• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Το πιο ακριβό αυτοκίνητο στον κόσμο κοστίζει 12,5 εκατ. δολάρια και είναι Bugatti! Ποιος το αγόρασε

    • Bloomberg


    Κατά την 110η επέτειο της η Bugatti δημιούργησε ένα μαύρο “πύραυλο” που αναδείχθηκε στο πιο ακριβό αυτοκίνητο όλων των εποχών. Θα μπορούσε να είναι το όχημα με το οποίο κινείται ο κακός πρωταγωνιστής του Star Wars, Darth Vader.

    Το μοντέλο “La Voiture Noire” κοστίζει 11 εκατ. ευρώ (12,5 εκατ. δολάρια), ποσό με το οποίο θα μπορούσε κάποιος να αγοράσει 300 Tesla Model 3s. Το μοναδικό αυτό όχημα έχει ήδη πουληθεί και πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κάτοχος του είναι ο πρώην πρόεδρος και CEO της VW Ferdinand Piech.

    Αν και δεν υπάρχει καμία αναφορά στον Piech στη δήλωση της Bugatti, η οποία περιγράφει το νέο ιδιοκτήτη μόνο ως “ενθουσιώδη” για το συγκεκριμένο εμπορικό σήμα, ο Piech ήταν αυτός που υπέγραψε για μερικά από τα πιο εξωφρενικά έξοδα κατασκευής του αυτοκινήτου.

    Οι εξαιρετικά πλούσιοι πελάτες της Bugatti εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την τεχνογνωσία της εταιρείας και τη δυνατότητα της να κατασκευάζει τα αυτοκίνητα με βάση τις ακριβείς προδιαγραφές που ζητούν οι ίδιοι, επισήμανε ο διευθυντής σχεδίασης της εταιρείας, Achim Anscheidt.

    “Οι πελάτες μας εκτιμούν ακριβώς αυτό, καθώς αυτός είναι ο τρόπος που συνηθίζουν να αγοράζουν πολυτελή είδη, όπως τα yacht”, δήλωσε.

     



    ΣΧΟΛΙΑ