• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Το selloff στον κλάδο τεχνολογίας στις ΗΠΑ παρασύρει τις αγορές Ασίας και Ευρώπης

    • Bloomberg
    Χρηματιστήριο


    Το selloff στις μετοχές του κλάδου τεχνολογίας που ξεκίνησε στην Wall Street εξελίσσεται σε χιονοστιβάδα που παρασύρει τις αγορές της Ασίας και της Ευρώπης, καθώς οι ανησυχίες σχετικά με την πορεία του πληθωρισμού οδήγησαν τους επενδυτές σε πωλήσεις μετοχών με υψηλά κέρδη.

    Σταθερά κινούνται το δολάριο και τα ομόλογα.

    Ο δείκτης των ευρωπαϊκών μετοχών σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τριών εβδομάδων, ενώ τα futures του δείκτη Nasdaq 100 δείχνουν περαιτέρω πτώση μετά την βουτιά κατά 2,6% στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

    Ο δείκτης MSCI  Asia-Pacific κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση από τον Μάρτιο.

    Η συζήτηση συνεχίζεται για το κατά πόσον η αναμενόμενη εκτίναξη των τιμών θα διαρκέσει αρκετά ώστε να αναγκάσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να αλλάξει την πολιτική της νωρίτερα από το αναμενόμενο. Οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ δείχνουν άνοδο στο υψηλότερο επίπεδο από το 2006, σύμφωνα με στοιχεία της Δευτέρας.

    Nasdaq 100 eyes short-term average as tech-heavy gauge loses more than 2%

    Οι τεχνολογικές μετοχές, που ήταν οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι της πανδημίας και των οποίων οι αποτιμήσεις στηρίζονται στις προοπτικές των μελλοντικών κερδών τους, βρίσκονται τώρα στο επίκεντρο των αθρόων ρευστοποιήσεων που πυροδοτεί ο πληθωρισμός. Ο Nasdaq αποτελεί το επίκεντρο του selloff, δεδομένης της μέσης αποτίμησής του που είναι 26 φορές τα προβλεπόμενα κέρδη των 12 μηνών.

    Η έκθεση για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ την Τετάρτη μαζί με μια σειρά δημοπρασιών αμερικανικών κρατικών ομολόγων αυτήν την εβδομάδα, θεωρούνται ως οι επόμενοι παράγοντες που θα καθορίσουν την επιδείνωση ή την παύση των πωλήσεων.

    Οι αγορές σε Ασία, Ιαπωνία και Χονγκ Κονγκ υπέστησαν το μεγαλύτερο βάρος των πιέσεων, με την Taiwan Semiconductor Manufacturing και τη Samsung Electronics να οδηγούν τον δείκτη MSCI των ασιατικών τεχνολογικών μετοχών στην μεγαλύτερη πτώση από τον Φεβρουάριο.

    Το πετρέλαιο υποχώρησε καθώς οι έμποροι παρακολουθούν την πρόοδο που σημειώνεται για την επαναλειτουργία του μεγαλύτερου αγωγού πετρελαϊκών προϊόντων των ΗΠΑ, ο οποίος τέθηκε εκτός λειτουργίας μετά από μια κυβερνοεπίθεση και αναμένεται να επανέλθει σε μεγάλο βαθμό μέχρι το Σαββατοκύριακο.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ