• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Tesla: Ζητείται διευθυντής να συγκρατεί τον Έλον Μασκ

    • Bloomberg
    Tesla

    Elon Musk. Επικεφαλής Tesla


    Ζητείται: Εποχιακό στέλεχος με σταθερότητα, πάθος για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ικανό να συγκρατεί έναν CEO που είναι εθισμένος στο Twitter. Αυτή είναι λίγο πολύ η περιγραφή της νέας θέσης στην οποία συμφώνησε η Tesla, στο πλαίσιο του συμβιβασμού στον οποίο κατέληξε την προηγούμενη εβδομάδα με την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο οποίος απαιτεί από την εταιρία να διορίσει έναν ανεξάρτητο πρόεδρο στη θέση του Έλον Μάσκ. Οι υποψήφιοι πολλοί, από τον πρώην αντιπρόεδρο της εταιρίας Αλ Γκορ, μέχρι τους πρώην CEOs Τζιμ ΜακΝέρνι της Boeing Co. και Αλαν Μουλάλι της Ford Motor Co.

    Αυτό που θέλουν οι μέτοχοι, φυσικά, είναι κάποιος που θα βάλει την Tesla στο δρόμο της κερδοφορίας, αλλά ταυτόχρονα θα μπορεί να διαχειριστεί τον Μασκ, του οποίου τα tweet για το σχέδιο εξόδου της εταιρίας από το χρηματιστήριο είναι που τον έβαλαν σε μπελάδες με την ΕΚ και του κόστισαν τη θέση του προέδρου για τα επόμενα τρία χρόνια.

    Αυτό είναι κάτι που οι βασικοί επενδυτές ζητούν εδώ και πολύ καιρό, καταδικάζοντας το γεγονός ότι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας δεν κατάφερε να ελέγξει τον CEO της Tesla.

    H κυβέρνηση πολύ σπάνια απαιτεί από μια εταιρία να έχει διαφορετικό CEO και πρόεδρο, πόσο μάλλον ο τελευταίος να είναι εκτός εταιρίας. Σύμφωνα με έρευνα της Spencer Stuart, μόνο το 28% των εταιριών έχουν ανεξάρτητους προέδρους.

    Η εταιρία αυτή τη στιγμή εξετάζει μόνο τρεις επιλογές ανεξάρτητων επικεφαλής, σύμφωνα με τον John Streur, CEO της επενδυτικής Calvert Research and Management, η οποία κατέχει περισσότερες από 11.000 μετοχές της Tesla.

    Οι τρεις επικεφαλής που εξετάζονται ως υποψήφιοι πρόεδροι είναι ο Robyn Denholm, CFO της Telstra Corp., η Linda Johnson Rice, επικεφαλής της επώνυμης εκδοτικής του περιοδικού Ebony, και ο James Murdoch, CEO της Twenty-First Century Fox Inc.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Άλμα» για τη μετοχή της Tesla μετά τον διακανονισμό του Μασκ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: O Έλον Μασκ παραιτείται από πρόεδρος της Tesla

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Προσοχή, Tesla, οι Γερμανοί έρχονται! Με ένα νέο ηλεκτρικό SUV (video)



    ΣΧΟΛΙΑ