• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Θα γίνει η MacKenzie Bezos η πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου μετά το διαζύγιο;

    • Bloomberg

    Mackenzie Bezos


    Το διαζύγιο της MacKenzie Bezos από τον επί 25 χρόνια σύζυγο της και ιδρυτή της Αmazon.com, Jeff Bezos, μπορεί να την οδηγήσει στην πρώτη θέση της λίστας με τις πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου.

    Την πρωτιά έχει τώρα η Francoise Bettencourt Meyers, η εγγονή του ιδρυτή της βιομηχανίας καλλυντικών L’Oreal, με περιουσία αξίας 45,6 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, τη λίστα με τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους παγκοσμίως.

    Προς το παρόν ούτε οι Bezos ούτε η Amazon έχουν κάνει σχόλιο σχετικά με το πως θα μοιραστούν τα περιουσιακά στοιχεία του ζευγαριού, στα οποία περιλαμβάνεται και το 16% της κορυφαίας εταιρείας.

    Ωστόσο, αν δεν υπάρξει συμφωνία που να ορίζει διαφορετικά το μοίρασμα της περιουσίας τότε θα διαιρεθεί ισομερώς, υποστηρίζει η  Karin Lundell, συνεργάτης της δικηγορικής εταιρείας Rower LLC στη Νέα Υόρκη.

     

    Με περιουσία 137,2 δισ. δολάρια, ο Jeff Bezos είναι σήμερα ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Αυτό σημαίνει ότι η MacKenzie, συγγραφέας στο επάγγελμα, μπορεί να γίνει η πλουσιότερη γυναίκα αν περάσουν στην κατοχή της τα 69 δισ. δολάρια. Αλλά και αν ακόμη λάβει μόνο το 1% της συνολικής περιουσίας, πάλι θα βρεθεί στις τρεις πρώτες θέσεις της λίστας.

    Οι περισσότερες από τις 66 γυναίκες που βρίσκονται στο συγκεκριμένο δείκτη του Bloomberg, απέκτησαν την περιουσία τους από κληρονομιά ή διαζύγιο. Υπάρχουν μόνο έξι αυτοδημιούργητες γυναίκες σε αυτήν, έναντι 313 αυτοδημιούργητων ανδρών.

    O Jeff και η MacKenzie Bezos ανακοίνωσαν την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου το διαζύγιο τους μέσω ενός tweet που υπέγραφαν και οι δύο.

    Francoise Bettencourt Meyers, ιδιοκτήτρια L’Oreal

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Jeff Bezos: Χωρίζει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Jeff Bezos: Αυτή είναι η «πέτρα του σκανδάλου» στο διαζύγιο του CEO της Amazon



    ΣΧΟΛΙΑ