• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Toyota: Σε νέο ιστορικό υψηλό η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας – Εκτινάχθηκε στα 10.000 γιεν

    • Bloomberg

    Akio Toyoda, Πρόεδρος Toyota


    Στα 10.000 γιεν (90,85 δολάρια) σκαρφάλωσε για πρώτη φορά η μετοχή της Toyota Motor, καθώς συνεχίζεται το ράλι που έχει οδηγήσει φέτος τον τίτλο σε αλλεπάλληλα ιστορικά υψηλά.

    Η μετοχή ενισχύθηκε κατά 1,8% στο Τόκιο, με τους επενδυτές να συνεχίζουν τις τοποθετήσεις τους στην εταιρεία, η οποία αψηφά την απειλή της έλλειψης τσιπ που έχει πλήξει την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία και προσπαθεί να επεκτείνει τις κινήσεις της στα ηλεκτρικά οχήματα.

    Η ιαπωνική εταιρεία είναι ηγέτης μίας βιομηχανίας που αγωνίζεται να αντιμετωπίσει την έλλειψη τσιπ, διαχειριζόμενη την εφοδιαστική της αλυσίδα και αυξάνοντας την παραγωγή της προκειμένου να καλύψει την ισχυρή ζήτηση για αυτοκίνητα. Η Toyota ανακοίνωσε αγορές ιδίων μετοχών ύψους 250 δισ. γιεν και προέβλεψε επιστροφή στην προ της πανδημίας κερδοφορία για την τρέχουσα χρήση.

    «Με απλά λόγια, πρόκειται για την αντανάκλαση των ισχυρών θεμελιωδών μεγεθών της Toyota», όπως φαίνεται στα αποτελέσματά της για το περασμένο έτος και τις προβλέψεις της για την τρέχουσα χρήση, δήλωσε ο Tatsuo Yoshida, αναλυτής στο Bloomberg Intelligence.

    Toyota has surged to top 10,000 yen miletone for first time

    Οι ιαπωνικές ανταγωνιστικές εταιρείες ενισχύθηκαν επίσης μετά το ράλι της μετοχής της Toyota, με τον τίτλο της Honda να σημειώνει άνοδο 1,1%, της Nissan να κερδίζει 1,2% και της Subaru να καταγράφει κέρδη μέχρι και 2%.

    Η μετοχή της Toyota σημειώνει άνοδο 26% από τις αρχές του έτους. Ωστόσο, η χρηματιστηριακή της αξία είναι περίπου η μισή από αυτή της Tesla, η οποία την ξεπέρασε πέρυσι.

    Η κορυφαία εταιρεία αγωνίζεται να προλάβει τις κινήσεις των αντιπάλων της στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, και σχεδιάζει να λανσάρει στην αγορά δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2022. Στόχος της είναι τα ηλεκτρικά οχήματα να αποτελούν το 15% των συνολικών πωλήσεων της στις ΗΠΑ έως το 2030.

    Η μετοχή της δεν θα παραμείνει για πολύ καιρό στα 10.000 γιεν, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία έχει προγραμματίσει να προχωρήσει σε split εντός του έτους.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ