• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Της κατάσχεσαν το σπίτι και κοσμήματα αξίας 183.000 δολ. Τώρα η σύζυγος τραπεζίτη κινδυνεύει να εκδοθεί

    • Bloomberg

    Η Zamira Hajiyeva και ο σύζυγος της πρώην τραπεζίτης του Αζερμπαϊτζάν, Jahangir Hajiyev


    Μετά από αρκετούς δύσκολους μήνες κατά τους οποίους έχασε τον έλεγχο ενός σπιτιού αξίας πολλών εκατομμυρίων λιρών και μίας λέσχης γκολφ και της κατασχέθηκαν κοσμήματα αξίας 140.000 λιρών (183.000 δολαρίων) από την αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου, μια πλούσια σύζυγος τραπεζίτη κινδυνεύει τώρα να εκδοθεί στο Αζερμπαϊτζάν.

    Η Zamira Hajiyeva, η οποία συνελήφθη στο Ηνωμένο Βασίλειο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, καταζητείται με κατηγορίες περί διαφθοράς στο Αζερμπαϊτζάν, όπου ο σύζυγός της Jahangir Hajiyev, πρώην επικεφαλής της Διεθνούς Τράπεζας του Αζερμπαϊτζάν, εκτίει ποινή φυλάκισης 15 ετών.

    Ένας δικαστής στο Λονδίνο αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερη με εγγύηση 500.000 λιρών και αρκετά περιοριστικά μέτρα, όπως η απαγόρευση εξόδου από την χώρα και η παραμονή της κατά τη διάρκεια της νύχτας στο σπίτι της στην περιοχή Knightsbridge.

    Η Hajiyeva, 55 ετών, βρέθηκε στο στόχαστρο της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλημάτων της Βρετανίας, η οποία πήρε τον έλεγχο των δύο ακινήτων που είχε στο όνομα της αξίας 22 εκατομμυρίων λιρών, στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και του “ανεξήγητου πλούτου”.

    Zamira Hajiyeva

    Ο δικηγόρος της Hajiyeva έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι η πελάτισσα του δεν έχει καταδικαστεί για κάποιο έγκλημα και επέκρινε τα μέτρα που έχουν ληφθεί εναντίον της.

    “Είμαστε πεπεισμένοι ότι η κοινή λογική θα επικρατήσει και η πελάτισσα μας θα κυκλοφορεί ελεύθερη τελικά με εγγύηση”, δήλωσε ο Thomas Garner σε δήλωση. “Η ίδια είναι σίγουρη ότι θα νικήσει αυτό το καταχρηστικό και πολιτικά παρακινούμενο αίτημα έκδοσης εν ευθέτω χρόνω.”

    Επιπλέον, η αστυνομία κατάσχεσε κοσμήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός ζαφειριού Boucheron, ενός κολιέ με ρουμπίνια και ενός μαργαριταρένιου κολιέ Van Cleef & Arpels.



    ΣΧΟΛΙΑ