• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Τα προβλήματα της Huawei ανοίγουν ευκαιρίες για τη Samsung, καθώς το 5G πλησιάζει

    • Bloomberg


    Οι αυξανόμενες ανησυχίες ασφαλείας γύρω από την Huawei Technologies ενδέχεται να βοηθήσουν τη Samsung Electronics να χτυπήσει τον κινεζικό κολοσσό στην αγορά ασύρματων επικοινωνιών πέμπτης γενιάς, δήλωσε εκτελεστικό στέλεχος του νοτιοκορεατικού γίγαντα.

    Ενώ η Samsung παραμένει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής συσκευών smartphone και ημιαγωγών στον κόσμο, η Huawei κυριαρχεί στη δικτύωση με μεγάλη διαφορά. Ωστόσο, η θέση της στην αγορά απειλείται, καθώς η μία χώρα μετά την άλλη εμποδίζει τη χρήση των προϊόντων της 5G, εν μέσω ανησυχιών ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για κατασκοπεία από την κινεζική κυβέρνηση. Η Huawei αρνείται οποιοδήποτε ρόλο σε κατασκοπεία.

    “Στρατηγικά, αυτές οι ανησυχίες μας βοηθούν να κερδίσουμε περισσότερα μερίδια αγοράς”, δήλωσε ο S. Abraham Kim, αντιπρόεδρος του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της Samsung, σε συνέδριο στη Σεούλ. “Η Huawei κατέχει δεσπόζουσα θέση στην αγορά δικτύων από την εποχή των δικτύων τέταρτης γενιάς, αλλά είμαστε μπροστά στην τεχνολογία 5G που πηγαίνει στα smartphones”.

    Η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα τηλέφωνο με δυνατότητα 5G, μαζί με ένα τηλέφωνο με ευλύγιστη οθόνη την επόμενη χρονιά και βλέπει τα gadgets ως την καλύτερη δυνατή ευκαιρία για την αναβίωση των πωλήσεων που έχουν επιβραδυνθεί, καθώς οι καταναλωτές περιμένουν περισσότερο να αναβαθμίσουν τα smartphones τους.

    Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν τεχνικές προκλήσεις, είπε ο Kim. Τα σήματα 5G μπορούν να παρεμποδιστούν ανάλογα με το πώς κρατά κανείς ένα τηλέφωνο, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να συγκεντρωθούν περισσότερες μονάδες κεραίας γύρω από έναν ήδη περιορισμένο χώρο ενός τηλεφώνου, μαζί με μια μεγάλη μπαταρία. Η Samsung μελετά τώρα πώς τα ενδότερα μιας συσκευής μπορούν να χωριστούν σε δύο στρώματα, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα το συνολικό πάχος, δήλωσε ο Kim.

    Η θερμότητα αποτελεί ακόμα μια πρόκληση, επειδή το 5G μεταδίδει πολύ περισσότερα δεδομένα και καταναλώνει περισσότερη ισχύ, ενδεχομένως καθιστώντας το τηλέφωνο πολύ ζεστό για να κρατήσει κανείς. Η Samsung εργάζεται για να περιορίσει τη θερμοκρασία σε λίγο πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου το πολύ, δήλωσε ο Kim.

    Η Huawei προσπέρασε πρόσφατα την Apple για να γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο και μειώνει το χάσμα με τη Samsung. Ωστόσο, οι ανησυχίες για την παγκόσμια επιχειρηματική δραστηριότητα της κινεζικής εταιρείας κλιμακώνονται από τότε που η οικονομική διευθύντρια Meng Wanzhou συνελήφθη με κατηγορίες ότι συνωμότησε για να εξαπατήσει τις τράπεζες και να παραβιάσει τις αμερικανικές κυρώσεις στο Ιράν. Η Meng απελευθερώθηκε με εγγύηση την Τρίτη, αλλά είναι αντιμέτωπη με αίτημα έκδοσης στις ΗΠΑ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι αναζήτησαν περισσότερο οι Έλληνες στο Google το 2018-Η 2η δημοφιλέστερη αναζήτηση θα σας εκπλήξει

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Θέλετε μια πιο δίκαιη κοινωνία; Αυτός ο οικονομολόγος λέει ότι έχει την απάντηση

    MH ΧΑΣΕΤΕ:  Αμοιβές έως 19.500 ευρώ για νέους ερευνητές



    ΣΧΟΛΙΑ