• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Τον Ντάισελμπλουμ για επικεφαλής του ΔΝΤ προωθεί η Ολλανδία

    Jeroen Dijsselbloem

    Γερούν Ντάισελμπλουμ


    Τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ολλανδίας και πρώην επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ φέρεται να προωθεί η ολλανδική κυβέρνηση για να αναλάβει τη θέση του επικεφαλής του ΔΝΤ, μετά την αποχώρηση της Κριστίν Λαγκάρντ.

    Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο Ντάισελμπλουμ είναι ένα από τα λίγα ονόματα που ακούγονται σοβαρά για τη διαδοχή της Λαγκάρντ, η οποία αναλαμβάνει επικεφαλής της ΕΚΤ.  Μεταξύ των ονομάτων είναι και αυτό του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ. Αρκετοί άλλοι δυνάμει υποψήφιοι καλούν ήδη τα υπουργεία Οικονομικών για να ενισχύσουν την υποψηφιότητά τους, αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο ανώτερο αξιωματούχο της Ε.Ε.

    Ο διορισμός του Ντάισελμπλουμ θα έφερνε επικεφαλής του ΔΝΤ έναν «βετεράνο της κρίσης της Ευρωζώνης», σε μια εποχή που η παγκόσμια οικονομία είναι στην ασθενέστερη κατάσταση της τελευταίας δεκαετίας και απειλείται ολοένα και περισσότερο από τις διεθνείς εμπορικές εντάσεις, εξηγεί το Bloomberg.

    Η Κριστίν Λαγκάρντ  θα παραιτηθεί στις 12 Σεπτεμβρίου για να γίνει πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη θέση του Μάριο Ντράγκι, ο οποίος αποχωρεί στις 31 Οκτωβρίου. Οι τελευταίοι 11 επικεφαλής του ΔΝΤ προέρχονταν από την Ευρώπη (σε αντίθεση με την Παγκόσμια Τράπεζα που οι επικεφαλής της προέρχονται από τις ΗΠΑ).



    ΣΧΟΛΙΑ