• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Toyota: Ρεκόρ πωλήσεων τον Μάρτιο, ανακάμπτει η ζήτηση για αυτοκίνητα

    • Bloomberg

    Akio Toyoda, Πρόεδρος Toyota


    Σε επίπεδα ρεκόρ αυξήθηκαν τον Μάρτιο οι πωλήσεις της Toyota Motor παγκοσμίως, καθώς η δυνατότητα της αυτοκινητοβιομηχανίας να συνεχίζει να παράγει οχήματα εν μέσω της έλλειψης που υπάρχει παγκοσμίως για τσιπ, της έδωσε την ευκαιρία να εκμεταλλευθεί την αναζωπύρωση της ζήτησης.

    Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο οι πωλήσεις της εταιρείας διεθνώς αυξήθηκαν κατά 44% στα 982.912 οχήματα, ρεκόρ για έναν μόνο μήνα, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση της.

    Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο παρήγαγε 843.393 οχήματα τον συγκεκριμένο μήνα, αυξημένα κατά 32% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020, περίοδο κατά την οποία η πανδημία είχε οδηγήσει στο κλείσιμο των εταιρειών και των εργοστασίων του κλάδου και στην αναστολή της παραγωγής.

    Ωστόσο, η τακτική παρακολούθηση από την Toyota της εφοδιαστικής της αλυσίδας και η αποθήκευση τσιπ τής επέτρεψαν να συνεχίσει απρόσκοπτα να κατασκευάζει αυτοκίνητα, καλύπτοντας την αυξανόμενη ζήτηση.

    Τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τις πωλήσεις αποδίδονται στο γεγονός ότι οι καταναλωτές διαθέτουν μετρητά, ενώ παράλληλα υπάρχουν ενδείξεις για εξασθένιση της πανδημίας. Οι πωλήσεις ήταν ιδιαίτερα ισχυρές στην Κίνα και τη Βόρεια Αμερική, δήλωσε εκπρόσωπος της Toyota.

    Την ώρα που η διάθεση για αγορές αυτοκινήτων ανακάμπτει σε πολλές περιοχές του κόσμου, ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες δεν μπορούν να επωφεληθούν πλήρως από αυτή τη ζήτηση λόγω της παρατεταμένης παγκόσμιας έλλειψης ημιαγωγών που χρησιμοποιούνται στα οχήματα. Οι ελλείψεις τσιπ από την παγκόσμια παραγωγή αυτοκινήτων ανήλθαν σε περίπου 1,3 εκατομμύρια μονάδες τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, σύμφωνα με την IHS Markit.

    Διαβάστε ακόμα:

    Τελικά η Toyota πάει σε ηλεκτρικά οχήματα!

    Η Toyota εκθρόνισε τη Volkswagen από την πρώτη θέση στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ