικό» όσον αφορά τα εμβόλια, δήλωσε ο Hamers στο Ελβετικό Οικονομικό Φόρουμ στο Interlaken την Πέμπτη.

    «Η πανδημία έδωσε λύσεις για τη διαχείριση του κινδύνου διασποράς του ιού και τη μετάδοση του στους συναδέλφους σας, και αυτό είναι να εργαστείτε από το σπίτι σας”.

    Η ελβετική ανταγωνίστρια της UBS, Credit Suisse ανέβαλε την ημερομηνία επιστροφής των μη εμβολιασμένων εργαζομένων της στα γραφεία της στις ΗΠΑ,  ενώ υποχρεώνει όσους έχουν εμβολιαστεί να επιστρέψουν στις εγκαταστάσεις έως τις 7 Σεπτεμβρίου.

    Από την πλευρά της η Deutsche Bank θα υποχρεώσει όποιον θέλει να επιστρέψει στα αμερικανικά γραφεία της να είναι εμβολιασμένος.

    O Hamers  υπογράμμισε ότι το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού που επιλέγει να μην εμβολιαστεί έχει την επιλογή να εργάζεται εξ αποστάσεως, τις περισσότερες φορές.

    «Έχουμε ήδη εντοπίσει ότι τα δύο τρίτα των θέσεων εργασίας μας που μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι και ως εκ τούτου αναπτύσσουμε ένα μοντέλο υβριδικής εργασίας», είπε.

    Ο Hamers της UBS είπε τον Ιούλιο ότι οι traders ανήκουν στο «25% έως το ένα τρίτο» του προσωπικού της τράπεζας για το οποίο είναι «πραγματικά δύσκολο» να εργαστεί από το σπίτι.

    Καθώς οι κυβερνήσεις αγωνίζονται να ενθαρρύνουν τους σκεπτικιστές να κάνουν το εμβόλιο, οι εταιρείες ολοένα και περισσότερο χρησιμοποιούν την πρόσβαση στους χώρους της εταιρείας ως σαφές κίνητρο.

    Διαβάστε ακόμα:

    Axel Weber (UBS Group): Φτιάξτε το Πράσινο Χρηματιστήριο της Ενωμένης Ευρώπης- Θα είχε πάνω από 100 τρισ. κεφαλαιοποίηση

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ